Чернівці «засвітились» на Кубку України з дартсу 2016 і приймають його

3

Уперше Чернівці приймають національні змагання з дартсу, на яких буковинці вже встигли відзначитися цього сезону.

 

Прем’єрний для нашого краю етап Кубку України з дартсу відбудеться 25-26 червня в обласній 160528-29-Ukr-darts-sportbuk.com (8)-AriychukДЮСШ.

А на попередньому другому етапі чернівчани піднесли сюрприз, виборовши доволі високі позиції.

В ЯБЛУЧКО!

28-29 травня в Черкасах відбувся 2-ий етап Кубка України з дартсу у дисципліні «501 DO» та Чемпіонат України серед команд в дисципліні «501 DO» під назвою «Дніпровські Хвилі – 2016».

Традиційно на Черкаську землю з’їхалася еліта українського дартсу із найвіддаленіших куточків України. Цьогоріч чемпіонат видався доволі цікавим та непередбачуваним, із розширеною географією. Так, в цьому році до участі у чемпіонаті вперше в історії долучилися команди із Одеси, Чернівців. Натомість постійні учасники – харків’яни не брали участі у змаганнях.

Буковину представляла команда у складі багаторічного лідера та капітана команди Дмитра Гояна, не менш досвідченого, чинного чемпіона Буковини Сергія Яненка, віце-президента Буковинської федерації дартсу Олександра Арійчука та надзвичайно талановитого з некласичним стилем закриття дартсмена Антона Подольчука.

Треба сказати, що суперниками чернівецької четвірки були знані дартсмени, які входять до першої 30-ки в рейтингу України найкращих гравців з дартсу.

Першого дня вступили в боротьбу 20 команд, серед яких 5 – представляли столицю. Наші земляки отримали в суперники команду із Дніпра (лідер – чинний чемпіон серед жінок Віталіна Мойсеєнко), команду Київ-3 (з президентом Всеукраїнської федерації дартсу в її складі), команду Одеса-2 і команду-господарів Черкаси-2 (чинні чемпіони України).

У першому турі жереб звів чернівецьких дартсменів із представниками Києва. У напруженій боротьбі Чернівці зіграли з рахунком 9:7. Відзначимо, що капітан команди Дмитро Гоян виграв усі свої зустрічі. Однак, вирішальне переможне очко приніс Олександр Арійчук, перемігши лідера київської команди Володимира Мартова.

У другому турі нашими суперниками були одесити. Старт видався блискавичним! Дмитро Гоян зумів вибити максимально можливу кількість очок – 180 і відповідно, закрити лег за 14 дротиків! Цей результат був найкращим на чемпіонаті протягом першого дня змагань, поки в особистій першості його не покращив майбутній чемпіон Артем Усик з Києва (13 дротиків!). Такі обставини дещо розслабили нашу команду і рахунок 2:0 перетворився на 4:6. Проте, проявивши спортивний характер та волю до перемоги, вдалося вирівняти ситуацію і, дякуючи зусиллям Антона Подольчука, «вирвати» перемогу з рахунком 9:7.

У третьому турі довелося грати проти трибун, оскільки гра проходила із господарями і чинними чемпіонами України. Ця команда має дуже юного, але разом з тим амбітного лідера Дениса Марченка (11 років!). Клас взяв гору і зафіксовано рахунок 9:3 не в нашу користь.

Ситуація в групі склалася таким чином, що доля путівки до чвертьфіналу була в наших руках. Для цього необхідно було «просто» перемогти команду із Дніпра, щоб не бути залежними від результатів інших ігор. Початок видався дніпрянам на славу із стопроцентним закриттям, який переріс в рахунок 0:4. Олександр Арійчук грав із 1-им номером команди Дніпра Павлом Бурмакою. Доклавши титанічних зусиль, вдалося здобути вкрай важку, але дуже важливу перемогу і розпечатати рахунок. Завдяки командній підтримці (Буковина визнана найемоційнішою командою турніру) вдалося зрівняти рахунок 6:6 і навіть неймовірним чином вийти вперед з рахунком 8:7! Однак, не витримав напруги та відповідальності лідер нашої команди і рахунок знову став нічийним. За такої ситуації згідно регламенту команда вибирає одного гравця, який грає вирішальний лег. Таким гравцем став дартсмен Сергій Яненко із найстабільнішим кидком, який у драматичній боротьбі переміг Віталіну Мойсеєнко.

У дебютному чвертьфіналі команді Буковина дістався в суперники «грізний» Кривий Ріг-2 (5 сіяні) на чолі із переможцем 1-го етапу Кубка України з дартсу в дисципліні «Крікет» Василем Шинкаренко. Наші хлопці віддали дуже багато емоцій та в запалі ейфорії від перемоги над титулованими командами в групі блискуче почали з рахунку 3:0. Однак для того, щоб перемогти криворіжан та вийти у півфінал забракло сили та досвіду. У підсумку дебют буковинських дартсменів видався на 5-ку (5-8 місце).

Наступного дня змагань суворий жереб в особистій першості звів чернівецьких дартсменів із дартсменами топ-класу. Так, лідеру команди Дмитру Гояну дістався 3-ьох разовий чемпіон України Артем Усик, Сергій Яненко отримав першого номера рейтингу Олександра Мамику, Антон Подольчук – наймолодшого дартсмена Дениса Марченка, Олександр  Арійчук – 5-и разового чемпіона України Вадима Леденьова. Олександр і Антон змогли взяти по 2 партії у своїх титулованих суперників, але зазнали поразок, які у підсумку не дозволили вийти з груп. Сергій і Дмитро також програли, однак вийшли із груп. Важка фізична та психологічна втома напружених дводенних баталій не дозволила пройти нашим землякам далі 1/16 фіналу. Однак, злагоджена гра, характер та жага до перемоги дозволила кожному дартсмену із команди Буковина виконати норму першого спортивного розряду.

Черкаський турнір увінчався повним тріумфом столичних дартсменів, як у командній, так і особистій першостях. Насамкінець додамо, що поїздка чернівецької четвірки стала можливою завдяки сприяння туристичної компанії «Сенгерідіс-Тревел», яку представляє дочірна компанія «Торнадо-Тревел 2000 ЛТД» в особі комерційного директора Анатолія Кирика.

Наступний 3-й етап Кубка України з дартсу в особистому заліку в дисципліні «501DO» та «Крікет» з нарахуванням штрафних очок вперше пройде в Чернівцях 25-26 червня. Змагання відбудуться під егідою Буковинської та Всеукраїнської федерацій дартсу, за сприяння туристичної фірми «Сенгерідіс-Тревел», кафе «Літо», гриль-бару «Пазл». Приймає учасників спортивний комплекс Чернівецької обласної ДЮСШ за адресою вул. Небесної сотні, 6. За довідками звертатися: +38 (099) 035-97-76, +38 (095) 138-85-88.

Наталія Петрик (Арійчук) для SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Чернівчани на 2 етапі Кубку України з дартсу 2016

***

3 Comments
  1. ortega87 says

    Автор статті,вже 3 роки як Арійчук Наталія, хоча в національному рейтингу спочатку була на дівочому прізвищі, але від коли очолила Буковинську федерацію дартсу, на теперішньому!!!

  2. Можна ж трохи і дівоче прізвище нагадати;)

  3. Гравітон says

    Дякую за статейку Гріша;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.