Карате: Мотовилін на Євро-2014 добрався до «медальних розборок»

0

Чотири нагороди здобула на чемпіонаті Європи з карате-до WKF у Тампере (Фінляндія) збірна України, у складі якої виступали і троє чернівчан.

 

Фото wkf.com.ua
Фото wkf.com.ua

Це найвдаліший виступ українських каратистів на чемпіонатах Європи за найпрестижнішою версією WKF.

Станіслав Горуна (Львів) став срібним призером у категорії до 75 кг, програвши у фіналі лише одне очко, Аніта Серьогіна (Одеса) здобула «бронзу» у категорії до 61 кг (вона втретє поспіль на п’єдесталі Євро), а Жанна Мельник (Київ) таку ж нагороду виборола у категорії до 55 кг. І ще одну «бронзу» українки записали до свого активу в командному куміте (Аніта Серьогіна – Одеса, Жанна Мельник – Київ, Ірина Зарецька – Одеса, Анжеліка Терлюга – Одеса).

Серед буковинців найвдаліше на Євро-2014 виступив Євген Мотовилін, який у важкій категорії (+84 кг) поступився майбутньому чемпіону Єркару Єнесу (Туреччина) і посів підсумкове 5 місце.

У чоловічому командному куміте збірна України, у складі якої виступали і чернівчани Євген Мотовилін, Олександр Дожук (клуб «Дзаммай», тренер – Руслан Білоскурський) та Валерій Чоботар (клуб «Лідер», тренери – Олександр Пікулін та Андрій Лазоренко), не добралися до боротьби за нагороди, поступившись у першому двобої команді Італії.

У загальнокомандному заліку Україна розташувалась на 12-й позиції (1 «срібло» і 3 «бронзи»). Трійку лідерів утворили Італія (4, 2, 1), Туреччина (3, 3, 3) та Іспанія (2, 2, 3). Всього нагороди здобували представники 23 країн. А загалом у звітному чемпіонаті Європи були представлені 44 країни.

У складі збірної України на Євро-2014 виступили 15 каратистів: Євген Мотовилін, Валерій Чоботар, Олександр Дожук, Станіслав Горуна, Ярослав Горуна, Ілля Нікулін, Олександр Хахула, Сергій Бігун, Олег Філіпович, Аніта Серьогіна, Анжеліка Терлюга, Ірина Зарецька, Анна Крещенко, Катерина Крива, Жанна Мельник.

***

Карате: Вихованці СК «Лідер» підкорили Лас-Вегас («USA OPEN 2014»)

***

Карате: Чернівчанин Чоботар – за крок до п’єдесталу на Євро-2014 U-21

***

Фото: На новорічному спортивному святі – конкурс краси і показові виступи… на столі

***

Фото: На Кубку України з карате переміг Львів, але головний трофей… у Чернівців

***

Карате: Чернівчанин Валерій Чоботар – кращий серед українців на Чемпіонаті світу

***

Карате: Чернівчанин на «PARIS OPEN 2014» переміг португальця і азербайджанця

***

Відео: Як чернівецький каратист «всуху розібрався» з «крутим» чемпіоном з Франції

Leave A Reply

Your email address will not be published.