Відкритий чемпіонат ФСТ «Україна» 2016 з боксу – у Шипинцях (фото)

0

Буковинське село Шипинці (Кіцманський район) із давніми та славними боксерськими традиціями після кількарічної перерви знову «відмітилося» проведенням змагань з боксу. І, що теж традиційно, знову влітку!

Останнього уїк-енду червня на шипинському рингу відбулися поєдинки відкритого чемпіонату 160630-box-Shypyntsi-Kom-sportbuk.com (2)-copyЧернівецького обласного ФСТ «Україна» та ОДЮСШ «Авангард» за сприяння Федерації боксу Чернівецької області. Змагання цього разу були присвячені Дню молоді. Спочатку планувалися виступи у вікових групах юнаків та юніорів, проте напередодні було вирішено залучити до змагань також провідних буковинських представників молоді та чоловіків.

Не зважаючи на літо – пору канікул та відпусток – кращим тренерам області, які стабільно демонструють результати на всеукраїнських змаганнях останніми роками, вдалося залучити своїх вихованців до такої важливої та потрібної змагальної практики. Завітали до шипинського залу боксу й численні поціновувачі боксу, які стали свідками цікавих та напружених двобоїв, де кожен з учасників прагнув здобути найвищі нагороди турніру.

На змагання до Шипинців з’їхалися представники спортивних товариств «Україна» та «Спартак» із Чернівців, самих Шипинців та Великого Кучурова. Більша частина юних спортсменів вже випробовувалася на чемпіонатах України останніх років або інших престижних турнірах, та й завданням кількох із них була перевірка власних можливостей перед відповідальними змаганнями.

Кращими боксерами Відкритого чемпіонату ЧОФСТ «Україна» та ОДЮСШ «Авангард», присвяченого Дню Молоді, стали О. Мазур (СТ «Спартак» Чернівці, тренер Федір Бурма) та Б. Гайдук (ФСТ «Україна» с. Вел. Кучурів, тренери Іван Собко та Андрій Грудей).

Приз «За волю до перемоги» отримав один із наймолодших учасників змагань М. Кошарюк (ФСТ «Україна» с. Шипинці, тренери Іван Собко та Андрій Грудей), а за «Кращий бій» на турнірі свої призи отримали О. Гуцкал (СТ «Спартак» Чернівці, тренер Федір Бурма) і В. Мандрик Гайдук (ФСТ «Україна» с. Вел. Кучурів, тренери Іван Собко та Андрій Грудей).

Серед суддів організатори змагань виділили Георгія Антонеску (с. Магала) та Валерія Дутчака (с. Шипинці), які вже неодноразово обслуговували турніри різного рівня як у Чернівцях, так і на території західної України.

Повний список переможців виглядає таким чином:

 

Е. Серна (Шипинці)

Д. Мазур (Чернівці)

В. Михайлик (Шипинці)

Ю. Кодін (Вел. Кучурів)

Д. Варварич (Вел. Кучурів)

І. Гайдук (Шипинці)

С. Мігальчан (Вел. Кучурів)

С. Павлюк (Вел. Кучурів)

О. Мазур (Чернівці)

Б. Гайдук (Шипинці)

О. Гуцкал (Чернівці)

С. Грекул (Шипинці)

 

Звичайно, не можемо не виокремити поєдинок двох найперспективніших боксерів Буковини на сьогоднішній день Леонтія Горчинського (СТ «Спартак» Чернівці, тренер Федір Бурма) та Степана Грекула (ФСТ «Україна Шипинці, тренери Іван Собко та Андрій Грудей), в якому передбачувано сильнішим виявився Грекул.

Проте, маємо хороші сподівання на наступні змагання для обидвох молодих спортсменів. Віримо, їхні подальші успіхи не за горами!

Альберт Комарі, прес-аташе ФБЧО

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Турнір з боксу у Шипинцях 2016 р.

***

Чемпіони Європи та світу на турнірі з боксу у Чернівцях 2016 (відео)

***

У Чернівцях провели матч з… шахбоксу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.