Скандал і вилучення у «матчі акул» Чернівці – Івано-Франківськ (фото)

0

Не лише дружнім видався перший товариський матч з міні-футболу між командами журналістів Чернівецької та Івано-Франківської областей, який відбувся 8.06.16 на майданчику з штучною травою ФОК «Олімпія» у столиці Буковини.

 

Організаторами матчу між «акулами пера і мікрофонів» сусідніх областей, ініційованого гостями, виступили Чернівецька обласна організація 160608-zhurn-Chernivtsi-Frankivsjk-sportbuk.com (50)-copyНаціональної спілки журналістів України (Тетяна Смолдирєва) та члени НСЖУ Тарас Лазарук (Радіо «Буковина») та Георгій Мазурашу (SportBuk.com, облцентр «Спорт для всіх»), за підтримки міськспортуправління, яке надало можливість зіграти на гарному майданчику ФОК «Олімпія» (Євген Дзівідзінський).

Через проблеми зі здоров’ям у одного з вікових гравців франківської команди, якого госпіталізували до місцевої кардіології, матч розпочали приблизно на годину пізніше, ніж планували попередньо.

Нерідко буває, що товариські матчі грають по-дружньому унічию. Але у звітному двобої цим, як кажуть, навіть не пахло – обидві команди були налаштовані лише на перемогу.

Першими у воротах суперників «розписалися» гості. Але їх гол досвідчений арбітр Василь Яшан не зарахував, оскільки нападаючий зіграв небезпечно і у підкаті вибив м’яча з рук голкіпера Юрія Сопонару (Радіо «Буковина»). Один з представників команди з Івано-Франківська вискочив на майданчик і почав скандалити, за що був вилучений (хоча межі майданчика, як мало би бути, він не залишив, та й не наполягав ніхто, все ж товариський матч). Незабаром м’яч влетів у протилежні ворота, після удару Олександра Чепишка. Згаданий вище «скандаліст» знову вибіг на майданчик і почав переконувати арбітра, що і цей м’яч не слід зараховувати. Хоча приїжджі гравці, до їх честі, поводилися нормально і спокійно реагували на рішення судді, які виглядали цілком логічними.

Свою принциповість і неупередженість Василь Яшан продемонстрував на останній хвилині першого тайму, коли після «обрізки» чернівецький воротар змушений був піти на фол останньої надії, за що миттєво отримав червону картку. До перерви гості чисельну перевагу не реалізували. А ось на початку другої 15-хвилині встигли відігратися, поки на майданчик не вийшов п’ятий гравець господарів. І все ж буковинці вирвали перемогу – дубль оформив Чепишко.

Сподіваємось, попри рахунок, як і належить, все ж перемогла дружба!;)

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Товариський матч збірних журналістів. Чернівці – Івано-Франківськ. ФОК “Олімпія”, 8.06.16

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.