Сімейні «ексклюзиви» і несподіванки на ЧУ-2017 з дартсу у Чернівцях (відео)

0

Несподіваним виявився фінал прем’єрного у Чернівцях чемпіонату України з дартсу в дисципліні

«501 Double In, Double Out» 24.06.17.

 

Першим кроком до несподіваного фіналу стала неприємна для двох фаворитів і друзів-киян – Артема Усика та Дениса Григоренка – зустріч вже у чвертьфіналі. У цікавій боротьбі Григоренко вирвав перемогу з мінімальним рахунком 4:3.

У півфіналі Денис Григоренко – Андрій Лагутін (Енергодар) перший поступався 1:3. І вчасно «спіймав перерву» (скориставшись організаційною міні-паузою, яку сам пролонгував), після якої переломив хід поєдинку в довів справу до перемоги – 4:3.

Другий півфінал виявився сімейним, точніше подружнім. Цю путівку до фіналу розігрували чоловік і дружина Дмитро та Анна Чумаки з Маріуполя Донецької області. На той час Анна вже виграла жіночі змагання, здолавши у вирішальному двобої Віту Моісеєнко (Дніпро) з рахунком 3:1 (хоча могла собі дозволити програти «не в суху», що теж забезпечувало їй «золото»). Глядачі «думали-гадали», як чоловік і жінка будуть боротися між собою, і чи не буде «договорняку». Жартівливими коментарями по ходу зустрічі вони обмінювались між сообою та з колегами. Але «заруба» була ще та! І хвилювання було серйозне обоюдне, наслідком чого були затяжні «не відкривання» і «не закривання» (на початку і на фініші треба влучити у сектор подвоєння). Зрештою, голова сім’ї таки «дотиснув» дружину і пробився до свого першого фіналу чемпіонату України.

У двобої за «золото» Дмитро Чумак вів в рахунку до 3:3. Денис Григоренко знову хотів взяти паузу, але цього разу чітко домовились, що їх не буде. Попри не надто стабільну гру, киянин не відпустив суперника у відрив, після 3:3 сам вийшов в лідери, знову програв лег, але у вирішальному таки вирвав перемогу 5:4! Чумак теж мав можливість «закритися» і стати чемпіоном, але своїм шансом не зміг скористатися.

У матчі за 3 місце в асболютній номінації Андрій Лагутін «нокаутував» емоційно «знесилену» Анну Чумак – 4:0.

Напередодні, 23.06.17, як і анонсувалось, у дартс-клубі «Літо» (в однойменному кафе в парку ім. Т. Шевченка) відбувся комерційний турнір (з символічними внесками), в якому також взяли участь багато учасників чемпіонату України. Ці змагання були парними. Хоча одному з головних організаторів Олександру Арійчуку довелося грати переважно одному (за згодою з іншими учасниками), оскільки дружина Наталя (голова обласної федерації дартсу) мусила швидше «закруглитися», бо доглядає за 4-місячним синочком.

У півфіналі Олександр Арійчук у напруженій боротьбі «перестріляв» тандем Павло Бурмака (Дніпропетровськ) та Віта Моісеєнко (2-й номер вітчизняного жіночого рейтингу, багаторазова чемпіонка України) – 3:2.

В іншому півфіналі Дмитро Чумак (Маріуполь) та чинний чемпіон Буковини Віталій Івасюк здолали пару Сергій Яненко (син чемпіона світу та рекордсмена України з бігу на 100 км Сергія Яненка-старшого) та Тетяна Саїнчук (чинна чемпіонка області серед жінок, перший на Буковині кандидат в майстри спорту з дартсу, минулого року на чемпіонаті України дійшла до чвертьфіналу, де програла майбутній чемпіонці Світлані Анісімовій). Причому чисто чернівецький тандем мав чудові можливості «добити» суперників, але свої чисельні «матч-леги» не змогли реалізувати.

У матчі за 3 місце Сергій Яненко також мав можливість принести перемогу цій парі, але удача також була на боці опонентів.

А у фіналі Олександр Арійчук, ведучи 2:1, теж не зміг поставити переможну крапку, за що і був покараний. Тож переможцями стали Дмитро Чумак та Віталій Івасюк (Віталій виграє цей турнір удруге поспіль).

Національні змагання завершаться у Чернівцях 25.06.17 розіграшем ще одного комплекта нагород – 6 етапу Кубку України в номінації «501 Double Out». Цього дня дартс-«баталії» також відбудуться у «легкоатлетичному манежі» по вул. Головній, 69 (навпроти готелю «Київ») з 11:00.

У кубкових баталіях Буковина має в активі два 4 місця. У жінок перед Наталією Арійчук у турнірній таблиці розташувались Віта Моісеєнко (Дніпро), Анна Чумак (Маріуполь) та Людмила Камелькова (Київ). У чемпіонаті напередодні Моісеєнко була третьою, Камелькова – другою, а перемогу святкувала Чумак.

Серед чоловіків на етапі Кубку України найкраще серед буковинців виступив Віталій Івасюк, який пробився до півфіналу, де поступився майбутньому переможцю Андрію Лагутіну (Енергодар) – 1:4. А потім програв і матч за 3 місце Сергію Маркову (Одеса). Фінал був дуже цікавим і інтригуючим. Денис Григоренко вів 3:0 і 4:2, але Андрій Лагутін таки зумів переломити хід поєдинку – 5:4!

Окремими призами були відзначені учасники, які набрали найбільше очок за один підхід, максимально вдало відкривались і закривались. До слова, кубковий герой Андрій Лагутін тричі вибив максимально можливу кількість балів – по 180. Максимально виибивали і чернічани Сергій Яненко та Віталій Івасюк.

SporBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

25.06.17, 6 етап Кубку України

***

***

***

Блискучий «voyage» буковинських дартсменів до Волинської столиці (фото)

***

ПЕРШИЙ MAJOR В ІСТОРІЇ БУКОВИНСЬКОГО ДАРТСУ (ФОТО)

***

ІІ ЕТАП КУБКУ З ДАРТСУ 2016 ВИГРАЛИ ПРЕЗИДЕНТ І КАПІТАН (ФОТО)

***

ДАРТС: У ФІНАЛІ КУБКУ УКРАЇНИ 2016 – ВОЛЕЙБОЛІСТ І 12-РІЧНИЙ ШКОЛЯР (ВІДЕО, ФОТО)

***

ДАРТС: ПОТРІЙНИЙ КИЇВСЬКИЙ ТРІУМФ У КРІКЕТІ НА ЕТАПІ У ЧЕРНІВЦЯХ (ВІДЕО, ФОТО)

***

ДАРТС: У ФІНАЛІ ЧЕРНІВЦІ OPEN 2016 – ОДЕСА / ЧЕРНІВЦІ ТА ЧЕРКАСИ / МАРІУПОЛЬ (ФОТО, ВІДЕО)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.