Інтриги і пристрасті навколо посади керівника обласного спорту

2

Представники «Правого сектору», «люстраційного комітету», «нової влади», ініціативних груп (хто як себе вважає або називає) активізувалися навколо питання щодо кандидатур потенційних керівників крайового спорту.

 

Оскільки від деяких спортсменів, тренерів, керівників федерацій і активістів дізнався, що серед інших фігурує і 2008_sport2_Kosivchuk_karikatura-pidpys-sportbuk.comмоя кандидатура, вважаю за необхідне публічно висловитися в цьому контексті.

По-перше, я ніколи не рвався ні на які посади. І тепер теж, м’яко кажучи, не рвуся.

У 2005 р. я теж відмовився від прямих пропозицій тодішніх керівників облдержадміністрації очолити обласний спорт. І погодився лише «під тиском» авторитетних спортсменів та тренерів, але після того, як моя кандидатура набрала найбільше голосів (таємних!) на відповідних зборах кращих спортсменів і тренерів Буковини за попередній, 2004 р. І аналогічному зібранню я, як і обіцяв, прозвітував за роботу на тій посаді перед звільненням у 2008 р.

Враховуючи те, що дехто тепер, якщо можна так сказати, «агітує» за мою кандидатуру, офіційно заявляю, що я нікого не просив і не уповноважував вести подібну діяльність!

Не буду приховувати, зі мною спілкувалися на тему можливого повернення на посаду керівника крайового спорту. І, за певних обставин, навіть не можу відмовитися від подібної пропозиції, якщо вона буде офіційною: я закінчив магістратуру в ЧНУ за спеціальністю «державна служба» на умовах держзамовлення, тому маю обов’язок, за потреби, відпрацювати державним службовцем ще 2 роки 11 місяців. Але маю і право відмовлятися від запропонованих посад, якщо вони нижче тієї, з якої вступив до магістратури, або не відповідають відповідному фаху (я працював начальником відділу з питань фізичної культури і спорту ОДА). Таким правом я вже скористався у 2010 р.

Якщо так складеться ситуація, що мою кандидатуру рекомендуватимуть кращі з кращих буковинського спорту (для мене це серйозний аргумент!) і до їх думки зволіє дослухатися керівництво області, хотів би наголосити на тому «мінімальному пакеті», при якому я можу продовжити спілкування на цю тему:

1. Обласний підрозділ управління сферою фізичної культури і спорту має бути окремим, а не «перемішаним» з освітою і наукою, молоддю, сім’єю, туризмом тощо.

2. Політична воля керівництва області підтримати:
а) підпорядкування всіх спортивних шкіл, які фінансуються з бюджету, територіальним органам влади з питань фізичної культури і спорту;
б) оптимізацію мережі бюджетних спортивних організацій (без скорочення тренерських ставок!) з метою скорочення кількості спортивних чиновників і зменшення «посередництва» між бюджетом та практичною роботою.

3. Реальні дії (або мінімум публічні, офіційні заяви) профільного міністерства або керівництва Кабміну щодо скорочення бюрократії, разом із зайвими «порожніми» функціями, які не мають ніякого практичного значення.

До слова, з подібними ініціативами і пропозиціями свого часу облспортвідділ вже офіційно виступав. Але для їх реалізації, на жаль, не вистачало якраз політичної волі вищих керівних органів…

Особисто для мене менш важливо, хто саме очолить крайовий спорт. Набагато важливіше, яким курсом буде рухатися сфера фізичної культури і спорту після зміни владної команди. Названого вище «мінімального пакету» я бажаю будь-кому, кого призначать на цю посаду. І готовий в силу можливостей сприяти реалізації озвучених тут та інших реформаторських кроків, незалежно в якості кого.

Якщо говорити про підхід до призначення керівника обласного спорту, особисто я вважаю оптимальним варіант офіційних консультацій на цю тему з місцевим спортивним авангардом. Вважаю, що пропонувати кандидатури і брати участь в їх обговоренні можуть всі буковинці, які офіційно пов’язані з цією сферою. А ось у відповідному таємному голосуванні, на мою думку, моральне право мають брати участь кращі спортсмени області та їхні наставники, заслужені майстри спорту, заслужені тренери України, олімпійці, найтитулованіші в історії краю спортсмени…

Щодо ролі інших громадських органів (на кшталт «Правого сектору», «люстраційного комітету» і т.п.), вони мали би стежити, щоби на посади не призначали різного роду аморальних людей, «фахівців», які прокралися (як кажуть, «живуть не за коштами»), встигли «відзначитись» іншими негативними справами, про що є офіційні відомості (докази).

Від одного з активістів, який, схоже, найбільше спілкується на цю кадрову тему з представниками спортивної громади, дізнався, що в обговореннях наразі фігурували 5 кандидатів на посаду керівника обласного спорту. Враховуючи озвучені прізвища, пропоную перейти за розміщеним нижче посиланням і проголосувати за варіант, який ближчий Вам. Так само пропоную висловитися щодо доцільності перебування підрозділу з питань фізичної культури і спорту в складі різних управлінь і департаментів.

З повагою, Георгій МАЗУРАШУ

***

Кого ви хотіли би бачити на чолі обласного спорту?

(на прохання ініціатора Андрія Калинки посилання на голосування зняте, оскільки саме опитування, тобто результати, можуть впливати на позицію учасників зібрання спортивного активу 22.03.14, яким, зокрема, можуть запропонувати таємно висловитися щодо кандидатів на посаду керівника обласного спорту, а за день до цього зібрання, за аналогією виборів, має припинитися агітація та інший можливий вплив на позицію людей)

***

Якою має бути вертикаль управління спортом в Україні?

***

Фізкультура і спорт в Україні: які зміни потрібні/можливі централізовано і на місцях?

***

Олімпійські герої та фахівці вважають, що мудрі губернатори відокремлять спорт

***

Відкритий лист Папієву від спортивної громади – в унісон дорученню Президента

***

Мазурашу прозвітував перед кращими з кращих, які “благословили” його керувати обласним спортом

***

У пошуках оптимальної системи оцінки результатів у різних видах спорту

***

Спорт у Чернівцях – оздоровлення громадян чи бізнес?

***

Тимофій Безрук: Український спорт необхідно реформувати глобально – в пакеті з суспільним устроєм

***

Янукович забрав спорт «з-під» освіти, але далі «граблів Ющенка» не пішов

***

Особливості і перспективи розвитку системи управління сферою фізичної культури і спорту

***

Павленко займається “беспределом”, проти якого ніби-то “боровся”

***

2 Comments
  1. Саша says

    Реально мої дівчата самі гарні після моєї Віки Палій!!!!)

  2. У суботу, 22.03.14, о 14:00 у малій залі засідань ОДА має відбутися зустріч спортивного активу Буковини. Запрошені олімпійці, заслужені майстри спорту, заслужені тренери України, керівники активних обласних федерацій, директор ШВСМ (з логічним правом таємного голосу), керівники товариств і відомств. Заплановано розглянути ставлення спортивної громади до питання перебування спортуправління у складі різних об’єднаних підрозділів, а також позицію щодо потенційних кандидатур на посаду керівника крайового спорту. За попередніми даними, чимало запрошених не зможуть бути з поважних причин (від’їзд на змагання, збори і т.п.). Для преси вхід, звісно, відкритий:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.