Буковинський богатир здобув бронзу у турнірі «Найсильніша людина України»

0

Пандемія COVID-19 вдарила по усім сферам суспільного життя. Богатирський спорт, як і інші види, не став виключенням. Однак, організатори зуміли провести достатню кількість змагань для того, щоби сформувати рейтинг найбільш успішних атлетів року. Ці атлети і отримали право боротися за титул «Найсильнішої Людини України-2020». До цього списку потрапив і відомий буковинський богатир – Олександр Кочергін.

У цьому сезоні Кочергін, виступив на чотирьох турнірах. У двох змаганнях – чемпіонаті України та етапі Кубку – поступився лише львів’янину. На двох інших – впевнено переміг. Найсвіжіший тріумф Кочергіна тижневої давнини – на парному чемпіонаті України у Дніпрі, де він разом з Віталієм Герасимовим здобув престижний командний титул вперше у своїй кар’єрі. Досі, два роки поспіль, Олександр брав на цьому турнірі «срібло» разом з досвідченим чернівчанином Андрієм Бурштином. Тож, до головного старту року ветеран АТО підійшов у піднесеному настрої та оптимальній формі.

“Він вміє псувати нерви, – жартує Павло Кордіяка, – можна сказати, що вага снарядів у фіналі велика і йому буде складно боротися за лідерство, зокрема «Оверхед» може його відкинути. Але він ніколи не здається”.

Тому на турнір «Найсильніша Людина України-2020» Олександр їхав з хорошим настроєм, оскільки мав хороші шанси перемогти. Атлети повинні були виконати наступний комплекс вправ:

«Трак-пул» (тяга машини вагою 8,5 тони)

«Естафета-1»: перенесення щита (20 метрів) + перенесення коромисла (375 кг на 20 метрів). Ліміт часу – 1 хв.

Естафета «Оверхед»: гантеля «Дамбл» (85 кг) + штанга «Аксель» (120 кг) + колода «Лог ліфт» (140 кг) + гантеля «Дамбл» (95 кг) + штанга «Аксель» (140 кг) + колода «Лог ліфт» (150 кг). Ліміт часу – 1 хв.

«Тімбер-керрі» (перенесення колодязя) 330 кг на 20 метрів. Ліміт часу – 1 хв.

«Вага на висоту» – 4 покришки вагою ) 35 кг на висоту 4 метри.

«Кулі» – 120 кг на 1,50 м, 140 кг на 1,40 м, 160 кг на 1,30 м, 180 кг на 1,20 м. Ліміт часу – 1 хв.

Незважаючи на погодні умови, атлети продемонстрували справжній спортивний дух! А Олександр Кочергін здобув бронзову нагороду. Буковинця змогли обійти, лише Павло Кордіяка (м. Львів) та Олексій Новіков (м. Київ).

“Ну що друзі, ось і завершився сезон стронгмену. Для мене особисто цей сезон був добрий незважаючи на всі карантинні обмеження. Мій виступ на турнірі Найсильніша Людина України був не дуже вдалий, проблема не втому яке я посів місце, а в тому який я показав результат. Хочу подякувати людям які допомагали мені весь сезон, підтримували мене” – пише Олександр на своїй сторінці Facebook.

Але Сашко не зупиняється і буде працювати далі, роботи вистачає. Адже спортсмен не тільки тренується, а й ділиться своїм досвідом вже, як тренер в СК “Лідер”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.