З «Буковинкою» до другого сезону у вищій лізі готується і збірниця (відео, фото)

0

Чернівецька жіноча волейбольна команда «Буковинка», яка минулого року під назвою «Буковина-ЧТЕІ КНТЕУ» дебютувала у вищій лізі і посіла там 8 місце, готується до другого сезону у цьому дивізіоні.

Команда зазнала деяких кадрових змін. Як відомо, ліберо Тетяна Ротар перейшла до команди Суперліги «Галичанка» (Тернопіль). Кароліна Шибаковська перейшла до іншої команди вищої ліги (ХНПУ «Харків’янка»). Анастасія Похалюк завершила кар’єру. Проте є і цікаві надбання. Зокрема, з білоцерківського ліцею-інтернату повернулась до Чернівців Катерина Дробот, яка виступала у складі юнацької збірної України. Також за «Буковинку» буде грати перспективна волейболістка з Полтави. Утім, про кадрові зміни – згодом (ще триває процес доукомплектації).

Приємно зазначити, що перший тур вищолігового чемпіонату України гостюватиме у Чернівцях 27-29 жовтня. І гостюватиме у знаковому для буковинського волейболу залі «Будівельник», де свого часу чоловіча команда здобула «срібло» Суперліги. Директор цегельного заводу №3 Людмила Ватаманюк, як повідомив SportBuk.com головний тренер «Буковинки» Сергій Гринько, пішла назустріч жіночій команді і не лише дала можливість прийняти у «Будівельнику» тур, а й потренуватися там перед початком сезону. Це дуже гарний жест, якщо врахувати, що її чоловік Василь Ватаманюк (Царство Небесне йому) дуже любив цей вид спорту, сам грав, а як організатор, спонсор і президент клубу пройшов з «Будівельником» шлях від аматорського волейболу до другого місця у Суперлізі! Можливо, завдяки «Буковинці» і спорткомплекс «Будівельник» знову заживе волейболом, і це буде дуже символічно.

Тим часом, «Буковинка» провела відкрите тренування у «Будівельнику». З командою, разом з Сергієм Гриньком, працює голова обласної федерації волейболу Іван Васкан. До вашої уваги відповідні коментарі, відео та фото.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.