Буковинка – краща ліберо Суперкубку України 2017! (фото, відео)

0

Перша серед вихованців буковинського волейболу учасниця Суперкубку України – студентка ЧНУ Тетяна Ротар, яка цього міжсезоння перейшла з вищолігової «Буковинки» (Чернівці) до суперлігівської «Галичанка» (Тернопіль), у матчі за цей почесний трофей була нагороджена, як краща ліберо.

У матчі за жіночий Суперкубок зійшлися чемпіон України «Хімік» (Южне) та фіналіст Кубку України «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» (Тернопіль) – 3:1 (25:19, 19:25, 25:15, 25:14). У чоловічому Суперкубку зустрілись чемпіон Суперліги «Локомотив» (Харків) та володар Кубка «Барком-Кажани» (Львів) – 3:1 (25:17, 25:17, 25:19).

Обидва матчі відбулись у черкаському Палаці спорту «Будівельник».

Господарі суперкубкових двобоїв дуже гарно і цікаво оформили церемонії, у т.ч. нагородження. Крім командних нагород, були і відзначені і кращі за номінаціями. І тут якраз кращою у своєму амплуа була названа студентка Чернівецького національного університету Тетяна Ротар (уродженка с. Котелево Новоселицького району).

MVP Суперкубка України-2017: Катерина ДУДНИК («Хімік»)

Краща зв’язуюча: Олена НАПАЛКОВА («Хімік»)

Краща догравальниця: Єкатерина ДУДНИК («Хімік»)

Краща діагональна: Юлія МИКИТЮК («Хімік»)

Кращі блокуючі: Дар’я ДРОЗД («Хімік»)Оксана МАДЗАР («Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»)

Краща ліберо: Тетяна РОТАР («Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»)

Приємно зазначити, що головним тренером «Галичанки» є колишній гравець чернівецького «Будівельника» Віктор Туркула. Після матчу за Суперкубок в інтерв’ю fvu.in.ua він зазначив:

– Я задоволений першими двома партіями, у третій же ми трішки провалилися в захисті, і подача не полетіла. Але це наслідки того, що у нас півкоманди перехворіло. Олександра Міленко два тижні пропустила. Олена Стасівська, Марина Мельниченко, Оксана Мадзар – один. Ось їм сил якраз на дві партії і вистачило.

– Чи можно було все ж щось змінити у третьому сеті, чи «Хімік», так би мовити, вже спіймав свою гру?

– Не «Хімік» спіймав – швидше, ми втратили. Дуже багато своїх м’ячів віддали, особливо в захисті, причому елементарних, які потрібно доводити і добивати. Вийшов розрив, а наздоганяти завжди важко.

– Чи сильно нинішній «Хімік» відрізняється від того, що взяв «золото» української Суперліги-2016/17?

– Відрізняється, бо у них багато гравців пішло. Хоча Карпець, Дрозд, Чернуха, Дудник, Нємцева і до того у складі весь час грали. А у нас троє нових дівчат – і одразу ж вийшли на майданчик. Та ще й в такій грі – за Суперкубок України. Проте, обіцяю, в чемпіонаті ми ще обов’язково дамо «Хіміку» бій!

***

Тим часом, колишня команда Тетяни Ротар«Буковинка» (Чернівці) готується до другого сезону у вищій лізі. І стартовий тур, нагадаємо, відбудеться 27-29 жовтня у Чернівцях (зал «Будівельник»).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

Тетяна Ротар (краща ліберо Суперкубку України 2017)

***

***

Тетяна Ротар (волейбол)

***

Волейбол: Ліберо «Буковина-ЧТЕІ» Ротар перейшла в команду Суперліги

***

З «Буковинкою» до другого сезону у вищій лізі готується і збірниця (відео, фото)

***

Буковинка у першому матчі за команду Суперліги зіграла проти землячки (відео, фото)

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.