Український богатир змагався в Росії в чужій формі, зате з рідним прапором (фото)

0

На Кубку світу з силового екстріму (богатирське багатоборство) 2016 в Омську чернівчанин Костянтин Ільїн, який з 2009 р. володіє титулом «Найсильніша людина України», змушений був виступати в чужій формі…

Ilyin-Kostya-2016-Rosia-sportbuk.com (2)-mini

Перед вояжем до Росії, Костянтин Ільїн виступив на етапі Кубку Європи в Чехії. Був четвертим, але в загальному заліку зберіг лідерство з 50 очками (поляк Роберт Цирвус відстає на 4 бали).

Звідти переїхав до Словаччини (м. Жиліна), де котре розігрували титул найсильнішого серед слов’ян. Ці змагання проводяться з 2009 р. І, що цікаво, ще жодному богатирю не вдавалось двічі виграти Кубок слов’ян… До цього року. Бо Кубок слов’ян 2016 виграв Костянтин Ільїн, який вже перемагав у 2011 р. і, таким чином, став першим дворазовим тріумфатором. Вітаємо! Другий призер серед представників 11 країн – Роберт Цирвус (Польща), третій – Браніслав Гольєр (Словаччина).

Це було у п’ятницю, 5.08.16. Далі був переїзд (з мінімальним сном), і на другий день чернівецький богатир полетів в Омськ на Кубок світу із силового екстріму. Але не без пригод. Сумка з усім екіпіруванням «застрягла» в Москві… В Омськ, як розказав SportBuk.com Костянтин Ільїн, прилетів о 5 ранку, а о 15:00 вже була розминка перед світовими змаганнями. Довелося позичити форму у колег-стронгменів. Організатори дали футболку, російські спортсмени поділилися іншими елементами екіпірування. А в кросівках довелося виступати в тих, в яких ходить у повсякденному житті… Зам’які, але вибору не було. У такому «повному екстрімі» за підсумками 4 вправ («бревно» 150 кг, станова тяга трактора на платформі, покришка 340 кг і буксировка 20-тонної вантажівки на час) Костянтин Ільїн показав 5 результат на Кубку світу із силового екстріму. Попереду розташувались четверо росіян на чолі з місцевим богатирем Міхаїлом Шивляковим.

Зате у фоторепортажах з Кубку світу гордо майорить і жовто-блакитний прапор. Невже його богатир тримав біля себе, а не в сумці, яка «загубилась» в московському аеропорту? – поцікавились ми у Костянтина Ільїна. «Ні, наш прапор був у організаторів. І на плакатах, і на футболці, яку спеціально виготовили до цих змагань. Не відчув там якоїсь ворожості до мене, як представника України. Навпаки, місцеві навіть вболівали за мене. Спорт і політика – це все ж різні речі», – зазначив Костянтин.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

«Найсильніша людина України» і рекордсмен світу – лише КМС (чи потрібні ці звання?)

***

Чернівецький богатир Ільїн зберігає лідерство у Кубку Європи 2016

***

Костя Ільїн і в силовому екстримі найсильніший в Україні (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.