На чемпіонаті України з карате WKF у Чернівцях очікують і представників Донеччини

0

Близько 350 спортсменів з 14-ти областей України очікуються на національному чемпіонаті з карате WKF 22-23 листопада 2014 р. у Чернівцях.

 

Сергій Левчук і Станіслав Золотухін
Сергій Левчук і Станіслав Золотухін

Про це повідомив головний суддя змагань – голова Чернівецької обласної федерації карате Станіслав Золотухін, який, до слова, єдиний в Україні має статус арбітра міжнародної категорії WKF. За словами Станіслава Миколайовича, у попередніх заявках є і представники Донецької області – тепер головне, щоби вони змогли виїхати з цього «гарячого регіону» і благополучно добратися до столиці Буковини.

Обслуговувати чернівецький чемпіонат України будуть 24 кращих суддів нашої країни. Більша кількість арбітрів візьмуть участь у суддівському семінарі, який відбувається у ці дні у Чернівцях.

В кадетській, юніорській та молодіжній вікових групах в суботу, 22.11.14, у ФОК «Олімпія» буде розіграно, як ми вже повідомляли, 35 комплектів нагород (140 медалей). А в неділю, 23.11.14, у боротьбу вступлять дорослі спортсмени, які розіграють ще 16 комплектів нагород (112 статуеток, враховуючи, що в командному кумі те область представляють по 7 спортсменів).

У передзмагальній прес-конференції в готелі «Черемош» взяли участь також президент Української федерації карате Сергій Левчук (до слова, уродженець Чернівців, у 7 років переїхав з сім’єю до Вінниці, потім навчався у Чернівцях 5 років на математичному факультеті ЧНУ), перший серед українців призер світових змагань з карате WKF (срібний призер юніорського чемпіонату світу), учасник нещодавнього чемпіонату світу Євген Мотовилін та його наставник Руслан Білоскурський.

Сергій Левчук з гордістю нагадав, що якраз практично днями на чемпіонаті світу 2014 Україна здобула свої перші у карате нагороди дорослого світового чемпіонату. І зазначив, що у складі чоловічої збірної вступали одразу троє вихованців буковинського карате, що є дуже поважним показником. Загалом, у національній команді на Мундіалі-2014 були представлені 4 регіони (Львівська, Чернівецька, Одеська обл. і м. Київ).

Сергій Андрійович багато уваги у своєму виступі приділив темі реформ системи розвитку фізичної культури і спорту в Україні, які активно анонсуються профільним Міністерством молоді та спорту. Він долучився до відкритої робочої групи з питань підготовки концепції реформ (на чолі з президентом федерації плавання України Дмитром Качуровським) і всіляко підтримує взятий курс на «перезавантаження» спортивної системи. Але про це – окремо згодом в інтерв’ю з п. Левчуком.

З інших важливих меседжів президента національної федерації карате, напевно, варто виокремити те, що він однозначно виступає проти «розплодування різних версій» у карате, адже це реально шкодить карате в цілому і, зокрема, нівелює справжні спортивні досягнення – на фоні «супер успіхів» у так званих чемпіонатах світу і Європи за різними версіями, крім WKF (єдина федерація, яку визнає Міжнародний Олімпійський комітет). Серйозно «засвітили» карате перспективи увійти до олімпійської сім’ї – за попередніми даними, Японія, як господар Олімпіади-2020, скористається можливістю включити карате до програми Ігор в якості показового виступу. У цьому контексті можна відзначити і той факт, що карате є одним з двох не олімпійських видів спорту, які включені до програми І Європейських Олімпійських ігор, які відбудуться з 12 по 28 черввня 2015 р. в Баку (Азербайджан).

Один з лідерів вітчизняного карате і голова комісії атлетів УФК Євген Мотовилін зауважив, що, як спортсмену, йому дуже приємно, що рідне місто вперше прийматиме дорослий чемпіонат України з карате. Це, звісно, накладає на місцевих спортсменів і додаткову відповідальність, адже на трибунах будуть рідні, знайомі, яких хочеться тішити якнайкращими виступами. Це може призвести і до «зайвих» хвилювань. Але «рідні стіни» взагалі-то частіше, як кажуть, допомагають, адже активна підтримка вболівальників додає сил і натхнення спортсменам.

Руслан Білоскурський, як представник Оргкомітету, підкреслив, що організатори зроблять все від них залежне, щоби змагання пройшли на високому рівні.

На запитання щодо фінансового тягаря, який лягає на плечі організаторів, Станіслав Золотухін повідомив, що частину витрат бере на себе Федерація карате України (яка отримує певні кошти від Міністерства молоді та спорту), а решта проблем вирішуватимуться за рахунок стартових внесків та підтримки з боку партнерів. На прохання уточнити партнерів, п. Станіслав зазначив, що одним з них є екс-губернатор Володимир Куліш, а другий, теж депутат обласної ради, попросив не називати його.

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (телеканал «Чернівці»)

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

Карате: На чемпіонаті України 2014 у Чернівцях розіграють понад 250 нагород

***

Карате: Чоботар – призер Кубку світу особисто і чемпіон з Мотовиліним і Дожуком

***

Карате: Мотовилін на Євро-2014 добрався до «медальних розборок»

***

Карате: Чернівчанин Чоботар – за крок до п’єдесталу на Євро-2014 U-21

***

Карате: Чернівчанин на «PARIS OPEN 2014» переміг португальця і азербайджанця

***

Фото: На новорічному спортивному святі – конкурс краси і показові виступи… на столі

***

Фото: На Кубку України з карате переміг Львів, але головний трофей… у Чернівців

***

Карате: Чернівчанин Валерій Чоботар – кращий серед українців на Чемпіонаті світу

***

Карате: Чернівчанин на «PARIS OPEN 2014» переміг португальця і азербайджанця

***

Відео: Як чернівецький каратист «всуху розібрався» з «крутим» чемпіоном з Франції

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.