Фото: Малу Олімпіаду в Карпатах відкрили «робінгудка» і перший президент

0

Малі Олімпійські ігри у таборі «Юність» (Берегомет, Вижницький район) розпочалися у третій зміні 29.07.13 «Веселими стартами».

Стартовому виду програми Малої Олімпіади традиційно передувала офіційна церемонія відкриття Ігор – із запаленням олімпійського вогню та показовими виступами. Не обійшлося, звісно, і без почесних гостей – цього разу до юних «олімпійців» завітали титулована лучниця, учасниця І Юнацької Олімпіади 2010 р. і Олімпійських ігор 2012 р. Лідія Січенікова та перший на Буковині майстер спорту з рукопашного бою, перший президент Чернівецької міської федерації з цього виду спорту і керівник служби безпеки футбольного клубу «Буковина» Руслан Адамович.

У показовій програмі взяли участь, зокрема, Оксана Тодераш (з танцем «Sport life», 3 загін), Анастасія Кожокар (художня гімнастика, 4 заг.), Макс Дудей (спортивний гопак, 5 заг.), Богдана Бересова (гімнастичний номер, 6 заг.), Анастасія Вамуш (гімнастичний номер, 7 заг.) та юні футболісти СДЮСШ «Буковина» (з «футбольним танцем»).

«Веселі старти» цього разу, з легкої руки методиста табору Тетяни Тодоріко, відбулися у вигляді такого собі спортивного квесту. На старті команди отримали «карти» з черговістю вправ, оцінювання яких відбувалось і за якісними, і за часовими параметрами. До змагальної програми увійшли конкурси на баскетбольну і футбольну влучність, володіння волейбольною технікою, силові вправи та весела естафета. Цікаво, що у футбольному конкурсі взяв участь і… Руслан Адамович, який згодився постояти на воротах (хоча в аматорському футболі він виступає в ролі польового гравця атакувального плану).

Володарями «гран-прі» стали футболісти СДЮСШ «Буковина» міськспортуправління, які змагалися, можна сказати, поза конкурсом, оскільки їх зарахували до професіоналів, яким іншим загонам складно було скласти конкуренцію. А призову трійку утворили 8 загін (58 балів), 1 загін (55 балів) та 6 загін (50 балів). Інші команди по декілька балів програли лідерам. Проте, як відомо, олімпійське гасло гласить, що головне не перемога, а участь. Тож всі учасники отримали презенти від обласного центру «Спорт для всіх» та обласного відділення НОК України, які, звичайно, вручали зіркові гості. Як і медалі від Спорту для всіх» для переможців та призерів.

До слова, презенти (у т.ч. з координатами спортивних шкіл) дісталися не лише учасникам «Веселих стартів».

Після церемонії нагородження змагальну програму продовжили вожаті та почесні гості, які розділилися на дві команди і покидали дротики у мішень. У дартсі перемогу, як і очікувалось, святкувала команда Лідії Січенікової, якій, напевно, допомагали і «рідні стіни», адже в дитинстві вона відпочивала у цьому таборі.

Директор табору «Юність» Катерина Ковальчук подякувала титулованим спортсменам за участь у спортивному святі і зазначила, що це важлива місія в контексті пропаганди серед підростаючого покоління спорту і здорового способу життя.

Фото: У карпатському таборі з першого дня ІІІ зміни – олімпійські сюрпризи

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

29.07.13. “Веселі старти” у рамках “Олімпійського літа” у таборі “Юність” (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.