Фото: Буковинські спортсмени підтримують Євромайдан-2013 у Чернівцях

5

На Євромайдані у Чернівцях регулярно можна бачити і спортсменів та інших представників сфери фізичної культури і спорту, які підтримують євроінтеграційні прагнення України.

Після найбільш масової частини недільної акції на підтримку євроінтеграційного руху, яка розпочалась в обід, на Центральній площі Чернівців залишився студентський «кістяк», до якого ситуативно приєднуються інші чернівчани та гості міста, у т. ч. публічні особи – депутати, громадські діячі, митці, журналісти, спортсмени… За короткий час перебування на чернівецькому Євромайдані в об’єктив потрапили, зокрема, президент спортклубу «Оріон» Олександр Палагнюк, власник фітнес-центру «Аполлон» Владислав Українець, декілька баскетболістів.

На Центральній площі вже встановили декілька наметів, в яких чергуватимуть активісти місцевого Євромайдану. У понеділок зранку до них знову мають приєднатися інші учасники, аби взяти участь у серії запланованих акцій.

Під час «Помаранчевої революції» 2004-05, нагадаємо, титуловані буковинські спортсмени публічно висловлювались проти фальсифікацій на виборах і в підтримку ідей «Майдану».

Хто з представників спортивної громади  має бажання і сміливість, може робити це і тепер (якщо підтримує ідеї євроінтеграції), – наприклад, в коментарях нижче.

Онлайн трансляція з Євромайдану (Київ)



Live streaming video by Ustream

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ, Владислав УКРАЇНЕЦЬ, Марко ЧОРНИЙ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото та відео з чернівецького Євромайдану можна подивитися також тут:

https://www.facebook.com/pages/Infokey/512454365518328 http://vk.com/infokeys

http://vk.com/infokeys

5 Comments
  1. Отримав такий прес-реліз (електронка входить в розсилку).
    Прес-реліз
    Чернівці, 27 листопада 2013 року
    Дорогі чернівчани!
    Я, як і раніше, залишаюся прихильником європейської інтеграції України і пишаюся тими молодими людьми, які відстоюють свій вибір на площах міста, незважаючи на несприятливі погодні умови. Ми підтримуємо бажання наших студентів, які стали ініціаторами Євромайдану в Чернівцях, бути максимально аполітичними і висловлювати свою позицію у мирний спосіб. Сьогодні зранку я зустрівся з учасниками мітингу за європейський вибір на Центральній площі міста і обговорив з ними їхні основні проблеми. Ми готові забезпечувати більш комфортні умови для мешканців наметового містечка.
    Я звертаюся до всіх політичних сил із проханням не спекулювати навколо цих питань і не прагнути отримати для себе сумнівні політичні дивіденди. Учорашнє звернення Чернівецької міської ради до суду стосувалося виключно партійних наметів, встановлення яких у межах буферної зони ЮНЕСКО є неприпустимим.
    Нагадую, що саме Чернівецька міська рада у вересні цього року звернулася до Верховної Ради України з підтримкою євроінтеграційних прагнень України. Чернівці – європейське місто і ми, чернівчани, віримо у європейське майбутнє нашої країни.
    Хочу подякувати всім, хто допомагає учасникам Євромайдану в Чернівцях, адже це їхня громадянська позиція і саме в такі моменти можна говорити про розвиток громадянського суспільства.
    Україна повинна рухатись до Європи цивілізованим шляхом.

    З вірою у європейське майбутнє України,
    Віталій Михайлішин

Leave A Reply

Your email address will not be published.