Чернівчанин – серед переможців журналістського конкурсу «Кубку Націй Данон 2016»

0

Щороку журналісти активно долучаються до висвітлення національного етапу «Кубку Націй Данон» – міжнародного турніру з футболу серед дітей 10-12 років. Організаційний комітет висловлює вдячність усім представникам ЗМІ за увагу, а найкращих авторів традиційно відмічає спеціальними подарунками.

 

Цьогоріч понад 50 видань висвітлювали перебіг змагань. Було близько 150 публікацій, до яких увійшли усі найцікавіші та найгостріші моменти турніру – радість перемог і гіркота поразок, чудова гра талановитих юних футболістів і, звичайно, яскравий фінал, що відбувся на стадіоні «Арена Львів». У жовтні переможці, якими стала команда з Кропивницького (Кіровограду), вирушать до Франції, де змагатимуться з ровесниками з 31 країни на світовому фіналі Danone Nations Cup.

Серед учасників конкурсу журналістів, який традиційно організовується в рамках турніру «Кубок Націй Данон», було обрано трьох переможців.

1 місце посів Микола Моторний,

начальник відділу інформаційної роботи Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України; редактор сайту освітянського Спорткомітету; спортивний оглядач газети “Сільські вісті”; спортивний оглядач Українського радіо

Публікації Миколи відзначаються високою якістю, глибиною і змістовністю. Серед його матеріалів – захоплюючі інтерв’ю з учасниками та ефектні описи перебігу змагань. Рівень підготовки до конкурсу просто не залишав жодних шансів іншим учасникам, та рішення жюрі було одностайним.

Микола Моторний отримує перший приз – поїздку на світовий фінал «Кубку Націй Данон» разом з командою-переможцем, який відбудеться 16 жовтня у Парижі.

2 місце – Альберт Комарі,140823-Bukovyna-Chornomorets-G-sportbuk.com (91)-1-Komari-copy

заступник головного редактора спортивного порталу Sportbuk.com; прес-аташе Федерації боксу Чернівецької області

Уважний до деталей та справжній вболівальник Альберт досить емоційно передав перебіг кожного етапу та фінал національного турніру «Кубку Націй Данон». Альберт – надзвичайно активний та ініціативний журналіст.

На знак подяки за свої зусилля Альберт Комарі отримує цифровий фотоапарат.

3 місце – Олександр Дем’янчук,

оглядач дитячого та аматорського футболу на футбольному порталі UA-Футбол

Олександр не упустив жодної деталі з хроніки подій. Багаті на факти, оперативні матеріали Олександра дозволили читачам слідкувати за турніром від самого початку до фіналу у Львові.

Олександр Дем’янчук посідає почесне третє місце та отримує цифровий диктофон.

Серед інших учасників конкурсу, яким компанія «Данон» на знак вдячності дарує смачні та корисні подарунки, такі журналісти:

Іван Вербицький (футбольний портал UA-Футбол), Тарас Галушка (інтернет-портал Футбол Закарпаття – Lobda), Ігор Галущак (інформаційно-аналітичний центр «Громадський простір»), Марина Шилович (видання Уикенд).

Альберт Комарі: Які плани? Тільки перемога!

І «срібне» інтерв’ю з буковинським лауреатом Альбертом Комарі, який направду є великим110609-buoling-ZMI-Panorama-Maz-Dudukal-sportbuk.com (75)-Komari пропагандистом цього дитячого футбольного проекту.

Як ти здобув цю нагороду?

Просто я насправді дуже переймаюся дитячим футболом і цього року ретельно відслідковував події «Кубку Націй Данон» ще з обласного фінального етапу. Далі – регіональний фінал, з якого, нажаль, переможець Буковини не попав на всеукраїнський фінал, посівши друге місце, і, звичайно, національний фінал у Львові, на «Арені Львів» . Я намагався висвітлювати всі доступні мені події турніру і робив це так, щоби люди дійсно знали про ці змагання і знали про їхню важливість. Звичайно, «левова» частка мого успіху – це портал sportbuk.com, який протягом багатьох років є ексклюзивним партнером «Кубку Націй Данон» у Чернівецькій області. Також дуже вдячний за плідну співпрацю й допомогу Чернівецькій обласній федерації футболу.

Як познайомився із цим проектом?

Знову ж таки, це відбулося завдяки порталу sportbuk.com і його головному редактору Георгію Мазурашу. У 2012 році він запропонував мені відвідати Всеукраїнський фінал «Кубку Націй Данон»  в Одесі. Напевно, в якості такого собі своєрідного бонуса за співпрацю з порталом )) Адже я друкуюся на «Спортбуці» ще з 2010 р. на громадських засадах, оскільки дуже люблю спорт, особливо – дитячий. Хочеться, щоби про здобутки наших дітей люди знали, читали, відвідували змагання й підтримували юних спортсменів. Відрядження було на уїк-енд і тоді я відкрив для себе дитячий футбол з його щирістю, емоційністю, справжнім азартом та неповторністю. Завдання ніби виконав і з тих пір щорічно висвітлюю події турніру. І, звичайно, приймаю участь у Всеукраїнському конкурсі журналістів від компанії Danone!

Як тобі працюється в цей темі?

Досить приємна тема, адже дитячий спорт – найщиріший, справжній, так би мовити. Він ще не зруйнований матеріальними моментами дорослого спорту й мета дитини лише – перемогти. Я із задоволенням спостерігаю за матчами шкільних команд з усієї України, і, навіть, здається, що я вже себе не бачу без «Кубку Націй Данон»))

Чи були успіхи в конкурсі журналістів до цього року?

Так, це було два роки тому, на останньому «Кубку Націй Данон» (у минулому році турнір в Україні не проводився). Тоді я посів четверте почесне місце на конкурсі. Мене запросили до Дніпропетровська, адже тоді Всеукраїнський фінал був саме за школярами Дніпра, де й відбулося нагородження кращих оглядачів турніру. Після цього ми, журналісти, зіграли товариську зустріч з переможцями.120429-Komari-Lyodoviy-maydanchyk-sportbuk

Які плани на наступний конкурс?

Тільки перемога, звичайно!)) За логікою та послідовністю, має бути саме так!)) Я навіть вже розробляю переможну стратегію, адже я за сутністю – максималіст і намагатимуся цього разу перемогти! І ще раз хочу подякувати людям, з якими я працюю в рамках конкурсу і без яких я навряд чи досяг би такого успіху! Це:

Георгій Мазурашу – головний редактор порталу sportbuk.com

Сергій Задорожняк – заступник голови Чернівецької обласної федерації футболу

Анастасія Черненко – менеджер із зв’язків з громадськістю компанії Danone

Leave A Reply

Your email address will not be published.