Фото: «Олімпійське літо» в Карпатах – зі стрітболом і майдансом

0

Уперше в рамках «Олімпійського літа 2013» у буковинському дитячому таборі відпочинку відбулися змагання зі стрітболу.

 

В атаці Влад Довганюк ("Оріон")
В атаці Влад Довганюк (“Оріон”)

Вуличні баскетбольні «баталії» облцентр «Спорт для всіх» організував 3.08.13 у таборі «Юність» (Берегомет Вижницького району), керівництво якого відгукується практично на всі спортивні пропозиції.

Охочих позмагатися за стрітбольні «лаври» виявилось аж 10 команд. Зрозуміло, що до числа фаворитів входили, передусім, команди, укомплектовані відпочиваючими старшої вікової номінації. Натомість серед наймолодших був проведений окремий турнір баскетбольних снайперів, на якому особливо відзначилися Сергій Копичинський (2003 р.н., загін №6, учень чернівецької ЗОШ-14), який влучив 9 разів з 11 кидків, та Олександр Штефанович (2003 р.н., 6 загін), який відстав лише на один влучний «постріл».

У стрітболі після першого етапу путівки до фінальної частини у групі А здобули «Покимони» та «20-та рота», а у групі Б – «Борцухи» та «Оріон». Матч останніх на першому етапі був одним з найбільш драматичних. І не лише тому, що суперникам не вдавалось надовго втримувати перевагу в рахунку, який більшу частину ігрового часу був нічийним. Під завісу зустрічі гравець команди «Борцухи» Микола Граб, який не відзначався особливою коректністю на майданчику, грубовато штовхнув Юрія Мазурашу і вивів його зі строю. Зчепивши зуби, Юрко дограв цю зустріч, яку його команда у доданий час програла (не реалізувавши при цьому штрафний кидок). Але на травмовану праву ногу згодом навіть довелося накладати гіпс.

У фінальній четвірці інтрига зберігалась до заключного матчу, в якому зійшлися «Борцухи» та «Оріон». Останній на той час мав в активі перемогу та нічию зі старшими за віком «Покимонами» (організатори вирішили у фінальній частині, у разі нічиєї в основний час, не додавати час для обов’язкового визначення переможця). Отож, «оріонівці», які зазнали кадрових втрат, могли вийти на підсумкове перше місце, але для цього треба було обіграти команду «Борцухи» з різницею в 5 і більше м’ячів. Але у цьому двобої перемогу вирвали «Борцухи», які здобули «срібло», відтіснивши «Оріон» на третю позицію.

Медалі та презенти від облцентру «Спорт для всіх» призерам та учасникам були вручені ввечері перед традиційним для «Юності» танцювальним дійством «Майданс». «Майдансери», до слова, виступили настільки вдало, що журі так і не змогло визначитися з переможцем. Тож підготовлені адміністрацією табору призи розділили між всіма учасниками, серед яких, до речі, були і юні футболісти СДЮСШ «Буковина» (тренери – Володимир Воронюк і Віталій Куниця).

Турнір зі стрітболу «Олімпійське літо»

Група 1

«Запасні» – «Стрібойси» – 2:1, «Гладіатори» – «20 рота» – 0:1, «Запасні» – «Покимони» – 0:5, «Стрітбойси» – «20 рота» – 0:3, «Запасні» – «Гладіатори» – 0:1, «Стрітбойси» – «Покимони» – 0:4, «Гладіатори» – «Покімони» – 1:4, «Запасні» – «20 рота» – 0:5, «Гладіатори» – «Стрітбойси»  – 0:1.

Група 2

«БЕМС» – «Борцухи» – 0:1, ХХХ – «Лейкерс» – 0:4, «БЕМС» – «Оріон» – 1:3, «Борцухи» – «Лейкерс» – 2:1, «Борцухи» – «Оріон» – 3:2, «БЕМС» – «ХХХ» – 4:0, «ХХХ» – Оріон» – 0:5, «БЕМС» – «Лейкерс» – 1:0, «ХХХ» – «Борцухи» – 0:4, «Лейкерс» – «Оріон» – 1:2.

Фінальна частина

«Покимони» – «Борцухи» – 2:0, «20 рота» – «Оріон» – 2:3, «Покімони» – «Оріон» – 2:2, «20 рота» – «Борцухи» – 0:2, «20 рота» – «Покимони» – 0:3, «Борцухи» – «Оріон» – 1:0.

1. «Покимони»: Стас Мельник, Андрій Міріука, Олександр Домашкін.

2. «Буорцухи»: Карина Нистирюк, Артем Федунович, Дмитро Мельник (Микола Граб).

3. «Оріон»: Влад Довганюк, Юрій Мазурашу, Максим Жук, Іван Курик (Олексій Грекул).

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ, Ольга МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (Увага! Фотогалерея буде доповнена!)

3.08.13. Стрітбол і “майданс” у таборі “Юність” Берегомет (SportBuk.com)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.