Фото: «Динамо» (Київ) виграло у Чернівцях, бо Саленко забив, а полковник – ні

1

Удруге долю матчу в Чернівцях за участю зіркових ветеранів київського «Динамо» вирішує місцевий полковник міліції – у 2010 р. його гол приніс господарям нічию, а тепер у доданий час він бив пенальті…

Відео chv.tv

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Товариський матч між чернівецькими динамівцями та ветеранами «Динамо» (Київ), який відбувся 9.08.13 на

Найдраматичніший епізод матчу – пенальті у виконанні Івана Зайцева
Найдраматичніший епізод матчу – пенальті у виконанні Івана Зайцева

стадіоні «Буковина», був присвячений 20-річчю футбольної команди УМВС України у Чернівецькій області.

Перед початком зустрічі у рамках офіційної церемонії різні відзнаки ювілярам вручали губернатор Михайло Папієв, голова обласної ради Михайло Гайничеру, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, начальник буковинської міліції Олександр Демидов та представник Федерації футболу України і керівник обласної федерації Василь Орлецький. Найвищі нагороди (медаль «За заслуги» ФФУ) дісталися головному міліціонеру краю Олександру Демидову та його помічнику – «хрещеному батькові» футбольної команди-ювіляра Івану Зайцеву. Серед нагороджених були також Іван Косоловський, Руслан Тарновецький, Василь Томащук та інші. Пам’ятні медалі вручили і всім учасникам товариської зустрічі.

Сам поєдинок, попри товарисько-ювілейний статус, видався доволі напруженим і безкомпромісним. Гості зі столиці «відрядили» вперед кращого бомбардира Чемпіонату світу 1994 р. Олега Саленка та молодого ветерана Сергія Нагорняка, які постійно тримали в напрузі чернівецький захист. Гостро підключався до атак у першому таймі і Сергій Федоров. Проте відкрив рахунок, вже за традицією, голеадор Олег Саленко, який у середині першого тайму сам заробив і реалізував пенальті. До слова, ворота чернівецького «Динамо» захищав чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 р. Юрій Кисилиця, який тоді виграв всі серії післяматчевих пенальті. Але виграти двобій у Саленка йому не вдалося.

Чернівецькі динамівці теж створили чимало небезпечних моментів біля чужих воріт. Але на останньому рубежі просто потрясло діяв Святослав Сирота. Зокрема, він повитягував м’ячі з «дев’ятки», з-під поперечини, з нижнього кута воріт. Двічі шкіряна куля влучила у стійку.

Поки футболісти відпочивали, публіка насолоджувалась запальними піснями шоу-групи «Вікторія» та показовими виступами юних вихованців клубу карате «Лідер».

Після перерви гості раз за разом ловили чернівчан на контратаках, застосовуючи нехитрий хід: після перехоплення віддавали пас на хід Сергію Нагорняку, який очікував передачу перебуваючи у центрі поля однією ногою на своїй половині. Один з таких проходів у другій половині тайму Сергій довів до логічного завершення. Збільшити рахунок могли також Іван Яремчук, якому в останній стадії просто не вистачило швидкості, аби довести задумане до кінця, Сергій Федоров (найгостріший його прохід з виходом сам на сам кидком в ноги ліквідував Кисилиця) і той же Нагорняк. Особливо запам’ятався епізод, коли Едуард Цихмейструк супер ефектно підіграв собі п’ятою, пройшов правим флангом і навісив в центр на Нагорняка, який пробив головою у падінні, але недостатньо сильно, аби забити гол. Потішив «екзотичними» фінтами і Віктор Леоненко.

Інтрига повернулася, коли на першій доданій хвилині ще один чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 р. Олександор Крохмалюк ударом метрів з 20-ти влучив у самісіньку праву дев’ятку, не залишивши Сироті жодних шансів. Відчувши перспективи вирвати нічию, місцеві динамівці пішли великими силами вперед. Могли ще пропустити, але ризик спрацював і ювіляри таки отримали супер шанс уникнути поразки. Дмитро Дучак увірвався з правого флангу до чужої карної зони, де був укладений на газон Олегом Хлусом (син Віктора Хлуса). Арбітр Михайло Маланчук без вагань вказав на 11-метрову позначку. Виконати пенальті взявся полковник Іван Зайцев, який у 2010 р., нагадаємо, зрівняв рахунок, вийшовши на заміну за ветеранів «Буковини». Тоді, правда, Іван Миколайович забив з гри. Цього разу завдання було, здавалося б, простішим. Але це якщо не враховувати всю напругу та відповідальність, які сфокусувались у цьому вирішальному моменті. Розбіг, удар… Святослав Сирота стрибає у свій лівий кут, Іван Зайцев спрямовує м’яча у протилежний і… Ні, м’яч зрадливо пролітає повз стійку… До фінального свистка той же Зайцев ледь не вискочив раз на «побачення» з кіпером, але пас виявився сильним і м’яч «втік» задалеко вперед.

Отож, остаточний рахунок – 1:2 на користь зіркових ветеранів київського «Динамо». Якщо проводити аналогію з попереднім матчем динамівців у Чернівцях у 2010 р., якби знову забили  і Саленко, і Зайцев, була би знову нічия. А так з цього «забивного дуету» забив лише Саленко, тому господарі програли.

Зауважимо, що, крім диктора – ведучого програми «Спорт-тайм» Ігоря Савчина, для глядачів на трибунах перипетії матчу коментував наживо відомий коментатор Василь Палатай (йому окреме спасибі і за наданий уточнений склад гостей, який трішки відрізнявся від проанонсованого напередодні).

«Динамо» (Чернівці) – ветерани «Динамо» (Київ) – 1:2 (0:1)

Голи: Олександр Крохмалюк (60+1) – Олег Саленко (17 п.), Сергій Нагорняк (53). На 60+3 хв. Іван Зайцев не реалізував пенальті.

«Динамо» (Чернівці): 1 Юрій Кисилиця, 2 Ілля Велігурський, 3 Сергій Янчик, 6 Олександр Крохмалюк, 8 Костянтин Мага, 11 Іван Гавучка, 15 Володимир Домніцак, 18 Андрій Лахнюк, 19 Роман Степанков, 20 Василь Томащук, 60 Іван Зайцев – к/к.

12 Вадим Топорівський, 16 Ярослав Косоловський, 13 Віталій Ісаєв, 4 Руслан Домніцак, 21 Сергій Дуган, 31 Олег Демидовський, 9 Володимир Тодераш, 17 Михайло Бойчук, 5 Віталій Сорочан, 7 Дмитро Дучак, 14 Сергій Мережа. Тренер – Валерій Сарафінчан.

«Динамо» (Київ): 1 Святослав Сирота, 2 Володимир Безсонов – к/к, 3 Сергій Федоров, 4 Сергій Кузнецов, 5 Сергій Нагорняк, 6 Юрій Мороз, 7 Едуардр Цихмейструк, 18 Олександр Призетко, 9 Олег Саленко, 15 Андрій Оксимець, 11 Михайло Стельмах.

8 Іван Яремчук, 10 Віктор Леоненко, 17 Віктор Хлус, 14 Олег Хлус, 19 Олександр Венглінський.

Судді: Михайло Маланчук, Сергій Дарійчук, Олег Найко. Четвертий арбітр – Василь Фурман. Інспектор – Олексій Лазенко.

Попередження: Олег Хлус (57).

Матч транслювався в прямому ефірі на chv.tv, а в запису можна буде подивитися наступного тижня на телеканалі «Чернівці».

 

Фото: Анатолій Бойда (зйомка урочистих та інших подій, недорого), Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фотогалерея буде доповнена!)

9.08.13. Тов. матч “Динамо” (Чернівці) – ветерани “Динамо” (Київ) (SportBuk.com)

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.