Фото: Телевізійний «Олімпійський день 2014» у таборі «Юність»

0

Щедре на різноманітні заходи спортивне свято з цікавими призами та приємним «телевізійним патронатом» програми «Спорт-тайм» (ОДТРК «Буковина») відбулося у таборі «Юність» (Берегомет Вижницького району).

«Олімпійський день 2014» третя зміна «Юності» розпочала з «Веселих стартів», себто комплексних естафет, в яких брали участь по 10 представників (по 5 хлопців і дівчат) від всіх 6-ти загонів. Оскільки вік учасників різний, дистанція естафет була з гандикапом, який дозволяє молодшим змагатися на рівні із старшими суперниками.

«Веселі старти» виграв 3 загін, де вожатою працює спортсменка і танцюристка Юліана Баюрова. Далі розташувалися 5, 1, 6, 2 та 4 загони.

Ще до обіду бажаючі змогли позмагатися у баскетбольній естафеті – також серед команд загонів (по 5 хлопців та дівчат). Тут на кону були призи і презенти від обласного відділення НОК України та обласного центру «Спорт для всіх». Боротьба видалася дуже запеклою, адже всі дуже-дуже хотіли виграти м’ячі за перше місце. У підсумку долю призових м’ячів вирішили 0,26 сек.! Саме з таким «мікроскопічним» розривом 2-й загін розташувався на першій позиції. Друге місце, яке у даному разі теж можна вважати «золотим», вибороли представники найстаршого 1-го загону. А призову трійку замкнула команда 4-го загону.

Під вечір розпочався фірмовий для «Юності» спортивний квест, який два роки тому започаткувала методист табору Тетяна Михайлівна Тодоріко і підтримала директор Катерина Олексіївна Ковальчук. Суть в тому, що на спортивних майданчиках об лаштовані змагальні зони (віджимання, підтягування, інші силові вправи, футбольний і баскетбольний конкурси, човниковий біг), на які команди загонів пересуваються відповідно до заданого маршруту, що є для всіх різним. У кожному змагальному місці старший суддя вписує в маршрутний лист результат. На фініші капітан здає маршрутний лист головному судді, в якості якого цього разу виступив почесний гість «Олімпійського дня» – автор і ведучий програми «Спорт-тайм» Ігор Савчин. Він додав бали за «Веселі старти», які також входили в комплекс спортивного квесту. І вже підсумковим переможцям та призерам вручили перехідні кубки від обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (керівник – Микола Попадюк). Підсумкову призову трійку утворили 3-й, 1-й та 5-й загони. За крок до п’єдесталу (умовні так звані «дерев’яні» медалі) зупинився 2-й загін.

На цьому спортивні сюрпризи не закінчилися. Охочі позмагалися і за баскетбольні, футбольні м’ячі та інші презенти у конкурсі баскетбольних снайперів. Після багатотурової боротьби серед дівчат призерками стали Діана Охріменко, Марина Процкова та Уляна Чорногуз (аж три «перестрілки» знадобилось, аби визначити володарку третьої позиції, на яку претендувала також Ліза Пантюхіна), а серед хлопців – Станіслав Георгійчук, Іван Чорногуз та Дмитро Федько (тут «перестрілка» відбулась за 2 місце).

Учасники змагань отримали також значки від НОК України з надписом «Олімпійський день».

Загалом, дітки із задоволенням долучаються до заходів «Олімпійське літо», в яких, звісно, «головне не перемога, а участь».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Волейбольні і баскетбольні «баталії» в таборі «Юність»

Спортивним виявився старт і третьої зміни в таборі «Юність» (смт. Берегомет Вижницького району).

Першого ж дня зміни, 31.07.14, дітки мали можливість долучитися до спортивних заходів від обласного центру «Спорт для всіх» та обласного відділення НОК України і отримати не лише задоволення, а й презенти.

Волейбол відпочивальникам запропонували дещо незвичний – грали не лише змішаними складами, а ще й з елементами піонерболу. Тобто перший м’яч після перельоту сітки гравці могли ловити. А вже далі підкидати партнерам і продовжувати вже в суто волейбольному стилі. Тут на кону були презенти з олімпійською символікою.

А на сусідньому баскетбольному майданчику були розіграні баскетбольні м’ячі та пам’ятні призи серед найвлучніших. У дівчат в «перестрілці» перемогу вирвала Уляна Чорногуз (31.07.2002), яка випередила Лізу Пантюхіну (10.12.2002). По одному влучному кидку їм поступились Валерія Сидоренко (16.07.2002) та Юлія Ткач (21.02.2003). У хлопців після декількох раундів боротьби перше місце і призовий м’яч виборов Вадим Злобар (25.06.2002). Другим і третім призерами стали Станіслав Цурик (5.02.2003) та Владислав Рудько (23.06.2003). Цікаво, що серед кращих на першому етапі був і наймолодший учасник змагань – учень ЗОШ №1 Василь Мазурашу (14.01.2005), який випередив в т.ч. свого старшого брата – цьогорічного чемпіона Чернівців серед школярів 2000 р.н. і молодших Юрія Мазурашу.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

На Буковині побував олімпійський вогонь

Естафета олімпійського вогню, ініційована Національний 

140803-Davydivka-Verbychenjka-Olimp-vogonj

олімпійським комітет і приурочена проведенню ІІ Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні, продовжує подорожувати Україною.

Олімпійський символ побував на Буковині, відвідавши ІІІ зміну в дитячому пансіонаті «Вербиченька», що у с. Давидівка Сторожинецького район, де цієї зміни відпочивають більше 400 школярів.

Кращі спортсмени пансіонату взяли участь у естафеті яка пройшла територією табору.

Також під час заходу відпочиваючі познайомились з видами спорту, спортсменами які будуть представляти Україну.

Також були проведення змагання з різних видів спорту, переможці та призери яких були нагороджені пам’ятними медалями, грамотами та футболками від обласного відділення НОК України та дирекцією пансіонату.

noc-ukr.org

***

Фото: «Олімпійські розборки» за участю чемпіона світу в таборі «Юність»

***

Фото: «Олімпійський» старт другої зміни 2014 у таборі «Юність»

***

Фото: «Олімпійське літо 2013» – максимальна доступність для всіх

***

Фото: У карпатському таборі з першого дня ІІІ зміни – олімпійські сюрпризи

***

Фото: Резервісти «Буковини» готуються в Карпатах до міжнародного турніру за участю німців і французів

***

Фото: «Олімпійське літо» в Карпатах – зі стрітболом і майдансом

***

Фото: Малу Олімпіаду в Карпатах відкрили «робінгудка» і перший президент

***

Фото: Гешко і Ко передали переможний імпульс юним олімпійцям в Утрехт

***

Відео: На Буковині стартували Малі Олімпійські ігри 2013

***

Фото: На Буковині стартували Малі Олімпійські ігри 2013 р.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.