Верховна Рада констатує негатив у спортивній сфері і чекає пропозицій (відео)

0

За 2015 рік в Україні майже на 30 тис. скоротилась кількість учнів спортивних шкіл. Тобто під видом «оптимізації» відбувається скорочення тренерського складу, що призводить і до зменшення кількості учнів.

 

Це констатували у Верховній Раді під час парламентських слуханнях 23.03.16 на тему: «Шляхи 160323-Heshko-VR-parlament-sportbuk.com (1)-розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади».

У слуханнях взяли участь і представники Буковини, у т.ч. найтитулованіший спортсмен краю – голова обласного відділення НОК України і профільної комісії обласної ради Іван Гешко.

За його словами, у парламенті під час слухання цього питання складалось враження, що «народні обранці» ніби розуміють важливість розвитку фізичної культури і спорту, але реалії в сфері просто катастрофічні…

Звісно, сфера фізичної культури і спорту нині потребує кардинальних змін. Тому важливо, як зазначає Іван Гешко, аби спортсмени, тренери, фахівці не залишалися байдужими і активно включались у дискусії, висловлювали свої пропозиції щодо того, як змінити ситуацію на краще. Але, звісно, пропозиції не мають зводитися до примітивного: треба дати більше грошей, і все буде добре. Передусім, треба думати як реально оптимізувати використання наявних коштів і в реаліях сьогодення добитися зрушень на краще.

Пропонуємо ознайомитися з матеріалами парламентських слухань і, по можливості, залишити у коментарях свої пропозиції щодо можливих управлінських рішень та практичних кроків в контексті бажаних позитивних змін у сфері.

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Іван Гешко і Ко на парламентських слуханнях 23.03.2016

***

***

***

***

***

Чемпіон світу: Об тебе витирають ноги, а ти маєш кричати «Слава Україні!»?..

***

Матеріал про слухання 23.03.16 з сайту Верховної Ради:

Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи засідання, зазначив, що попередні парламентські слухання на цю тему відбулися ще у 1998 році. “За цей період ми побачили негативні тенденції в розвитку спорту в нашій країні. Тому політика держави в цій галузі потребує особливої уваги на сучасному етапі. Особливо це стосується спортивного виховання молодих людей.

Це впливає на обороноздатність нашої держави. В час війни, в час викликів, які стоять перед нами, Україні важливо мати сильну, підготовлену молодь, яка буде здатна захищати Українську державу”, – зазначив він.

Головуючий також наголосив на важливості для України забезпечити належне функціонування дитячо-юнацького спорту, який, з одного боку загартовує фізично мільйони підлітків, а з іншого боку виховує нових зірок українського спорту.

А.Парубій відзначив великі проблеми у сфері фізичної культури і спорту. “Під гаслом оптимізації відбувається значне скорочення чисельності дитячо-юнацьких шкіл і тренерсько-викладацького персоналу. За даними обласних державних адміністрацій, що надійшли до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, за минулий рік кількість учнів спортивних шкіл скоротилася майже на 30 тисяч осіб. Виникає сумне питання: скільки учнів спортивних шкіл ми можемо втратити в цьому році і як це відобразиться на рівні дитячої захворюваності та підліткової злочинності?

Не менш важливим питанням є забезпечення належного викладання фізичного виховання у навчальних закладах, надання необхідної підтримки спорту вищих досягнень. Безумовно, перелік тих проблем, які накопичилися у цій сфері багато і наше завдання сьогодні детально проаналізувати ці проблеми, а також запропонувати шляхи виходу”, – зазначив він.

А.Парубій закликав учасників слухань не тільки наголошувати на цих труднощах, а також пропонувати міністерству, профільному парламентському комітету конкретні пропозиції, шляхи виходу з тих проблем, які ми маємо, щоб ми могли сформувати загальну спільну концепцію, які потім затвердить Верховна Рада окремим рішенням, а органи виконавчої влади будуть її реалізовувати.

rada.gov.ua

***

Іван Гешко: «дозована» і «безлімітна» правда (відео)

***

Концепція розвитку ФК і спорту до 2020 р. від Уряду Яценюка – «забавно» (читайте!)

***

Гешко «наїхав» на бюрократію і вимагає від влади окремий підрозділ спорту (відео)

***

Аваков очолив «Динамо», але не всі вірять в його корисність для спорту

***

Радійте спортсмени – міністр Жданов доповів про суцільний позитив! (Згідні?!)

***

Міністр Жданов переклав відповідальність за фінансування ДЮСШ на облуправління

***

Асамблея НОК 2015: За Євробаскет-2017 у Києві та припинення спортивної еміграції

***

На Волині заняття в ДЮСШ роблять платними (на Буковині теж «мусять»?)

***

Новий міністр молоді та спорту – вінницький політик з «команди Кучми» (біографія)

***

«Спортивна реформа-2014»: Позитивні зміни чи збільшення витрат на бюрократію?

***

Фізкультура і спорт в Україні: які зміни потрібні/можливі централізовано і на місцях?

***

Фото: На змаганнях у Чернівцях – найбільше міністрів «на квадратний метр»

***

Фото: Міністр Булатов і зірковий Гешко підтримали оздоровчий флешмоб у Чернівцях

***

Міністр молоді та спорту – Дмитро Булатов (біографія і зв’язок зі спортом)

***

Особливості і перспективи розвитку системи управління сферою фізичної культури і спорту

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.