Буковинка у першому матчі за команду Суперліги зіграла проти землячки (відео, фото)

0

Дебютний матч за команду жіночої Суперліги «Галичанка» вихованка буковинського волейболу Тетяна Ротар з с. Котилеве Новоселицького району зіграла 28.08.2017 р. в Тернополі на турнірі пам’яті земляка з Новоселиччини – багаторічного ректора Тернопільського національного економічного університету, віце-президента Федерації волейболу України та президента згаданого волейбольного клубу Сергія Ілліча Юрія.

 

Нагадаємо, минулого сезону студентка ЧНУ Тетяна Ротар дебютувала з командою «Буковина-ЧТЕІ» у вищій лізі (під патронатом ТМ «Obnova Euroshop»), де чернівчани посіли 8 місце. У міжсезонні вона отримала запрошення від «Галичанки-ТНЕУ», провела навчально-тренувальний збір з тернопільською командою і, як кажуть, «прийшлася до двору».

У стартовому для «Галичанки» матчі на Меморіалі С. Юрія 2017 суперником тернополянок був «Педуніверситет ШВСМ» (Чернігів), який минулого сезону вилетів з Суперліги. Цікаво, що за цю команду грає ще одна буковинка Юлія Українець, яка пройшла школу Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту.

Чернігівський клуб не приховує своїх намірів вже цього сезону повернутися знову до елітного дивізіону. Бажаємо команді буковинки здійснення цих амбітних планів. Проте мусимо зауважити, що на фоні фіналісток Кубку України і четвертої команди Суперліги 2016/17 «Педуніверситет» виглядав доволі скромно (можливо, ще далекі від оптимальних кондицій перед новим сезоном). А ось галичанки, навпаки, провели поєдинок гарно, елегантно, «на одному диханні», і впевнено перемогли. Відрадно, що буковинська дебютантка Тетяна Ротар не лише «не загубилась» серед більш досвідчених партнерок по команді, а зіграла на своїй позиції ліберо на достатньо високому рівні. Це відзначали і вболівальники на трибунах (що було особливо приємно чути автору цих рядків), і фахівці. Під цими враженнями від гри Тетяни присутній на матчі перший на Буковині майстер спорту з волейболу Петро Раца навіть спрогнозував, що вона має всі шанси колись потрапити і до збірної;)

Хотілось би звернути увагу ще на деякі моменти. Дуже зворушливо виглядало, як багаторічний капітан «Галичанки» Олена Туркула, виводячи команду на гру, вийшла на майданчик за руку з буковинською дебютанткою – напевно, намагаючись таким чином заспокоїти новачка, передати їй якусь впевненість і т.п. Молодець!

Приємно було також спостерігати за тим, як після матчу до Тетяни та її батьків Юрія та Олени, які приїхали підтримати доньку, підійшли ректор ТНЕУ, інші керівники вузу та клубу, похвалили з гарним дебютом, висловили слова вдячності та пообіцяли всебічну підтримку у вирішенні будь-яких питань в межах їх повноважень і можливостей, аби буковинка могла сконцентруватися на тренувальному процесі та виступах за «Галичанку». Далі – все в її руках, як кажуть.

Також приємно нагадати, що головним тренером «Галичини-ТНЕУ» є колишній ліберо молодіжної збірної України та чернівецького «Будівельника» Віктор Туркула, чий батько Михайло Григорович свого часу очолював найтитулованіший буковинський ігровий клуб.

Звісно, не можна не згадати в контексті приємного дебюту Тетяни Ротар у «Галичанки» і нового голову Чернівецької обласної федерації волейболу – викладача факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ, кандидата наук Івана Васкана, який підвів Тетяну до того «волейбольного трампліну», який дозволив «злетіти» спершу до вищої, а тепер і до Суперліги. Іван Георгійович також був присутній на звітному поєдинку.

А цьому матчу передувала зустріч «Волинь-Університет» – «Перлина Полісся» (Білорусь). Бронзові призерки Суперліги 2016/17 поступились 0:3 срібним призеркам чемпіонату Білорусі. Щоправда, волинянки грали без декількох лідерів – членів студентської збірної України, які цього дня виграли матч за 3 місце на Всесвітній Універсіаді в Тайвані проти господарок (3:1), та чернівецької кращої догравальниці чемпіонату України Людмили Осачук, яка відновлюється після операції (про це читайте згодом на SportBuk.com).

Зазначимо також, що це четвертий Меморіал Сергія Юрія. У першому турнірі – у 2014-му – перемогу, як повідомляє Прес-служба ФВУ, здобула «Галичанка-ТНЕУ», яка випередила запорізьку «Орбіту», луцьку «Волинь» та рівненську «Регіну». У 2015 році переможцем стала «Сєвєродончанка». Далі розташувалися «Галичанка», «Перлина Полісся» та «Волинь». І у 2016 р. володарем головного трофею знову стала місцева команда, яка була сильнішою за три колективи української Суперліги – «Волинь», «Регіну» та «Педуніверситет» (Чернігів).

29 серпня зіграють «Галичанка» – «Волинь» та «Перлина Полісся» – «Педуніверситет», а 30 серпня – «Галичанка» – «Перлина Полісся» та «Педуніверситет» – «Волинь».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

Волейбол: Ліберо «Буковина-ЧТЕІ» Ротар перейшла в команду Суперліги

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.