Буковинський дартс «засвітився» на п’єдесталі чемпіонату України (фото)

0

Уперше представники Буковини піднялися на п’єдестал пошани чемпіонату України з дартсу.

Цей успіх до свого активу записали Родіон Мигалюк та Тетяна Саїнчук, які на чемпіонаті України з дартсу (501 DO) серед змішаних пар (мікс) у Києві здобули «бронзу». Приємну нову SportBuk.com повідомив Єгор Подкидишев.

Цікаво, що після змагань «новоспечені» призери чемпіонату України встигли ще й на «зіркові хрестини» – того дня у Києві свою донечку Ольгу хрестили син народного артиста України Павла Дворського – В’ячеслав з дружиною-красунею Олександрою. А Єгор Подкидишев, який останнім часом працює в Продюсерському центрі Павла Дворського, був там в ролі хрещеного батька;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ЯК БУКОВИНЦІ ДРОТИКИ МЕТАЛИ

Не дарма в народі кажуть: «Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш», що й підтвердили буковинські дартсмени, розпочавши 2017 рік досить вдалим та не менш успішним виїздом на меморіал Медвєдєва до Луцька. Напередодні подорожі президією БФД відбулося підбиття підсумків і відзначення кращих в 2016. Нагадаємо чемпіонами краю стали Віталій Івасюк серед чоловіків та Тетяна Саїнчук серед жінок. Зі щасливою руки Тетяни якраз і розпочався доволі стрімкий підйом наших дартсменів у непростому році Півня. До того ж, за підсумками чемпіонату України дана спортсменка першою з буковинців виконала норму Кандидата в майстри спорту України.

Екс-чемпіон Буковини Сергій Яненко разом зі своїми колегами продемонстрував виважену руку і олімпійський спокій спочатку на вищезгаданому пам’ятному турнірі, а згодом і на етапі Кубка України в столиці Волині. На очах почав рости в професійному плані Антон Подольчук, котрому лише дещиці не вистачило до повторення кращого результату буковинців в історії Кубків України у виконанні багаторічного капітана збірної області Дмитра Гояна.

Через об’єктивні причини головній команді краю не вдалося взяти участь і захистити здобуте на командному Чемпіонаті України в Черкасах. Нагадаємо минулого року в дебютному старті Буковина в складі Дмитра Гояна, Сергія Яненко, Антона Подольчука і Олександра Арійчука привезла на рідну землю високе п’яте місце і справжнє визнання на національному рівні. Завдяки плідній праці Президії федерації нашому краю вперше було довірено провести національний чемпіонат у дебютній для нашої держави дисципліні.

Однак національним змаганням передував чемпіонат області в дисципліні «Крікет», де сенсаційну на той момент перемогу здобув Антон Подольчук, перемігши у фіналі визнаного лідера Сергія Яненко. Сергій з відповіддю довго не чекав і здобув перемогу у престижному двохмісячному турнірі «Буковинська Ліга Дартсу». В якості переможця Сергій отримав в подарунок від Президії федерації престижну мішень Winmau Blade 5. Друге місце посів Родіон Мигалюк, а чільну трійку замкнув все той же Антон Подольчук.

Вся Буковина чекала дебютного національного чемпіонату, якому вже традиційно передував турнір Чернівці Опен2017. У фіналі було аж троє буковинців, результатом якого став дубль Віталія Івасюка, цього разу із досвідченим спортсменом з Маріуполя Дмитром Чумаком. В напруженій боротьбі було здобуто перемогу над сім’єю Арійчуків. Натхненний успіхом Віталій Івасюк першим в історії Буковини зумів потрапити в кращу четвірку на етапі національного Кубку, чим продовжив серію поповнення кандидатів в майстри спорту. Змагання проходили в Легкоатлетичному Манежі за підтримки обласної влади, а також незмінних партнерів – дартс-клубу «Літо», спортивному порталу Sportbuk. Буковинська Федерація Дартсу висловлює слова вдячності у сприянні популяризації та розвитку дартсу на Буковині заступнику керівника апарату Чернівецької ОДА Олександру Шкурідіну, начальнику управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Богдану Івановичу Вітовському, гостинному господареві Легкоатлетичного Манежу Юліану Степановичу Германюку та засновнику буковинського спортивного порталу Георгію Мазурашу.

Підтримати переможний почин нашого чемпіона вдалося зіграній парі Олександр Арійчук/Віталій Зеленько, яким ледь не вистачило до призів у Південній Пальмірі. Пройшовши визнаних майстрів метання дротика з Черкас, Кривого Рогу та Одеси, чернівчани також долучилися до когорти КМС. Достойний виступ зіграної пари підтримали Тетяна Саїнчук та Наталія Арійчук, які зуміли показати ідентичний результат. Через форс-мажор заключний етап національного кубку був під загрозою скасування. Наш край як один з найгостинніших в державі охоче допоміг і на високому рівні провів ці змагання. Вище згаданим подіям передували традиційні престижні Буковинські турніри ІІ Кубок Президента БФД та LITTLE PARIS 2017, що має статус Major і щорічно проводиться в рамках святкування дня міста. В обох турнірах кращу четвірку склали Сергій Яненко, Антон Подольчук, Олександр Арійчук та Родіон Мигалюк. Чемпіонами по разу стали Сергій та Антон.

Після таких серйозних тренувань наші хлопці не мали права не потрапити до чільної четвірки на бонусному етапі. Прогнозовано відзначились Антон та Сергій. Згодом, окрилений успіхом, Антон нікому не залишив жодних шансів у фіналі чемпіонату області і принаймні на рік виборов право носити титул чемпіона краю. Не можливо не відмітити прогрес молодого хлопця, який, будучи під наставництвом Олександра Арійчука та Сергія Яненко, стрімко увірвався в буковинський дартс, ба більше, встиг «попити крові» не одному іменитому спортсмену в Україні. Мова йде про колишнього бейсболіста Максима Ферара. Саме цьому молодому талантові чинний чемпіон Буковини Антон Подольчук віддав право виступати на підсумковому чемпіонаті України в місті Києві. Він доповнив вже традиційну бойову команду, яка неодноразово демонструвала хороші результати, проте за медалі зачепитись не вдавалось.

Максиму потрапили в суперники «кити українського дартсу». Це і Віталій Ромашко, котрий являється двигуном столичних дартсменів і колишній чемпіон України Артем Пасічніченко і звісно без представника Кривбасу не обійшлося. У Родіона Мигалюка та Олександра Арійчука групи були рівніші і, зважаючи на їх досвід, шансів було значно більше. Однак Родіон віддав всі сили на боротьбу проти майбутнього чемпіона Артема Усіка, а в групі в Олександра несподіваним фаворитом став представник старої школи Кривбасу Василь Рудьковський, який не залишив шансів своїм конкурентам. Жінки теж не змогли повторити минулорічного результату, проте справжній успіх чекав на наших земляків у змішаному розряді. Нагадаємо торік сімейна пара Арійчуків встановила національний рекорд, закривши лег за 16 дротиків, а Родіону Мигалюку та Тетяні Саїнчук не вистачило однієї партії до виходу в плей-офф змагань. Зараз же жереб не потішив ні одних, ні інших, тому буковинські дартсмени пішли на експеримент. Неозброєним оком було видно свіжість Тетяни Саїнчук і саме на цю пару була зроблена основна ставка. Олександр і Наталія в групі добряче помучили майбутніх київських суперників своїх земляків, що в подальшому відбилося на підсумковому результаті. Проте основними опонентами буковинців вже традиційно стали криворіжани. Цьогоріч Антону Савенкову не вдалося повторити досягнення минулорічного калібру. Нагадаємо, що саме цей талановитий молодик майже самотужки не пустив нашу зоряну четвірку до півфіналу національних командних змагань в вищезгаданих «фартових» Черкасах. Савенков по черзі закрив матчеві леги з однаковим чекаутом в 116 очок! Тоді його жертвами стали два віце-президенти БФД Сергій Яненко та Олександр Арійчук. Родіон Мигалюк в дуеті з Тетяною Саїнчук, яка вибила максимальних 180 очок! в напруженій боротьбі дотиснули Антона та його дружину Катерину. Радості не було меж і звичайно стало справою честі відплатити тією ж монетою київській парі Віталію Ромашку та Вікторії Маслянок. Наші земляки спромоглися перемогти насухо господарів чемпіонату і вперше в історії потрапити до півфіналу національних змагань у змішаних парах, де їх чекали майбутні чемпіони з Харкова Олексій Бушуй та Марина Павлюченко. Кілька невикористаних помилок суперників, на жаль, не дозволили пройти буковинській парі в омріяний фінал, проте довгоочікувану бронзу здобути вдалося. Нарешті за неповних два роки існування федерації дартсу Буковина має перші в своїй історії медалі. Блискучий рік для наших дартсменів! Попереду підбиття підсумків за рік та нагородження найкращих буковинських дартсменів.

Слід зазначити, що цього року вперше буде визначено п’ять тріумфаторів у чотирьох дисциплінах. На даний момент до фіналів чотирьох пробилися:

501 DO, Cricket – Антон Подольчук – чинний Чемпіон Буковини

Парний джокер – Віталій Івасюк

501 DIDO – Олександр Арійчук – перший номер рейтингу

Чемпіони в чотирьох дисциплінах зіграють суперфінал з тріатлону до п’яти переможних сетів і визначать Абсолютного Чемпіона Буковини. Переможці отримають Кубки та медалі від Буковинської Федерації Дартсу. БФД завжди підтримує будь-які починання та залюбки прийме підтримку меценатів. Останнім, що хотілося б сказати, так це те що з ініціативи Президії БФД та за підтримки Президента Всеукраїнської Федерації Дартсу Станіслава Некрістова відкрився перший на терені краю гурток з дартсу на базі Чернівецького коледжу ЛНАУ, що знаходиться на вулиці Доброго. Обов’язковою умовою участі у гуртку залишається вік не молодше 12 років та звісно ж бажання працювати. Вся місцева еліта радо поділиться з новачками своїм досвідом та здобутими навиками й вміннями. Заняття проходять щопонеділка та щосереди, а спільні турніри проводяться у вихідні дні. Всім бажаючим писати на електронну пошту alexbukovyna@gmail.com або нашому партнеру SportBuk.com!

Вітаємо всіх з прийдешніми святами та бажаємо радості і миру на нашій землі!

Інформація Буковинської федерації дартсу

***

Фото:

***

***

Гарно;)

***

Дартс: Кубок Президента 2017 розіграли Яненко і екс-гравець «ЧП» (відео)

***

Сімейні «ексклюзиви» і несподіванки на ЧУ-2017 з дартсу у Чернівцях (відео)

***

Чернівці вперше приймають чемпіонат України з дартсу

***

Блискучий «voyage» буковинських дартсменів до Волинської столиці (фото)

***

Перший MAJOR в історії буковинського дартсу (фото)

***

ІІ етап Кубку з дартсу 2016 виграли президент і капітан (фото)

***

Дартс: У фіналі Кубку України 2016 – волейболіст і 12-річний школяр (відео, фото)

***

Дартс: Потрійний київський тріумф у крікеті на етапі у Чернівцях (відео, фото)

***

Дартс: У фіналі Чернівці Open 2016 – Одеса / Чернівці та Черкаси / Маріуполь (фото, відео)

***

Чернівці «засвітились» на Кубку України з дартсу 2016 і приймають його

***

Фото: На Буковині дартс став «олімпійським видом»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.