Чернівецький лучник здобув дві медалі на чемпіонаті світу 2018 (відео)

0

Найвдаліше серед представників України на чемпіонаті світу зі стрільби з лука в приміщенні, який відбувся у США (Янктон), виступив чернівчанин Іван Кожокарь – в юніорській номінації на його рахунку дві медалі, у т.ч. найвищого гатунку.

В індивідуальних змаганнях Іван Кожокарь (10.01.2000, Чернівці, «Спартак», ШВСМ, Олег Осипенко, Дмитро Чеботаренко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй») показав у кваліфікації третій результат (583 очок), а далі почалось найцікавіше;) У першому раунді змагань чернівчанин був вільний від двобою, у другому переміг SETH MCWHERTER (США) – 6:2, у чвертьфіналі – ROMAN SHEREMET (Україна, Львів) – 6:4, у півфіналі – OLEKSANDR PANTSYRU (Україна, Львів) – 6:4 і пробився до фіналу, де його суперником був турецький лідер кваліфікації (594 очок).

Фінал розпочався не дуже вдало для буковинця – 0:2. У другій серії Іван рахунок зрівняв. Третя, за попередніми даними завершилась було унічию, але після перегляду мішеней рахунок став 4:2 на користь нашого лучника. Четвертий підхід зберіг статус-кво – 5:3 (у цій серії обидва спортсмени вибили по 3 10-ки!). У п’ятій серії турок рахунок таки зрівняв. Напруга зросла до максимуму. Перестрілка… Першим стріляє турок – 10! Але Іван Кожокарь витримав цю напругу і випустив свою стрілу не просто в центральне коло, а майже в самісіньке «яблучко», завдяки чому виграв перестрілку і став чемпіоном світу серед юніорів!

Близьким був єдиний представник Буковини у збірній України на чемпіонаті світу 2018 і до «золотого дублю», але у фіналі командного виду програми наші юніори трішечки не дотягнули до «золота», поступившись мінімально іранцям.

Зазначимо, що на чемпіонаті світу 2018 виступала і зіркова буковинка Тетяна Мунтян – дворазова чемпіонка світу в приміщенні, фіналістка Олімпійських ігор. Тетяна Степанівна, як відомо, змушена була виїхати до США, де працює тренером і паралельно тренується й сама. І ось вона, будучи «на порозі цікавого ювілею», здобула право представляти США на чемпіонаті світу! В особистих змаганнях чернівецька американка у кваліфікації була 15-ою (566 очок), а в плей-оф (як і дві українки) поступилась у першому раунді NOEMIE BRIANNE (Франція) – 4:6. У командному виді програми збірна США з чернівчанкою у складі (5 місце у кваліфікації) програла у чвертьфіналі збірній Україні (0:6).

Коли свого часу Тетяна підкреслювала, що не завершила кар’єру, а лише зробила паузу, хтось, напевно, сприймав це як напівжартівливу інформацію. Але це не про «залізну леді» нашої стрільби з лука, яка просто так заявами не розкидується. У 2016 р. вона завершила відбір до олімпійської збірної США на високій 9-й позиції, тобто була не так вже й  далеко до перспектив здобути право виступити на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. І ось тепер Тетяна Мунтян повернулась на світову арену. Тож, мабуть, буде доречним нагадати, що вона поставила перед собою ціль пробитися до Токіо-2020, де, можливо, матиме серед суперниць і невістку – учасницю І Юнацької Олімпіади та двох Олімпійських ігор Лідію Січенікова-Косташ, яка нещодавно народила хлопчика (тому, зрозуміло, тимчасово перервала виступи на високому рівні). На участь у Токіо-2020 може претендувати і син Тетяни та чоловік Лідії – Михайло Косташ, який представляв Україну на Всесвітній Універсіаді 2017. Але це так, до слова;)

Вітання Івану Кожокарю з перемогою та срібним успіхом на чемпіонаті світу в приміщенні!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Чемпіонат світу зі стрільби з лука в приміщенні, Янктон (США)

Юніори

Фінал

Іван Кожокарь (Україна, Чернівці) – METE GAZOZ (Туреччина) – (0:2, 2:2, 4:2, 5:3, 5:5, перестрілка 10:10, у Івана ближче до центра)

За 3 місце

Олександр Панциру (Україна, Львів) – ADAM HEIDT (США) – 6:0

 

Юніорки

ARIUNA BUDAEVA (Росія)

SVETLANA GOMBOEVA (Росія)

SANDRA VANESSA GARZA GARCIA (Мексика)

5 ORYSIA DIDYCH (Україна, Львівська, програла у чвертьфіналі майбутній чемпіонці 4:6)

6 ZHANNA NAUMOVA (Україна, Львівська)

17 KATERYNA MAZORCHUK (Україна, Харківська)

 

Чоловіки

1 SJEF VAN DEN BERG (Голландія)

2 TOMATSU DAISUKE (Японія)

3 TAYLOR WORTH (Австралія)

7 Олексій Гунбін (Україна, Сумська)

17 HEORHIY IVANYTSKYY (Україна, Львівська), VIKTOR RUBAN (Україна, Харківська)

 

Жінки

1 ELENA RICHTER (Німеччина)

2 AIDA ROMAN (Мексика)

3 AUDREY ADICEOM (Франція)

5 ANASTASIA PAVLOVA (Україна, Херсонська)

17 VERONIKA MARCHENKO (Україна, Львівська), SOLOMIYA TRAPEZNIKOVA (Україна, Львівська), Тетяна Мунтян (США, чернівчанка)

 

Командний вид програми

Чоловіки

1 NETHERLANDS

2 AUSTRALIA

3 UKRAINE (у півфіналі поступились Нідерландам 3:5, у матчі за «бронзу» перемогли Росію 5:1)

 

Жінки

1 GERMANY

2 RUSSIA

3 UKRAINE (у півфіналі поступились Росії 4:5, у матчі за «бронзу» перемогли Францію 5:3)

 

Юніори (5 команд)

1 IR IRAN

2 UKRAINE (у півфіналі перемогли США 5:1, у фіналі програли іранцям 4:5)

3 USA

 

Юніорки (5 команд)

1 ITALY

2 RUSSIA

3 UKRAINE (у півфіналі поступились Росії 0:6, за «бронзу» перемогли Мексику 5:3)

***

***

Стрільба з лука: Успіхи буковинців на ЧУ-2018 в приміщенні

***

СТРІЛЬБА З ЛУКА: СІМЕЙНИЙ ТРІУМФ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ 2016

***

Чернівецька сімейна пара представлятиме Україну на Всесвітній Універсіаді 2017

***

Тетяна Мунтян: польоти уві сні, злети – наяву

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.