Стрільба з лука: Сімейний тріумф на чемпіонаті України 2016

0

Уперше чемпіонат України зі стрільби з лука в міксі (парний розряд) виграло подружжя – сімейним тріумфом відзначились чернівчани Лідія Січенікова та Михайло Косташ.

1-150828-Sichen-vesillya-B-sportbuk.com (1)-copy

Національний чемпіонат зі стрільби з лука завершився 7.07.16 у Харкові на стрільбищі «Комунар». Ще на старті, як ми вже повідомляли, було оголошено склад лучників, які представлятимуть Україну в олімпійському Ріо, і до жіночого тріо, приємно повторити, увійшла і титулована буковинка Лідія Січенікова (03.02.93, «Спартак», «Динамо», ШВСМ, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер –житловий комплекс «Водограй»). А далі пішла боротьба за нагороди чемпіонату України.

У кваліфікації кращими серед представників Буковини були Лідія Січенікова та її чоловік Михайло Косташ. Відповідно, саме спортивна сімейна пара виступала у міксі, де Лідії та Михайлу вдалося здобути «золото»! Наскільки відомо SportBuk.com, це перший випадок, коли на першій позиції на чемпіонаті України – подружжя. Бажаємо тріумфаторам з часом здійснити і мрію виступити разом на Олімпійських іграх!

До слова, теоретично ця сім’я може бути потрійно представлена на Олімпіаді-2020, адже мама Михайла Косташа – фіналістка Олімпійських ігор і дворазова чемпіонка світу зі стрільби з лука , яка, враховуючи, м’яко кажучи, не дуже суттєву підтримку спорту в Україні, змушена була шукати кращі умови для реалізації свого потенціалу за кордоном. І ось тепер Тетяна Степанівна поєднує тренерську роботу та тренування у США, де зимовий сезон завершила шостою в країні, а олімпійській відбір – дев’ятою. І сповненою рішучості таки пробитися на свою другу Олімпіаду через чотири роки (цю тему продовжимо згодом).

Але повернімось до чемпіонату України 2016 у Харкові.

Ще одну нагороду для Буковини Михайло Косташ здобув разом з колегами по збірній області (Ігор Омельченко, Іван Кожокарь) у командному виді програми. У півфіналі наші земляки поступились львів’янам 2:6, а у матчі за 3 місце з таким жде рахунком здолали одеситів.

Буковина була представлена ще в одному «малому фіналі» – за 3 місце боролась Лідія Січенікова, але поступилась у перестрілці колезі по олімпійській команді Анастасії Павлорвій з Нової Каховки (Херсонська обл.) – 23:25, 28:25, 18:22, 26:26, 26:25, 7:8.

Переможницею серед жінок стала суманка Поліна Родіонова, яка є четвертою запасною в олімпійській збірній 2016. У фіналі вона «перестріляла» Соломію Трапезнікову (Львівська обл.).

У чоловіків перемогу святкував Георгій Іваницький (Львівська). «Срібло» у його земляка Ярослава Мокринського, якому, до слова, в 1/8 фіналу поступився кращий серед буковинців Михайло Косташ. «Бронзу» здобув олімпійський чемпіон 2008 Віктор Рубан (Харків).

У командному виді серед жінок Лідія Січенікова, Тетяна Дорохова та Олена Онуфрійчук поступились у чвертьфіналі Харківській-2 – 3:5. У цій номінації у фіналі зустрілися Харківська-1 – Львівська-2 – 2:6.

SportBuk.com

***

Оголосили склад збірної України зі стрільби з лука на Ріо-2016

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.