За «Динамо» у Чернівцях забили полковник і чемпіон світу (фото)

0

У рамках підготовки до міжнародних випробувань чернівецьке «Динамо» 22.07.16 зіграла на красені-майданчику з штучним покриттям комплексу «Маленький Париж» товариський матч з командою «Преса-ТБ».

160722-Dynamo-Presa-TB-sportbuk.com (39)-Heshko-copy-mini

Ініціатором проведення цього поєдинку, який одночасно є і чудовою пропагандою спорту та здорового способу життя, став полковник міліції та великий любитель футболу Іван Зайцев. Іван Миколайович не дуже любить, коли його хрещеним батьком футбольних успіхів чернівецького «Динамо» часів Незалежності, але, як кажуть, від правди нікуди дітися.

Нагадаємо, що з 1993 р., коли Іван Зайцев організував буковинську міліцейську футбольну команду, чернівецьке «Динамо» записало до свого активу чимало успішних виступів. Зокрема, на неофіційному Чемпіонаті Європи серед поліцейських 1998 р. у Словаччині наша команда виборола 2 місце. А потім там же виграли Кубок Європи серед силових структур. Представляли Україну буковинські динамівці і на світових змаганнях серед поліцейських.

У 2000 р. наша динамівська команда посіла 5 місце серед 36 команд на неофіційному Чемпіонаті світу з міні-футболу серед поліцейських у Бельгії.

У 1997 р. чернівецьке «Динамо» заявилось для участі у Чемпіонаті області і одразу виграло другий дивізіон, але з певних причин не скористалося можливістю продовжити виступи вже у вищому ешелоні.

За чернівецьке «Динамо» в різні роки грали і майбутні футболісти команд майстрів, серед яких Олександр Бойцан («Буковина», «Таврія»), Валентин Заяць («Буковина», тернопільська «Нива»), Володимир Павлов («Буковина»), Віталій Ісаєв («Буковина»), Олександр Озменчук («Буковина»), Олександр Саган («Буковина», чернігівська «Десна»), Валерій Шонов («Меркурій» – футзал). А Олександр Кожокар і Сергій Федорчук були на зборах з «Буковиною».

Тепер чернівецькуі динамівці готуються до європейських змагань серед поліцейських, які мають відбутися у Боснії і Герцеговині.

Але повернімось до звітного товариського матчу, в якому за «Динамо» зіграв і зірковий буковинський бігун – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. і, звісно, динамівець Іван Гешко. В дитинстві Іван Тарасович, який нині очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію обласної ради, займався трішки і футболом. Тож не дивно, що він «не загубився» в компанії напівпрофесійних футболістів-динамівців. Зокрема, за рахунку 2:1 на користь «Динамо», під завісу першого тайму, титулований бігун відав результативний пас Андрію Савчуку, а наприкінці зустрічі «більярдним ударом» у правий нижній кут поставив переможну крапку.

Цікаво, що динамівці, які, звісно, були фаворитами, пропустили першими – відзначився Олександр Чепишко. Але ще до перерви суперники журналістів відігралися і відірвались на 2 м’ячі. Після перерви дубль оформив полковник Іван Зайцев. Ближче до завершення гри Мар’ян Лазарук потужним і влучним ударом трішки скоротив відставання, а останній гол, як вже зазначено, записав до свого активу Іван Гешко.

Динамівці зізналися, що приємно здивовані непоганим рівнем гри та бійцівськими якостями, які продемонстрували гравці «Преси-ТБ». Особливо вразила їх надійна грав воротаря Юрія Сопонару (радіо «Буковина»).

Загалом, матч пройшов у справді теплій, товариській атмосфері. І приніс задоволення як учасникам, так і вболівальникам.

До слова, окремо були відзначені наймолодші глядачі, які активно скандували: «Динамо! Динамо!» Їм після матчу Іван Зайцев та Іван Гешко вручили солодкі презенти.

Окрема подяка власнику комплексу «Маленький Париж» Йосипу Віцнуделю, який підтримує подібні пропагандистські проекти. І знаному голкіперу-ветерану Іван Косоловському, який об’єктивно відсудив гру. Інформаційна підтримка – SportBuk.com (облцентр «Спорт для всіх»).

Варто зауважити також, що за грою уважно спостерігали керівники команди «Епіцентр» (Чернівці), яка готується дебютувати у футзальній першій лізі України і, можливо, залучить у свої ряди і деяких гравців «Динамо», з яким домовилися про футбольну співпрацю.

22.07.16

«Динамо» – «Преса-ТБ» – 6:2 (3:1)

Голи: 0:1 Олександр Чепишко, 1:1 Сергій Вишняк, 2:1 Віталій Савчук, 3:1 Андрій Савчук, 4:1 Іван Зайцев, 5:1 Іван Зайцев, 5:2 Мар’ян Лазарук, 6:2 Іван Гешко.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»,
екс-капітан команди «Преса-ТБ»,
Олександр ЧОБОТАР

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

“Динамо” – “Преса-ТБ” 22.07.2016 р. Комплекс “Маленький Париж”

***

Скандал і вилучення у «матчі акул» Чернівці – Івано-Франківськ (фото)

***

Чернівчани – у фіналі чемпіонату України 2016 серед команд патрульної поліції

***

У турнірі на честь 70-ліття «Динамо» переможний гол забив… воротар (фото)

***

Чернівецький «Епіцентр» виграв ІІІ Кубок Чорного моря 2016 (фото)

***

Фото: «Динамо» (Київ) виграло у Чернівцях, бо Саленко забив, а полковник – ні

***

Фото: Чемпіон Універсіади привітав журналістів зі святом… голом в їхні ворота

***

Фото: За футбольне «Динамо» у товариському матчі зіграв… марафонець

***

Фото: «Динамо» (Чернівці) повертається на футбольну арену

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.