Костя Ільїн і в силовому екстримі найсильніший в Україні (фото, відео)

0

Володар титулу «Найсильніша людина України» (з 2009 р.) чернівчанин Костянтин Ільїн після серії міжнародних стартів виграв і чемпіонат України з силового екстриму, який відбувся у Мелітополі.

 

Продовження Кубку Європи 2016

Але про все по порядку. Через декілька днів після тріумфу на домашньому стартовому етапі Кубку Європи з богатирського багатоборства у Чернівцях Костянтин Ільїн вирушив на серію міжнародних стартів. Другий етап Кубку Європи відбувся у м. Аш (Чехія), де чернівчанин, маючи проблеми зі здоров’ям, залишився за призовою трійкою, але встановив один рекорд і лідерство у загальному заліку зберіг. Етап в Аші запам’ятався і тим, що чехам добре допомагали «рідні стіни» – одному з господарів змагань, приміром, дали підняти «шар» на 95-й секунді, при тому, що на вправу відводилось 90 секунд…

World Cup Strongman Uzbekistan 2016

Після Чехії Костянтин Ільїн вирушив до Узбекистану на World Cup Strongman Uzbekistan 2016, де змагались богатирі з восьми країн.

Чернівчанин штовхнув колоду 180 кг, силову тягу підняв 500 кг, проніс 550 кг на 10 м,

а на «йоку», на жаль, потягнув бокову зв’язку і на 5-ту вправу взагалі не зміг вийти. А то якраз була «його» естафета – колода, йок і гантеля. У підсумку Ільїн показав 5-7 результат за набраними очками.

До слова, там була цікава система нарахування очок. Тобто за певний результат надавали по 1 очку. І могло бути так, що, наприклад, хтось виконав вправу 11 разів, а хтось 14, але градація нарахування очок була через 5 разів, тому у них був у таблиці однаковий очковий доробок…

І знову Кубок Європи…

В Узбекистані, як зазначив Костянтин, після травми навіть не мав часу лід прикласти після травми, поспішив на літак і полетів до Чехії (Чеслав) на 3 етап Кубку Європи.

Там виграв тягу (380 кг 9 разів, міг і більше, у другого – 3 рази), міг виграти і «колоду», але підняв 6 разів, сьомий не зарахували (свиснули). Взагалі там асистенти трохи працювали проти конкурентів чеських богатирів. Ледь не дійшло до конфлікту. Коли Костянтин тягнув машину, асистенти не витягував вчасно канат, що негативно впливало на результат. Довелося трохи штовхнути асистента, йому потім зробили зауваження, але очок це Костянтину не додало.

У Чеславі першу трійку утворили Роберт Цирвус (Польща), Рафал Кобилярж (Польща) та Костянтин Ільїн (Україна)…

Ільїн – чемпіон у силовому екстримі

Чемпіонат України з силового екстриму – це приблизно те саме, що і чемпіонат з богатирського 160604-Ukr-ekstrim-sportbuk.com (4)багатоборства. Але це вже проводить Федерація силового екстриму, яка динамічно розвивається, швидко набирає обертів.

Чемпіонат України з силового екстриму відбувся 4.06.16 у Мелітополі.

Костянтин Ільїн виступав травмованим. Вколов 2 диклоберла і «пішов у бій».

Чемпіона з силового екстриму визначали за підсумками 6 вправ, про які Костянтин Ільїн розповів SportBuk.com:

«Першою вправою була естафета «супер йок». Коромисло 380 кг, плюс покришку 360 кг треба було перевернути 4 рази. Я цю вправу виграв. Хочі хвилювався за травмоване коліно. Перемотав міцно. Долі секунди виграв у другого призера у цій вправі. А від інших ми відірвались суттєво.

Далі була естафета жимова: підйом бочки 100 кг, «ось Аполлона 120 кг, «колода» 130 кг і знову «ось Аполлона» 140 кг. Тут чемпіон Білорусі Олександр Курак був першим, а я другим.

Третя вправа – «валізи», по 140 кг у кожній рці, на 40 м. Тут я показав 4-й результат.

Потім була гантеля 100 кг (де Костянтин Ільїн є рекордсменом світу – 11 разів – прим. SportBuk.com). Підняв 5 разів, зарахували лише чотири. Був другим у вправі.

Далі тягнули машину 8,1 тонни, сидячи, за канат. Цю вправу я теж виграв.

І на завершення – «шари». Перекидали 160 кг через планку на висоті 1 м 30 см. Я перекинув 9 разів. Кажуть, такий результат раніше ніхто не показував. Десятий раз підняв кулю над планкою, але пролунав фінішний свисток і я кинув шар. Зрозуміло, що цю праву я теж виграв».

У підсумку Костянтин Ільїн відірвався від найближчого переслідувача на 6 очок і став чемпіоном України з силового екстриму, з чим його і вітаємо!

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Чемпіонат України з силового екстриму 2016

***

Костянтин Ільїн на міжнародних змаганнях у травні 2016

***

***

***

Богатир Ільїн у Чехії рекордно проніс 550 кг (відео)

***

Ільїн виграв чернівецький етап Кубку Європи 2016 зі стронгмену (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.