Карате: Чоботар – призер Кубку світу особисто і чемпіон з Мотовиліним і Дожуком

0

Уперше призером Кубку світу серії Карате 1 серед дорослих став чернівчанин Валерій Чоботар. Вихованець тренерів спортклубу «Лідер» Андрія Лазоренка і Олександра Пікуліна відзначився на етапі в словенському місті Ласко.

 

Валерій Чоботар (СК «Лідер», «Динамо») здобув «бронзу» у ваговій категорії до 75 кг. Єдиної поразки чернівчанин зазнав з мінімальним140316-karate1-Chobotar-3m-sam-sportbuk.com рахунком 0:1 від співвітчизника зі Львова Станіслава Горуни, який виграв цю вагову категорію. На шляху до бронзового п’єдесталу Валерій провів 5 двобоїв: Karadzic Stefan (Чорногорія) – 5:2; MARIC REM (Словенія) – 0:0; (півфінал пула) CVETKOVSKI IVO (Македонія) – 0:0 (перемога за рішенням суддів); (фінал пула) HORUNA STANISLAV (Україна) – 0:1; (за 3 місце) KORBULJIKJI FERAT (Македонія) – 2:2 (перемога за рішенням суддів).

На етапі в Словенії виступили ще двоє чернівчан з клубу «Дзаммай» (тренер – Руслан Білоскурский). Титулований Євген Мотовилін посів 7 місце у категорії +84 кг. Він поступився у чвертьфіналі 0:3 майбутньому чемпіону Cecunjanin Almir (Чорногорія). А перший серед українців чемпіон Європи серед юнаків з версією WKF Олександр Дожук у категорії до 84 кг програв 0:4 RISTEVSKI EMANUEL (Македонія), який у першу вісімку також не увійшов.

Приємно відзначити, що Валерій Чоботар, Євген Мотовилін та Олександр Дожук в складі збірної (разом з Ярославом і Станісловом Горуна та Іллею Нікуліним зі Львова) святкували перемогу в командному куміте! І загальнокомандне перше місце на етапі теж вибороли представники України, в т.ч. буковинці, зрозуміло.

У командному куміте наш індивідуальний призер Валерій Чоботар, як повідомили в СК «Лідер», записав до свого активу наступні результати: з представником Сербії – 3:0; представник Австрії – 2:1; представник Словенії – 2:1; представник Хорватії – 9:1.

SportBuk.com

Пропонуємо до вашої уваги також звіт про змагання від Федерації карате України (wkf.com.ua):140316-karate1-Chobotar-3m-Seryogina-sportbuk.com

15 та 16 березня в м. Ласко (Словенія) пройшов етап Кубок світу серії Карате 1.  Даний турнір був останнім офіційним заходом національної команди перед Чемпіонатом Європи.

Старт виявився більш ніж вдалим – 5-ть золотих медалей та  1-а сходинка в загальнокомандному заліку націй з  великим відривом від найближчих переслідувачів.

Результати:

Серьогіна Аніта (-61 кг, Іллічівськ Одеської області) – 1 місце
Горуна Станіслав (-75 кг) – 1 місце
Нікулін Ілля (-84 кг) – 1 місце

Командне куміте (жінки: Зарецька І., Серьогіна А., Крива К.) – 1 місце

Командне кумі те (чоловіки: Горуна С., Горуна Я., Нікулін І., Бігун С., Чоботар В., Дожук О., Мотовилін Є.) – 1 місце

Хахула Олександр (-67 кг) – 2 місце
Чоботар Валерій (-75 кг) – 3 місце

Філіпович Олег (-60 кг) – 5 місце
Вох Артем (+84 кг) – 7 місце
Мотовилін Євген (+84 кг) – 7 місце

Степанчук Валерій (-67 кг) – 7 місце

Крива Катерина (-50 кг) – 7 місце

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Карате: Чернівчанин Чоботар – за крок до п’єдесталу на Євро-2014 U-21

***

Фото: На новорічному спортивному святі – конкурс краси і показові виступи… на столі

***

Фото: На Кубку України з карате переміг Львів, але головний трофей… у Чернівців

***

Карате: Чернівчанин Валерій Чоботар – кращий серед українців на Чемпіонаті світу

***

Карате: Чернівчанин на «PARIS OPEN 2014» переміг португальця і азербайджанця

***

Відео: Як чернівецький каратист «всуху розібрався» з «крутим» чемпіоном з Франції

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.