Бейсболіст «Соколів» та легкоатлет постраждали на Майдані і потребують допомоги

1

Серед жертв революційних подій в Києві, на жаль, є і спортсмени, у т.ч. пов’язані з Чернівцями…

 

Гравець бейсбольної команди «Соколи» (Чернівці) В’ячеслав Ворона, після успішного штурму Деснянської РДА,

Микола Рудик і В'ячеслав Ворона
Микола Рудик і В’ячеслав Ворона

постраждав від «тітушек», які проламали кастетом бейсболісту череп… Зараз В’ячеслав лежить в комі в реанімації (в Києві). Наставник чернівецької команди Ростислав Гринчук і друзі-бейсболісти просять, якщо є можливість, допомогти постраждалому на лікування. Картку відкрили в ПриватБанку на ім’я його брата (Олександр Миколайович Ворона).

Для поповнення картки готівкою у відділеннях ПриватБанку необхідно вказати операціонисту номер рахунку для поповнення: 5211537410104371

А майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Микола Рудик з Вінниці, який товаришує з багатьма буковинськими легкоатлетами і свого часу, до речі, вигравав представницький чернівецький пробіг «Ратуша», був учасником самооборони Майдану і постраждав від дій снайпера… Микола отримав кульове поранення в голову, має контузію, частина лиця паралізована… Буковинський олімпієць Микола Лабовський просить небайдужих допомогти матеріально Миколі Рудику на лікування в Польщі.

Бажаючі можуть переводити гроші дружині (Рудик Галина) на її картку в ПриватБанку.

Номер картки – 5457093130877204 (тел. дружини: (0432) 46-15-11).

***

Фото: На Євромайдані протестувальники і беркутівці «гріються футболом»

***

Голові буковинської федерації легкої атлетики загрожує «політичне ув’язнення»

***

Фото: У Чернівцях провели рік Змії нічним пробігом на 2014 і 3 по 2014 метрів

***

Відео: Спортсмени – не «тітушки»

***

Чемпіон з більярду: Свої призові перераховую на Євромайдан, бо та перемога важливіша

***

Чемпіон з ушу: Під час штурму на Майдані думав не за себе, а як захистити жінок

***

Євромайдан-2013: На зняття Кабміну Народне віче дало Януковичу 48 годин (фото)

***

Чемпіон США з ушу: Ходжу на Майдан, щоби заступатися за беззахисних людей

***

Екс-гравець «Буковини»: «Карпати» (Львів) на Майдані! Це теж надихає! (фото)

***

Екс-гравець «Буковини»: На Євромайдані в Києві атмосфера – фантастична! (фото)

***

Фото: Чернівецький Євромайдан вийшов за межі боротьби за євроінтеграцію

***

Фото: Співачка і телеведуча – на вело-денсі, «велоденсери» – на Євромайдані

***

Фото: Буковинські спортсмени підтримують Євромайдан-2013 у Чернівцях

***

1 Comment
  1. КАДРОВІ ПИТАННЯ: ЧИ ПОТРІБНІ В НОВІЙ ВЛАДІ «СТАРІ НОВІ» І ПЕРЕБІЖЧИКИ?
    Як важливо зараз, коли влада перейшла від Януковича і Ко в руки вчорашньої опозиції, не повторити помилок після «помаранчевої революції», коли замість очікуваних суспільством кардинальних системних змін, насправді змінилися фактично лише прізвища керівників у владі.
    Цього разу ситуація ще «специфічніша», адже тепер на керівні посади починають повертати «старих нових», які асоціюються із змарнованими «пост-помаранчевими» надіями українського народу.
    Хтось кричав про люстрацію, і де вона?! Не хочеться її проводити, бо це означає, що що «на політичну свалку» треба йти в т.ч. опозиційним політикам, багатьох з яких люди не переварюють лише трішки менше, ніж Януковича, Азарова і Ко… А їм, звісно, хочеться аж ніяк не на «політичну свалку», а, навпаки, – покрасуватися знову «біля корита» і займатися улюбленим «політичним бізнесом», яким при владі набагато комфортніше заробляти, ніж в опозиції…
    Коли ж будуть обіцяні кардинальні зміни і перезавантаження системи, якщо не зараз?! Чому на перших ролях в процесах формування нової владної команди перебувають не ідейні, моральні, порядні люди, які під кулями виборювали перемогу над режимом, а політики, які навідувалися на Майдан переважно для того, щоби підняти рейтинг промовою на сцені або «піар-походом» в народ?.. Чому ті декілька політиків, які справді багато часу провели серед майданівців на барикадах (на кшталт Гриценка), опинилися тепер фактично «поза грою»?..
    Серед буковинських активістів Євромайдану я би окремо виділив Руслана Мельника – одного з небагатьох депутатів обласної ради, який відомий саме як принципова, ідейна, порядна людина. І він не пов’язаний з великим капіталом, тобто не має потреби служити олігархічним інтересам. Чи планується він на керівні посади в області? Поки що виглядає, що «нові старі» (серед яких переважають бютівці – теперішні і колишні) планують переважно «свійський междусобойчик»?..
    То й же Руслан Мельник 26.02.14 повідомив про «особливості» виборів голови райради Сторожинецького району. Він пропонував на цю посаду нову кандидатуру – порядну людину Олександра Босовича. Але, за словами Руслана, Мунтян «з бригадою самооборони» продавили депутатів на Катерину Гуцуляк (екс-перший заступник голови РДА), яка має в пасиві «забіг по партіях», а наразі перебуває в «Батьківщині».
    Деякі ідейні, моральні активісти, в т.ч. Руслан Мельник, зазначають, що «з цими дерибанщиками» працювати не можуть… Так за що ж боролися люди на Майдані? За що люди загинули?! Щоби «нові старі» робили акурат те, проти чого категорично виступають найактивніші майданівці, – тобто повернення до влади «колишніх» замість системних змін і реального перезавантаження системи?
    Правда, є на Буковині і позитивніші приклади. Так головою головою Глибоцької райради став Григорій Ванзуряк (який набагато позитивніше сприймається за брата Романа Ванзуряка, який через БЮТ і УДАР добрався до нардепства), Путильську райраду очолив Андрій Дутчак (реально позитивна людина), Герцаївську райраду – Петро Георгіу, Заставнівську райраду – Дмитро Скігар, Кіцманську – Павло Лупул, Сокирянську – Світлана Іванічек. У Чернівцях новим головою Першотравневої райради став Тарас Бабух (син заслуженого журналіста України Василя Івановича Бабуха), теж нова людина у владі, до чиєї порядності питань немає.
    Хотілось би, щоби більше було саме прикладів реального оновлення влади, а не повернення «нових старих» і різних багаторазових «перебіжчиків»…
    На центральному рівні, схоже, кадрова ситуація й надалі розвиватиметься переважно за негативним сценарієм. Починаючи від нового «узурпатора влади» Турчинова, якого серед моїх знайомих сприймають виключно негативно. Продовжуючи потенційним новим прем’єром – нашим земляком Яценюком, чия фальшивість не знає меж (чого вартує його промовисті «фінти» з закликом голосувати проти всіх (https://www.youtube.com/watch?v=ZrBjZ7Z9o_c), що допомогло Януковичу стати Президентом, і тепер «наїздами» на «противсіхів», з гучними заявами проти Тимошенко, яку він називав однаковою з Януковичем, а після її виходу з тюрми на камеру кричав в трубку: «Юлечка! Дорогенька!» і т.п. (https://www.youtube.com/watch?v=BzNjfZ-KVXU), багатьох від цих «поворотів» «Сєні гроші вперед» політично нудить) і закінчуючи, м’яко кажучи, дивними кандидатурами на деякі міністерські посади. Приміром, керманичем Міністерства молоді та спорту планують одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова. Він страшенно постраждав від режиму… Але чи означає це, що тепер від його «далекості від спорту» має страждати і ціла галузь? Невже «нові старі» настільки недалекі, що не розуміють: Міністерство молоді та спорту треба розділити на Держкомспорт (який має очолити фахова людина, бажано авторитетна і порядна!) та Службу (або комітет) в справах сім’ї та молоді?! І не треба розказувати казки про фінансування – такий крок не потребує додаткових коштів, а лише політичної волі і мудрості! Чи вистачить розуму «новій старій» владі взятися за скорочення бюрократії разом з дурнуватими, нікому не потрібними з точки зору практичної користі функціями?! Чи приберуть, приміром, такий «апендикс», як Фонд соцстрахування?! Це ж чистої води бюджетні кошти, які треба розподіляти напряму на спортивні школи (які частково фінансуються з цих грошей) та оздоровлення, а не через фонд (з відповідною величезною економією на утриманні чималих штатів і розкішних приміщень!). І так далі…
    ЯКЩО ВБАЧАЄТЕ В НАПИСАНОМУ ЩОСЬ ДОРЕЧНЕ І КОРИСНЕ, ПРОШУ ПОШИРЮВАТИ І ДОПОВНЮВАТИ!

Leave A Reply

Your email address will not be published.