Богатирські ігри: Ільїн зберіг титул «Найсильніша людина України» (фото)

0

Чернівецький богатир Костянтин Ільїн, який з 2009 р. володіє титулом «Найсильніша людина України», виграв ІІ чемпіонат України із силового екстриму 2017 р. в Мелітополі – у протистоянні з найсильнішим атлетом Федерації стронгмену України.

 

Киянин Олексій Новіков виграв богатирський чемпіонат України 2017 р., організований Федерацією стронгмену України (організованою свого часу зірковим богатирем Василем Вірастюком, у якого чернівчанин Костянтин Ільїн «прийняв естафету» і став наступною найсильнішою людиною України), де, приємно нагадати, срібним призером був чернівчанин, власник спортивно-оздоровчого клубу «VIP Gym» Андрій Бурштин. І, після багаторічного уникання прямої конкуренції між представниками цієї федерації та Федерації найсильніших атлетів України та перетягування канату (в якій свого часу залишився в статусі «Найсильнішої людини України» чернівчанин Костянтин Ільїн), пішов на двобій з Ільїним, заявившись для участі у Чемпіонаті України із силового екстриму. До слова, Ільїн у першій і, до появи Федерації стронгмену, єдиній в країні богатирській федерації залишився тоді, великою мірою, аби мати можливість виступати на офіційних міжнародних стартах, адже саме та федерація єдина мала той «вихід на міжнародну арену».

Двобій Ільїн – Новіков «смачно» анонсувався, адже він мав по ідеї, на «нейтральній території» (ще однієї богатирської федерації – силового екстриму) відповісти, хто ж насправді є найсильнішою людиною України. І відповідь ми отримали – буковинець Костянтин Ільїн виграв 3 з 5-ти вправ та, вдруге вигравши чемпіонат України із силового екстриму, підтвердив, що по праву є володарем титулу «Найсильніша людина України». Попутно Костянтин встановив два рекорди України: силова тяга – 370 кг, колода – 140 кг 9 разів за 1 хвилину (у світі лічені богатирі можуть показувати такі результати).

Киянин Олексій Новіков став срібним призером, а «бронзу» здобув Михайло Ходяков (Харків), який попутно установив рекорд України в підняття гігантського дамба, тричі зафіксувавши 120-кілограмовий снаряд над головою.

Серед чоловіків у категорії до 105 кг, як повідмляє reporter-ua.com, переможцем став президент Федерації силового екстриму України Валерій Газаев, за яким на п’єдесталі розташувались Віталій Герасимов (Дніпро) та Андрій Ананьев (Харків). У перших змаганнях серед чоловіків у категорії до 90 кг призову трійку утворили Олександр Скрипченко (Мелітополь), Ілля Єрмаченков (Харків, він встановив і рекорд України з підняття гантелі – маючи власну вагу 87 кг, підняв однією рукою 100-кілограмову гантелю над головою) та Олександр Сташенко (Київ). Серед жінок, які змагались у категорії до 80 кг, кращими були Юлія Шинкаренко (Дніпро), Анна Романаускене (Харків) та Мая Блінова (Запоріжжя).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Костя Ільїн і в силовому екстримі найсильніший в Україні (фото, відео)

***

І про успіхи Бурштина

За тиждень до звітного чемпіонату із силового екстриму учасник описаного вище двобою в Мелітополі проти «Найсильнішої людини України» Костянтина Ільїна – Олексій Новіков виступив на двох змаганнях поспіль на Закарпатті. На етапі Кубку світу зі стронгмену він програв лише 0,5 бала поляку (Роберт Ціурус), третім був ще один поляк Януш Куага, а за крок до п’єдесталу зупинився чернівчанин Андрій Бурштин. І другого дня, 21.05.17, Новіков впевнено виграв стартовий етап Відкритого Кубку України зі стронгмену, де другий та третій результати показали Аліакбар (Іран) та Андрій Бурштин (Чернівці). Ще один чернівчанин Олександр Кочергін посів тут 7 місце.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

***

***

***

Український богатир змагався в Росії в чужій формі, зате з рідним прапором (фото)

***

«НАЙСИЛЬНІША ЛЮДИНА УКРАЇНИ» І РЕКОРДСМЕН СВІТУ – ЛИШЕ КМС (ЧИ ПОТРІБНІ ЦІ ЗВАННЯ?)

***

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ БОГАТИР ІЛЬЇН ЗБЕРІГАЄ ЛІДЕРСТВО У КУБКУ ЄВРОПИ 2016

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.