На посаду керівника обласного спорту підтримали кандидатуру досвідченого фахівця

36

У суботу, 22.03.14, у «Будинку з левами» відбулась зустріч спортивного активу, на якій обговорили перспективи виокремлення фізкультури і спорту з Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА і потенційних кандидатів на посаду керівника обласного спорту.

 

Мене запросили на це зібрання, як одного з кандидатів на позицію керівника крайового спорту, яких ініціатор znak-oklykuзустрічі Андрій Калинка почув, спілкуючись з тренерами, спортсменами, представниками федерацій.

Сам Андрій називає себе представником «люстраційного комітету» Майдану. Аби визначитись, кого долучити до консультативних рішень від спортивної громади, він звернувся за підказками до управління фізичної культури і спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА, де йому порадили запросити кращих із кращих (олімпійців, заслужених майстрів спорту, інших знакових спортсменів, заслужених тренерів України, заслужених працівників фізичної культури і спорту, представників активних обласних федерацій), а також керманичі спортивних товариств і відомств.

Через збори планові спортивні заходи не відміняли

Суботню зустріч в «Будинку з левами» погодили в.о. губернатора Крищенко і Рада Майдану.

На початок дійства я, на жаль, не встиг, оскільки в суботу відбулися вирішальні матчі Відкритого Чемпіонату Чернівців з міні-футболу (які ми транслювали в прямому ефірі) і стартовий тур ІІ чоловічої волейбольної ліги (куди треба було встигнути завезти телевізійну знімальну групу – в Мамаївці, де стартувала ліга). Вже потім дізнався, що саме пропустив за перших 15 хвилин – зокрема, те, що, виявляється, дехто пропонував автоматично виключити відсутніх з кандидатів на посаду:)

Першим же поглядом помітив, що в залі немає навіть половини зі списку запрошених (див. нижче, напівжирним виділені присутні). Зате було й немало «зайвих», тобто незапрошених (ця тема отримала й дуже несподіваний поворот, про що – нижче).

Роз’єднання спорту від освіти – справа часу

Розмови на тему виокремлення фізичної культури і спорту з Департаменту в окремий підрозділ знаходили майже одностайну підтримку у представників спортивної громади. Водночас, заступники директора Департаменту Олександр Довганич і Анатолій Швець (останній – і начальник управління фізичної культури і спорту) звертали увагу на те, що центральний орган – Міністерство молоді та спорту, тому, мовляв, краще при реорганізації виокремити аналогічний обласний підрозділ. Серед аргументів називали і «штатні проблеми», хоча реально реорганізація Департаменту в окремі підрозділи освіти, молоді та спорту додаткових штатних одиниць і додаткового фінансування не потребує. І Олександр Вікторович, і Анатолій Федорович також наголосили на тому, що вони старались бути корисними і, як мінімум, ніяк не нашкодили спорту. І це таки правда…

До слова, в.о. директора Департаменту Любов Тарангул, яка через відрядження не змогла бути присутньою на зустрічі, напередодні зазначила, що вона теж підтримує ініціативу щодо виокремлення підрозділу або окремих підрозділів молоді та спорту.

Довганич і Гешко першими зняли свої кандидатури

Найцікавіше почалось, коли перейшли до обговорення кандидатур на позицію керівника крайового спорту. Першим свою кандидатуру зняв Олександр Довганич. За ним це ж зробив найтитулованіший буковинський спортсмен Іван Гешко. І це був лише початок:)

Враховуючи «специфічність» зібрання (тобто суттєве відхилення від списку запрошених і присутність навіть зовсім невідомих у спортивному середовищі «експертів», які намагалися відігравати перші ролі), я спершу просто слухав і вирішив, що виступлю лише якщо запросять до слова.

Ячнюк «забрехав» рішення кращих спортсменів і тренерів області

Передумати змусила несподівана брехлива заява голови обласної федерації гандболу Юрія Ячнюка, який є також заступником декана з навчально-організаційної роботи факультету фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ, Відмінником освіти України, головою регіонального осередку Олімпійської академії України та депутатом Першотравневої райради у Чернівцях. При таких поважних посадах і регаліях, Юрій Борисович, не знати навіщо, озвучив, м’яко кажучи, недостовірну інформацію про те, що ніби-то декілька років тому вже проводили подібне голосування за кандидатів на посаду керівника обласного спорту, але призначили, мовляв, не того, хто виграв, а того, який набрав лише декілька голосів. Я попросив його уточнити, що це за приклад, про який я нічого не чув. Юрій Борисович спершу спробував ухилитися від відповіді – мовляв, було, потім скажу. Я наполіг на конкретизації. Тоді він сказав, що йдеться про 2005 р. Тут він і зловився на брехні… Оскільки добре відомий факт, коли після помаранчевої революції в «Будинку з левами» зібрали кращих спортсменів і тренерів за попередній період, яким запропонували таємно проголосувати за кандидатури потенційних начальників. Підраховували голоси тодішній віце-губернатор Борис Баглей і представник спортуправління. Тоді доволі несподівано найбільше голосів віддали за мене, який сидів в залі в якості спортивного журналіста, – 13. Другий показник був у Миколи Матушевського – 10 голосів (якщо не брати до уваги 2 голоси, що він завчасно «взяв» письмово від відсутніх Юліана Германюка і Ольги Панчук-Унгурян, які, до слова, не знали, які ще кандидати будуть, хоча й ті голоси не змінили порядок «рейтингу довіри»). І керівництво ОДА взяло до уваги ці «рекомендаційні вибори», призначивши мене начальником відділу з питань фізичної культури і спорту. Це факт, який висвітлювався у ЗМІ (були телеканали, газети…) і про який знають всі учасники тодішнього зібрання, а це, акцентую увагу, кращі спортсмени і тренери за попередній рік.

Після звітного заходу я спробував з’ясувати у п. Ячнюка, навіщо він ввів в оману присутніх. Юрій Борисович почав заперечувати. А при уточненні, що це ж загальновідомий факт, він просто кинув трубку…

Не можна говорити, якщо це не подобається чиновнику зі стажем:)

Але повертаємось до «голосування-2014». Мою першу спробу озвучити свою позицію і пояснити, чому я теж знімаю кандидатуру, зухвало перервав багаторічний голова обласної ради ФСТ «Спартак» Михайло Тостановський, який почав перебивати і вимагати, щоби я припинив говорити, «бо набрид вже»:) Кому і яким чином «набрид», складно навіть здогадатися. Хоча можу припустити в чому причини такої тональності. Просто коли я був керівником обласного спорту, толерантно натякав Михайлові Васильовичу, що не варто обіймати дві керівні посади (директора облцентру «Інваспорт» і голови облради ФСТ «Спартак»). Зрештою, він таки «віддав» «Інваспорт» спортсмену з обмеженими можливостями Миколі Кідревичу, який, до речі, успішно управляє цією установою. Але, можливо, для п. Тостановського я тоді став «ворогом»?:)

«Головний боксер» вимагав відкритого, а не таємного голосування

«Другу спробу» я зробив після того, як голова обласної федерації боксу Віталій Бєляєв почав лобіювати і навіть дещо агресивно наполягати на тому, щоби голосування було не таємним, а відкритим. Чесно кажучи, не очікував, що Віталій такий противник демократичної форми голосування. Може, він мав якісь домовленості щодо голосування і хотів бути впевненим, що ніхто не підведе?:) Цього разу я встиг, нічого не пояснюючи, просто сказати, що знімаю свою кандидатуру. На той час заочно зняли і кандидатуру відсутнього Ігоря Наконечного (це озвучив представник обласної федерації панкратіону Петро Горюк).

Таким чином, в списку кандидатів залишився лише заступник профільного управління (відділу) з 2004 р. Богдан Вітовський. Інші кандидатури ніхто не висував. Тож і голосувати вже навіть не було сенсу. Лише запитали Богдана Івановича, чи він не заперечує. На що він зазначив, що якщо досі не звільнився, то готовий працювати й надалі.

Кандидатура безпартійного Вітовського актуальна за будь-яких розкладів

Слід зауважити, що це таки вдала кандидатура. Я вже неодноразово публічно висловлювався на цю тему (в т.ч. 120713-Olimp-estafeta-Chernivtsi-sportbuk.com (2)-Vitovsjkiyв соціальних мережах). І повторюю, що Вітовський є відмінним «асистентом» (заступником) для здійснення системних змін, які мав би «політично тягнути» якийсь більш «революційний» начальник. Якщо ж про зміни не йдеться, тоді оптимально призначити начальником Богдана Івановича, який і так, як кажуть, тягне левову частину всієї бюрократичної рутини в спортуправлінні. Він є безпартійним, свого часу був успішним спринтером і багато років захищав честь області. А як спортивного чиновника, я його вважаю одним з кращих не лише в регіоні, а й в цілій країні;) Так що це саме той кандидат, який за будь-яких розкладів мав би залишитися на позиції або заступника, або начальника.

Гіпер активність «загадкового» представника боксу

Тепер про найдивніше і «найцікавіше». Найактивнішим на зустрічі був чоловік, який назвався «представником боксу», але якого не знає ніхто з присутніх, у яких я спробував з’ясувати, хто це (точно мав би знати Бєляєв, але дозвонитися до нього поки що не вдалося, може, потім він уточнить це). Я взагалі-то думав, що це представник Ради Майдану чи щось таке…

«Головний спартаківець» спочатку нагрубив, а потім подумав…

Шокуючою видалась телефонна розмова з «головним спартаківцем» Михайлом Тостановським, якого я попросив пояснити, в чому причини такого хамства з його боку по відношенню до мене. Михайло Васильович сказав, що, мовляв, цю зустріч… організував я «під себе» – щоби «щось намутити» і «вибити» собі посаду начальника. І що, мовляв, це я привів «позапланових» боксерів, рукопашників і панкратіоністів, щоби вони за мене проголосували… Будучи вихованим, я його вислухав, не перебиваючи. А потім чітко і фактажно пояснив, що я не не лише не є організатором, а й запрошений був лише тому, що деякі представники сфери називали в розмові з активістом Калинкою і мене серед кандидатів на посаду. І звернув його увагу, що ті ж представники панкратіону та боксу висловились вголос якраз на підтримку Вітовського, тож його «підозри» просто «розбиваються» об факти, які і він сам міг би проаналізувати і зробити висновки. Треба віддати належне Михайлові Васильовичу, він знайшов в собі сили перепросити за зухвалість і безпідставні звинувачення. І на цьому дякую, як кажуть:)

Цікавить не посада, а системні позитивні зміни!

Повертаючись до моєї присутності у списку кандидатів на посаду начальника, вкотре повторюю (як і раніше, – публічно), що я не лише ніколи не рвався і не рвуся ні на які посади, а й неодноразово озвучував ті умови (тобто очевидні реальні перспективи здійснювати певні системні зміни, як мінімум, в межах компетенції крайової влади), за яких я міг би вести розмови про можливе повернення на посаду керівника обласного спорту. Розумію схвильованість окремих спортивних чиновників, адже я справді принципово виступаю за скорочення бюрократії, в т.ч. в сфері фізичної культури і спорту. Але, думаю, їм можна не хвилюватися – ні про які системні зміни найближчим часом, ризикую припустити, реально не буде йтися. Тож наразі «небезпеки» мого повернення немає:) Та й перспектива працювати в якості керівника з такими «колегами», як автори описаних вище «сюрпризів», мене зовсім не приваблює;) Але на благо буковинського спорту я працював і буду працювати, незалежно в якості кого;)

«Супер фахівці» можуть не хвилюватися

А «супер фахівцям», які кажуть, що, мовляв, журналіст не може управляти спортом, нагадаю, що я «лише» класу з 5-го почав регулярно займатися спортом, «лише» 10 років був у професійному спорті, лише по разу вигравав юнацький і молодіжний чемпіонати України, лише одного разу захищав честь України у складі юнацької збірної (всі інші наші чиновники з претензіями на «велич», напевно, мають незрівняно вищі спортивні досягнення:) ), «лише» з 1994 р. працюю в спортивній журналістиці (вже більше на громадських засадах – 1994-95, 2005-2014…), лише 3,5 р. очолював обласний спорт (2005-08 рр.) і «лише» відкрив (із заступником Вітовським) обласну школу вищої спортивної майстерності, яка станом на сьогодні приносить крайовому спорту понад 1,5 млн. грн. цільових «зайвих» коштів з держбюджету, яких просто не було би, якби ми не відкрили ШВСМ (де ж були ті всі «великі фахівці», які працювали до мене, і чому вони не відкрили ШВСМ, щоби «підібрати» цільові кошти на її фінансування?..). А щодо журналіста – це робота від душі і для душі. Я не вчився на журналіста, закінчив механіко-технологічний технікум, історичний факультет ЧДУ і магістратуру за фахом «державна служба» в ЧНУ. «Лише»:) Але не хвилюйтеся – ймовірність мого повернення на посаду керівника обласного спорту надто мізерна, щоби «великі спеціалісти» хвилювались:)

З повагою, Георгій МАЗУРАШУ

***

Список запрошених

Іван Гешко (ЗМС)
Тетяна Дорохова (ЗМС)
Ольга Ніколайчук (ЗМС)
Ольга Панчук-Унгурян (ЗМС)
Михайло Марандюк (ЗМС)
Ярослав Тарновецький (ЗМС)
Ліна Герасименко (ЗМС)
Лідія Січенікова (олімпійка)
Микола Лабовський (олімпієць)
Тарас Бибик (МСМК)
Анна Беженар (МСМК)
Георгій Миронюк (ЗПФКСУ)
Володимир Степанов (ЗТУ)
Денис Тищук (ЗТУ)
Анатолій Єгоров (ЗТУ)
Наталія Єгорова (ЗТУ)
Олег Осипенко (ЗТУ)
Віталій Ярмистий (ЗТУ)

Світлана Капанадзе (ЗТУ)
Руслан Адамович (рукопашний бій)
Ігор Наконечний (або Петро Горюк, панкратіон)
Георгій Кіріл (ЗТУ)
Ігор Ясенецький (ЗТУ)
Сергій Яненко (МСМК)
Ілля Руссу (ЗТУ)
Юрій Паскар (дзюдо, самбо)
Юліан Германюк (ФСТ «Україна»)
Микола Осадець (ЗПФКСУ)
Руслан Білоскурський (МСМК)
Костянтин Ільїн
Олексій Коломієць (або Олена Парнета, лекга атлетика)
Микола Попадюк (або Юрій Барабанов, баскетбол)
Анатолій Паланійчук (дзюдо)
Василь Орлецький (футбол)
Станіслав Золотухін (карате)
Віталій Бєляєв (бокс)
Юрій Ячнюк (гандбол)

Сергій Одинак (вільна боротьба)
Ростислав Грінчук (бейсбол)
Корнелій Жукотинський (освітянське спортуправління)
Михайло Тостановський (ФСТ «Спартак»)

Петро Івасюк (або Дмитро Тівілік, «Колос»)
Віктор Верешко (ФСТ «Динамо»)
Іван Іліка («Локомотив»)
Ілля Осачук (більярдний спорт)
Сергій Задорожняк (ОШВСМ)
Микола Кідревич (ОЦ «Інваспорт»)
Павло Польовий (хокей, фігурне катання)
Іван Тумак (спортивне орієнтування)
Іван Мельничук (автоспорт)
Михайло Ротар (мотоспорт)
Віктор Сідляр (Людмила Бутковська, художня гімнастика)
Олександр Мрихін (хокей на траві)
Маріус Байка (армспорт)
Віталій Омельянчук (обласне відділення НОК)
Сергій Осипенко (веслування на байдарках і каное)
Оксана Шкурей (настільний теніс)
Голова обласної федерації пауерліфтингу
Віктор Скрипник
Володимир Загурський (міська федерація боксу)
Анатолій Швець
Богдан Вітовський
Олександр Довганич
Георгій Мазурашу

***

Інтриги і пристрасті навколо посади керівника обласного спорту

***

Якою має бути вертикаль управління спортом в Україні?

***

Фізкультура і спорт в Україні: які зміни потрібні/можливі централізовано і на місцях?

***

Олімпійські герої та фахівці вважають, що мудрі губернатори відокремлять спорт

***

Відкритий лист Папієву від спортивної громади – в унісон дорученню Президента

***

Мазурашу прозвітував перед кращими з кращих, які “благословили” його керувати обласним спортом

***

У пошуках оптимальної системи оцінки результатів у різних видах спорту

***

Спорт у Чернівцях – оздоровлення громадян чи бізнес?

***

Тимофій Безрук: Український спорт необхідно реформувати глобально – в пакеті з суспільним устроєм

***

Янукович забрав спорт «з-під» освіти, але далі «граблів Ющенка» не пішов

***

Особливості і перспективи розвитку системи управління сферою фізичної культури і спорту

***

Павленко займається “беспределом”, проти якого ніби-то “боровся”

***

36 Comments
  1. Спортсмен says

    Цих Ячнюків і Товстановських треба гнати подалі з нашого спорту! Кто додумався їх зібрати на вирішення таких питань? Ганьба таким зібранням! А про того Калинку кажуть, що він не здоровий психічно. Більше нема кому спортсменів і тренерів збирати?

    1. Шановний Спортсмене!
      По-перше, краще все-таки спілкуватися від свого імені, а не приховано… Я ж відкрито з Вами спілкуюсь;)
      По-друге, Михайло Тостановський, а не Товстановський (розумію, що це описка, мабуть, тож просто уточнюю).
      Постановку питання “гнати” вважаю некоректно;) Якщо Ви їх привели в спорт, можете і “гнати”:) І взагалі Тостановський на виборній посаді, так що це вирішувати “спартаківському” активу.
      Те, що вони повелися некоректно, мені теж не сподобалось. Але люди досвідчені, багато років працюють в спорті, тож ще можуть бути корисними, сподіваюсь;)
      Щодо Андрія Калинки не можу дати офіційної відповіді. Він виявив ініціативу і він зібрав людей. Чому не всім зателефонував, хто був у списку для запрошення, поки що не знаю. Може, просто часу не мав.
      Згідний, що подібні зібрання мали би відбуватися частіше і з ініціативи самої громади. Можливо, відділення НОК могло би виступати координатором подібних зібрань. Нехай кращі з кращих думають і вирішують;)

    2. Олег Осипенко, ЗТУ says

      Не знаю кто этот “спортсмен”, но хочу сказать, что именно такие как М.В.Тостановский должны обязательно приглашаться на все мероприятия которые связаны с будущим спорта в области. Хотя бы потому, что Михаил Васильевич в 2001 году с нуля создал ФСТ “Спартак” в Черновицкой области без спортивных баз с большими трудностями, а на 2012 – участие спортсмена в Олимпийских Играх в Лондоне. Не буду перечислять множество других достижений.  В 2003 году в личной беседе М.В.Тостановский  мне сказал, что у него есть большая цель и он сделает все возможное для этого. С позиции “Спортсмена” таких людей надо гнать со спорта и отстранять от решения важных вопросов… На мой взгляд этому “спортсмену” нужно что-то самому сделать в своей жизни.

  2. Спортсмен says

    Ви що їх захищаєте?! Цих бездельників і нахаб?! Вони нахамили, а ви захищаєте, навіщо?! Чи ви з ними заодно?! Написано що Тостановський був на двох кріслах. Чого ви його не звільняли, ви ж начальником були!

    1. Шановний незнайомцю!
      Я не захищаю їх, а просто реагую на Ваше повідомлення. Чи не треба було?:)
      Намагаюсь бути коректним. Чи варто так само “нахамити” у відповідь?:)
      Щодо двох крісел Тостановського… Вже написав Вам, що головою облради ФСТ “Спартак” його обрали. Так сталось, що він відкрив представництво “Спартака” у Чернівцях. І в товаристві він користується авторитетом. А з посади директора ОЦ “Інваспорт” він згодом пішов, так що все ОК;)
      Спортсмене, я заодно зі всіма, хто працює на благо буковинського спорту! Можна?:)

  3. Колектив ЧОО ФСТ "Спартак" says

    Дещо стурбовані, що на вашому інтернет – ресурсі формується негативне ставлення до досвідчених спортивних функціонерів, до того ж без редагування допускаються анонімні коментарі, які безпідставно публічно ображають та дискредитують почесних працівників фізичної культури і спорту, що плідно працювали та продовжують працювати у напрямку розвитку галузі в регіоні.
    Нагадуємо, що Тостановський Михайло Васильович з 2005 року є Почесним працівником фізичної культури і спорту, та у 2010 році був відзначений Верховною Радою України Грамотою «За вагомий особистий внесок у розвиток масової фізичної культури і спорту, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 75-річчя створення фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». У 2001 році відновлено Чернівецьку обласну організацію ФСТ «Спартак», яку очолив і працює досі Тостановський М.В. Впродовж 13 років товариство має певні здобутки на змаганнях державного та міжнародного рівня. У 2012 році представниця товариства Січенікова Лідія приймала участь у Олімпійських Іграх у Лондоні.

    Колектив ЧОО ФСТ «Спартак».

    1. Шановні “спартаківці”!
      Якщо ви стурбовані, то я теж стурбований, але тим, що ви намагаєтесь схилити мене до недемократичних кроків… “Редагування” коментарів – це щось на кшталт цензури, це ви мені пропонуєте?:) Коли в коментарях містяться нецензурні або якісь некоректні речі, вони або потрапляють в спам, або можуть бути видалені. Коментарі незнайомця “Спортсмен” такими не були. І ви бачите, якою була моя реакція на них.
      Можна уточнити, кого ви ще маєте на увазі, коли пишете про “негативне ставлення до досвідчених спортивних функціонерів”?
      Ви згадуєте почесне звання (Почесний працівник). Запитайте у Михайла Васильовича, за чиїм підписом у 2005 р. пішло подання на присвоєння йому цього звання?:) (як кажуть жартома, “вчить матеріальну частину”).
      Дуже сподіваюсь, що побажання щодо редагування коментарів не означає, що ви проти свободи слова, відкритість і права людей на власну думку… Можете навіть довести це, надіславши на фотокопію звернення вашого колективу на підтримку Михайла Васильовича – з іменами, прізвищами та підписами тренерів та інших працівників, які порахували розміщені коментарі настільки образливими і “загрозливими” для Михайла Васильовича, що необхідно захищати його честь і гідність… А я додам сюди;) І, звісно, сподіваюсь, що ці підписи будуть ставитися не “добровільно-примусово”, як не так давно робилось на підтримку вже екс-губернатора (те, що це мало місце, знаю від людей, яких “посадовим тиском” змушували підписуватися, що, звісно, є дуже негативним проявом, хоча, напевно, були й люди, які за нього підписувалися за власним бажанням, до чого питань немає, звісно)

  4. Дивуюсь… О 22:42 зателефонувала Ірина Омельянівна Ячнюк (дружина Юрія Борисовича), до якої я ставився і ставлюсь з повагою – як до спортсменки (була майстром спорту), фахівця і людини, яка багато корисного робила і, думаю, робить для нашого спорту (зокрема, допомагала і допомагає окремим спортсменам, в т.ч. олімпійцю Миколі Лабовському, коли він навчався в ЧНУ).
    Дзвінок тривав 3 хв. 47 сек., протягом якого Ірина Омельянівна сказала багато, напевно, з метою якось «захистити» чоловіка (хоча від кого і від чого?!), але насправді вона чомусь намагалась облити брудом мене, причому в дуже дивний для мене спосіб… За потреби, можна «засвітити» запис розмови. Ось основні тези.
    «Вмій програвати» (Про що йдеться? Я останнім часом не брав участь ні в яких змаганнях, відповідно, і не вигравав, і не програвав. Якщо про зібрання, на якому попередньо планували таємно (!) проголосувати за потенційних кандидатів на посаду керівника обласного спорту (до числа яких не я себе включив), то я, враховуючи «специфічність» зборів, як і інші, зняв свою кандидатуру. А Вітовського, який залишився єдиним в тому списку кандидатів, вважаю цілком гідною кандидатурою, про що публічно висловлювався і до, і після);
    «Я возила тебе на змагання, ти сидів в туалеті, не виходив на старт, а за тебе платили» (Цікаво, чи може Ірина Омельянівна спробувати підтвердити ці неправдиві слова. В моїй кар’єрі було декілька випадків, коли я, за станом здоров’я, не закінчив дистанцію, але щоби я не вийшов на старт, такого точно не було! У мене є спортивні щоденники, де розписані всі тренування і змагання. Останні підтверджені і протоколами. В них DNS – не вийшов на старт, а DNF – не фінішував. Напевно, було б логічно Ірині Омельянівні підтвердити свої слова копією протоколу національних змагань, де навпроти мого прізвища стоїть DNS);
    «Якщо з Громиком Валентина дозволила писати брехню про свою сім’ю, я не дозволяю» (Нагадаю, що той, загалом, неприємний матеріал був написаний словами самого Олександра Дмитровича Громика, який письмово це підтвердив. І це у мене зберігається досі. Отже, фактаж там від першої особи, а не мої припущення чи «лірика». Тому приписувати це мені, м’яко кажучи, не в тему. Пізніше, до речі, на прохання того ж Громика, я той матеріал зняв, це його слова і його право. А до чого тут я?);
    «Тобі до Ячнюка далеко» (Я не змагаюсь з Юрієм Борисовичем. Усі відомі мені його успіхи в спорті та роботі я не піддаю сумнівам. І бажаю йому подальших успіхів на педагогічній та тренерській нивах! Не знаю, наскільки коректно говорити про свою «велич», я вважаю це нескромним, тому не хотілось би подібні теми розвивати);
    «80% того, що ти пишеш, – брехня» (Цікаво було б дізнатися, чи багато позитивної інформації, яку я мав нагоду писати, зокрема, про Ячнюків, тобто про успіхи їхніх підопічних і т.п., входить в 20% чи у 80% за версією Ірини Омельянівни?:) );
    «Я можу подати в суд» (Немає ніяких проблем, я не маю повноважень когось змушувати подавати або не подавати в суд)…
    Найцікавіше: «Я не читала і не хочу читати, що ти написав, але мені телефонують…» (Так, напевно, треба самій прочитати, аби розуміти, про що мова…)
    НА ЖАЛЬ, НАГОВОРИВШИ ТАКИХ НЕКОРЕКТНИХ І НЕПРАВИДИВИХ ТЕЗ, ІРИНА ОМЕЛЬЯНІВНА КИНУЛА ТРУБКУ. І НЕ ВЗЯЛА ТРУБКУ, КОЛИ Я СПРОБУВАВ ДЕКІЛЬКА РАЗІВ НАБРАТИ ЇЇ. Я ДУМАВ, ЩО СПІЛКУВАННЯ, – ЦЕ КОЛИ НЕ ОДНА ЛЮДИНА ОДНОСТОРОННЬО ГОВОРИТЬ… Я ЗА СВОЇ СЛОВА ВІДПОВІДАЮ, А ОСЬ ЧИ ГОТОВА ВІДПОВІДАТИ ЗА СВОЇ СЛОВА ІРИНА ОМЕЛЬЯНІВНА?.. ПОПРИ ЦЮ НЕКОРЕКТНІСТЬ, Я З ПОВАГОЮ СТАВЛЮСЬ ДО НЕЇ ТА ЇЇ УСПІХІВ У СПОРТІ І ПОЗА НИМ. А ЕМОЦІЇ… НУ, «ДЕСЬ ТАМ» ВСЕ БАЧАТЬ І ЧУЮТЬ;)

  5. Дуже довго набирав перед цим великий коментар але він просто зник потім кудись з комп’ютера. Цікавий матеріал, цікаві коментарі. Хтось на когось образився бо почув те, що не хотів почути, або, навпаки, не почув те, що хотів почути. Мені теж пропонували прийти на це зібрання поважних людей в обласному спорті і висловити свою думку стосовно порядку денного. На жаль, я не зміг потрапити на зібрання бо дуже заклопотаний якраз латанням дірок фінансових, викликаних спортивною діяльністю бейсбольної команди “Соколи”. Для мене дивно, що в той час, коли країна знаходиться фактично в стані війни, на її території загарбники, ми намагаємось когось посадити в якесь крісло. Як працівник ОДЮСШ “Спартак”, хочу підтримати Михайла Васильовича Тостановського, бо завдяки його діяльності ми сьогодні взмозі створювати спортивне ядро для занять бейсболом і софтболом на орендованому стадіоні на 39 років в Новому Киселеві. При тих проблемах з фінансуванням спортивної галузі ми знаходимо можливість приймати участь у всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах України. Ну, а якщо згадати 2005 рік прихід Георгія Мазурашу в облспортуправління, у нас почались проблеми з фінансуванням виду і це при тому що “Соколи” виступали в елітному українському дивізіоні А. Нам говорили, що ми не олімпійські, що не перспективні для області і т.д. і т.п. Час минає і все ставить на свої місця. Все буде добре.

    1. Ростиславе, співчуваю – щодо зникнення коментарю, таке може бути, я сам стикався, тому коли довгий коментар, краще набирати у Word, а потім вставити, де збираєшся “коментувати”;)
      Згідний, що зараз кадрові питання – далеко не найактуальніші! Хоча, зрозуміло, певні ротації будуть відбуватися. І, попри військовий час, суспільство чекає на позитивні зміни, правда?!
      Особисто я вважаю позитивним, якщо новий губернатор схоче радитися з активом різних галузей і сфер перед тим, як когось призначати на посади. Щодо спорту, не я себе називав серед кандидатів. І, коли почали називати, я публічно висловився лише за яких умов можу спілкуватися на тему подібних перспектив.
      Ростиславе, думаю, ти маєш непогано орієнтуватися, що рватися на ту посаду сенсу немає:) Я взагалі не визнаю таку постановку питання, тобто коли хтось рветься на посаду;) На посаду мають запрошувати, мають пропонувати, довіряти, а не хтось має рватися туди;) Але рекомендувати мали би кращі з кращих, вони, на моє переконання, найбільше мають моральне право на такі поради;)
      Щодо бейсболу і “почались проблеми”:) Ростиславе, я готовий відповідати за всі свої дії, рішення. І помилки, без яких можуть обходитися хіба що люди, які нічого не роблять (так кажуть). Можеш стверджувати, що до 2005 р. бейсбол фінансувався в повному обсязі, і лише після мого приходу все стало зле?:) Ми ж частково фінансували вашу участь в чемпіонаті України, чи не так? А футбольну “Буковину” зовсім не фінансували. Бо такі фінансові реалії. Треба було визначатися з пріоритетами, інших варіантів не було. Ми з Вітовським визначилися. І в т.ч. через цей точково-пріоритетний метод фінансування у 2012 р. Буковина мала 4 олімпійців, плюс Цихоцька тричі виконала олімпійський норматив, але не була включена за рішенням тренерської ради.
      Кожен має право на свою позицію;) І кожен може висловлювати свої міркування. Звісно, коректно;)
      Удачі і нових успіхів!;)

  6. Андрій Калинка says

    Стосовно так званого спортсмена, який ховається в кущах, не вказуючи хто він є, – я є офіцер запасу Збройних сил України, а саме артилерист, два роки вчився на військовій кафедрі, і, якщо вам відомо, то на військову кафедру через відбір не беруть психічно хворих людей!!! Ось весь список людей, яких мені надав Богдан Іванович Вітовський, за вимогою Народної Ради Майдану, в президію люстраційного комітету якого я входжу. За потреби, можу надати відповідні документи, що засвідчують це – Віталій Ярмистий, Світлана Капанадзе (вона делегувала свій голос Єгоровій), Ігор Ясинецький, Ілля Руссу, Юліан Германюк (він не прийшов, бо, вибачте, не отримав офіційного листа… Якщо б я кожному відсилав листи рекомендовані, то це зібрання обійшлося мені б у велику копійку), Беляєв, Тостановський, Петро Івасюк, Тивілік, Верешко, Микола Кідревич, Мельничук Іван (автоспорт… і взагалі яке відношення цей вид має до спорту, очевидно за закінченням, бо спорт), Олександр Мрихін (хокей на траві), Золотухін, Литвинчук, Осадець, Білоскурський!!!! Ось і весь список, який дав мені Богдан Іванович Вітовський!!!! За потреби можу надати оригінал всього списку телефонів… Це для тих, хто думає, що є якась цензура стосовно спортсменів і тренерів!!!

  7. Андрій Калинка says

    І ще раз: я ні за кого не агітував із усіх кандитатів на посаду начальника з фізичної культури і спорту… Я, за проханням тих, до кого телефонував, взнавав їхню кандидатуру і, на власний розсуд, казав, ще раз повторюю, казав, а не агітував, кого я б особисто підтримав як представник федерації баскетболу!!! Це стосується мого другого тренера, який чомусь мене звинуватив в агітації… і який мені особисто висловив свою кандидатуру на начальника!!! Як кажуть в Одесі, агітувати і висловлювати свою точку зору, “Это две большие разницы”!!!

  8. Андрій Калинка says

    Ось ще список спортсменів і тренерів, чиї телефони я взнав особисто! Юрій Циба, Сергій Задорожняк, Павло Польовий, Іван Гешко, Микола Лабовський, Володимир Загурський, Наталя Миколаївна Єгорова, Ігор Наконечний!!!!

  9. Андрій Калинка says

    І до речі я просив усіх кого обдзвонив проінформувати видатних спортсменів також прийти на зібрання!!!!!

  10. Андрій Калинка says

    І ще я чув а також багато інших це чули що пан Михайло Тостановський(очільник спортивного товариства Спартак) у звинувачувальному тоні висловився про Георгія Мазурашу що він ” ДОСТАВ УСІХ із своїм розвитком спорту” …Так от доводжу до пана Михайла що завдяки Мазурашу я як спорсмен а також багато інших спорсменів і тренерів нашої області а також інших областей і країн дізнаються які спортивні події відбулися або відбудуться в області, Україні і світі….чесно не бачу тут ніякого доставання!!!!

  11. Коллега says

    Вы спросите у Ячнюка как он мастером спорта стал. И по какому виду спорта он типа мастер спорта? По хоккею на траве как другие черновицкие “специалисты”? Пишите правду господин Мазурашу, пишите!

    1. Шановні друзі! Повторюю, що я спілкуюсь відкрито і прошу вас так само не писати анонімно. “Коллега”, Ви чий колега?:) До чого Ви про майстра спорту заговорили? Це має якийсь стосунок до теми спілкування?.. Давайте не опускатися “нижче плінтуса”. Це ж не політичне ток-шоу, де всі мають один одного обливати брудом… Дякую за розуміння;)

  12. Коллега says

    Вы не уклоняйтесь от вопроса! Вы ж журналист? Тогда расследуйте эту тему. Узнайте как Ячнюк и другие деятели стали мастерами спорта. И насколько законно они получают надбавки к зарплате за мастера. Или это не интересно?

  13. Послухайте, “Коллега” (не знаю чий:) )! Я Вас прошу не перетворювати сайт на “політичні розборки” або розслідувань. Якщо Вас цікавлять такі теми, як законність чи незаконність нарахування надбавок, звертайтесь у відповідні органи. Мене ця тема не цікавить. У мене таких надбавок немає, я не майстер спорту. І, за великим рахунком, мене це звання не цікавило навіть тоді, коли я займався спортом;) Мені ближче “західна модель”, коли досягнення в спорті “вимірюються” місцями на змаганнях;) І взагалі я думаю, що це не дуже гарно такі теми піднімати… Чий би Ви колега не були – мій або п. Юрія Борисовича… А щодо журналіста… Ну, за освітою я не журналіст:) Хоча знаєте є такий анекдот, коли газета оголошує про набір на роботу журналістів, але просить “випускників журфаків не турбувати”:) (це не я придумав анекдот, а якраз випускниця журфаку свого часу розповіла). Пропоную спілкуватися більше в позитиві;)

  14. Коллега says

    Господин Мазурашу, читайте и анализируйте, учитесь “работать” как Ячнюк и Тостановский. Видите как спартаковец быстро организовал своих тренеров писать комментарии в его поддержку? Тут написано про две “посады” Тостановского, но не написано, что он дальше сидит на двух стульях, только теперь в Инваспорте в заместителях. Или это не так скажете?

  15. Шановний “Коллега”! Пропоную Вам брати приклад з Грінчука, Калинки, Осипенка (про себе мовчу:) ) і спілкуватися відкрито;) Я чесно не знаю, чи Михайло Тостановський нині “сидить на двох стільцях”, мені зараз це не цікаво, вибачайте… І я не брався би стверджувати, що людей якось “змусили” писати ці коментарі. Це ж поважні фахівці, які мають свою позицію. Ну, можливо, враховуючи місце роботи, їм і “треба” якось “захистити” свого керівника, але в цьому не бачу нічого “кримінального”… Тим більше, що вони, на відміну від деяких, пишуть відкрито і відповідають за свої слова;)

  16. Певний час не буду біля компа, тому не ображайтесь, якщо не зможу реагувати оперативно на чиїсь коментарі (за потреби)… Ще раз закликаю спілкуватися не анонімно! І дуже прошу не опускатися до рівня “сам дурак”… Краще пропонуйте організаційні зміни, які сприяли би розвитку сфери фізичної культури і спорту;) Будьте конструктивними!;)

  17. Коллега says

    Пока вернетесь к компьютеру не только тренера Спартака своего босса будут защищать, а и всех студентов факультета физкультуры заставят писать какой Ячнюк великий специалист и почти заслуженный мастер спорта:)

  18. Ваш прогноз, “Коллега”, не справдився:) Не думаю, що хтось буде “змушувати” студентів писати якісь коментарі. Хоча, між іншим, нічого не бачу поганого в тому, якби студенти (за власним бажанням) щось би і написали приємне про свого викладача;) Погодьтеся, в цьому немає ніякого “криміналу”;)

  19. Коллега says

    Пан Мазурашу, анализируйте ситуацию. Калинка написал какие телефоны ему дал Витовский. Он просчитал наперед кто его поддержит и учел когда телефоны давал. Так что там все было в лучших традициях Лукашенко

    1. Шановний “Коллега”! Лиш не пробуйте посварити мене з Вітовським:) Можна аналізувати що завгодно, але я вважаю, що, за великим рахунком, “боротися” не було і немає за що (в сенсі посади)! Не забудьте, що ми вже працювали разом у 2005-08 рр., і на дуже великий відсоток є однодумцями в поглядах на розвиток спорту в наших реаліях;) Я ж не приховував, що йшла мова про моє повернення на посаду начальника, я однозначно відстоював би заступником Богдана Івановича. Його вважаю гідною кандидатурою і на начальника;) Це я вже не раз говорив і писав публічно і, до і після того зібрання. Так що все ОК;)

  20. Спортсмени та Колектив ЧОЦ "Інваспорт" says

    Читаючи вищевикладені коментарі деяких анонімних активістів стає соромно за їх невихованість!!!!
    Панове зупиніться і перестаньте обливати один-одного брудом будьте вихованими і толерантними!!!!
    Членам форуму, які називають себе «спортсмен» та «колега», чи як він, там, сам себе називає і бажання ніякого не має щось писати, тому що, якщо людина хоче висловити свою особисту думку то потрібно вказувати чия це думка. А не, вибачте, писати накшталт «Собаки лают, а караван идет ». Причому анонімно звинувачувати ту чи іншу особу. Це, як мінімум просто якесь нахабство.!!!! Тим паче висловлювати свої звинувачення без підтвердження тих чи інших фактів. Але зрештою нам хотілося б написати декілька слів.
    Шановний пане Мазурашу ми до Вас завжди ставились і ставимось з повагою і не збираємось Вас в чомусь критикувати, чи навчати Вас чомусь. Но хотілося зрештою Вам висловити свою думку від прочитанного вище нами. Григорію, ми вважаєм, що, приватні телефонні розмови з тими чи іншими людьми, які Ви проводили обговорюючи дану тему повинні були, як мінімум, залишатись приватними. Між Вами і Вашими співрозмовниками, а не виноситись на загал!!! Якщо Ваш співрозмовник висловив Вам якусь думку, то він висловив її Вам особисто, а не всім відвідувачам данного сайту, та всесвітньої мережі, окрім цього, хотілося б Вам сказати, що записувати приватну телефону розмову на диктофон, це як мінімум некорректно, не кажучи вже про те, що Ви не маеєте права її десь озвучити. Звичайно Ви можете вчинити, як Ви будете вважати за потрібне, але свою думку до всього відбутого нам, зрештою, хотілося б висловити.
    Вкрай вихованому і дуже працювитому співрозмовнику, який називає себе «спортсмен» декілька фактів з трудової біографії «нахаби і нероби» М.В. Тостановського з часів роботи в «Інваспорті». З часу створення і по даний час не один паралімпійський цикл не відбувся без участі представників Буковини. В 2000 р. з Чернівецької області на Олімпійських Іграх не було жодного спортсмена, а на Паралімпійських вдало змагалась наша титулована спортсменка МСУМК Скубак Олена.
    Скептикам, які мають думку, що спорт інвалідів це не спорт, а реабілітація, хочеться сказати одне подивіться на результати, які сьогодні показують спортсмени Паралімпійці. В багатьох випадках вони набагато вищі, а ніж результати, які показують наші українські звичайні (здорові) спортсмени. Чи багато українських спортсменів пробігають дистанцію 400 м. за 44 с. Паралімпійці без ніг можуть пробігти. Но не будемо вглублятися далі.
    Загалом хотілось б висловити незаперечний факт того що людину з інвалідністю не просто набагато складніше тренувати, а потрібно, щей провести роботу щоб її залучити до занять спортом. Адже більшість людей з інвавлідністю окрім фізичних травм, зазнали при цьому ще й психологічну травму. І ще, нажаль, не так багато спортивних споруд де могли б займатися люди з інвалідністю, а вони в нас ще і спортивні результати показуюють…
    Загалом з 2000 по 2010 рр. ЧОЦ «Інваспорт» було підготовлено:
    4 Майстри спорту міжнародного классу
    11 Майстрів спорту
    17 Кандидатів в майстри споту
    13 спортсменів І розряду і більше 200 масових розрядів.
    На Паралімпійських Іграх були представникі Чернівецького «Інваспорту» і в 2000р., і в 2004 р., і в 2008р.
    Спортсмени «Інваспорту» 12 разів становились призерами різноманітніх міжнародних змагань включаючи Чемпіонати Світу та Європи, а також виховано 48 спортсменів, які становились або переможцями, або призерами Чемпіонатів України та Кубків України.
    Тому пред тим, як когось називати неробами та нахабою потрібно спершу добре зважити факти і гарно подумати звичайно, якщо, є чим. !!!!!

    1. Шановні “спартаківці” і не лише!
      Почну з кінця цього повідомлення. Думаю, такі звіти про роботу тієї чи іншої організації можна розміщувати не лише в коментарях;) Я ніколи нікому не відмовляв у висвітленні успіхів або інших аспектів спортивного життя;) Інша справа, що не можу сам все охопити, тому радий, коли хтось готує, як мінімум, “напівфабрикати”, які я можу дообробити, за потреби, і розмістити.
      Не думаю, що хтось якось виступає проти спортсменів-паралімпійців…

      Щодо анонімних коментарів, я солідарний з вами, і, як видно, я спілкуюсь відкрито і в т.ч. незнайомцям рекомендую спілкуватися під справжніми іменами. Хоча, до слова, ви теж спілкуєтесь не зовсім відкрито, в сенсі підпису організацією, хоча думаю, що не всі-всі “спартаківці” і “інваспортівці” в курсі взагалі цих “пристрастей” і підписують ці коментарі…
      В будь-якому разі спілкуватися треба фактами і коректно;)

      Щодо приватних телефонних розмов… Як показує практика, публічні люди приватно взагалі дуже рідко спілкуються, тим більше, по телефону… Прослуховування ще ніхто не відмінив:)
      Якби телефонні розмови не були продовженням публічної некоректності по відношенню до мене, то, звісно, ми вели би іншу бесіду. Але ви посудіть самі і вирішуйте, хто цю “кашу заварив”.
      1. Не замислювалися над тим, навіщо було п. Юрію Ячнюку публічно брехати, що мене призначили у 2005 р. начальником після того, як за мене проголосували лише декілька чоловік? Тоді були присутні всі місцеві телеканали, представники газет, і це загальновідомий факт, що у тому таємному голосуванні найбільше голосів, так сталось, набрав я. І тоді не я організував збори, і, тим більше, не я підраховував голоси. Це робилось “під прицілом” телекамер, журналістів, учасників дійства. На вашу думку, цю брехливу заяву треба було просто пропустити і зробити вигляд, що не почув?..
      2. Я ніяким чином не спровокував зухвалість Михайла Васильовича по відношенню до мене. Наголошую, що не я займався організацією суботнього зібрання, і не я включив себе в список ймовірних кандидатів. Яка була потреба просто “хамити”, не знаючи навіть, що я встав пояснити, що знімаю кандидатуру. Пізніше виявилось, що “мотивацією” було те, що Михайло Васильович, вибачте, нафантазував ніби це я організував збори. І що ніби я запросив “зайвих” рукопашників, боксерів і панкратіонівців, щоби вони за мене проголосували:) Він навіть не звернув увагу, що бокс і панкратіон підтримав Богдана Івановича, що аж ніяк не вписувалось у версію Михайла Васильовича. Я вже мовчу про те, що і я сам публічно висловлювався на користь Вітовського. І зазначав, що можу розглядати пропозицію лише за певних умов (гарантованих перспектив проведення деяких системних змін), причому навіть в такому разі – однозначно з Богданом Івановичем в парі. То яка потреба була “боротися” за нього, намагаючись якось мені “нахамити”?.. Серйозний ж чоловік, а таких елементарних речей не знав і не помічав?..
      3. Дзвінок Ірини Омельянівни Ячнюк – окрема тема. Це єдиний взагалі за весь час нашого знайомства і спілкування негативний момент. Я її знаю виключно з позитивного боку. Розумію емоції. Але ж можна було не просто односторонньо вилити бруд (причому все не в тему, все на вигадках…), а паритетно почути і елементарні відповіді, які під корінь “рубають” ті всі невдалі “наїзди”… Впевнений, якби Ірина Омельянівна не кинула трубку або підняла, коли я декілька разів набрав після, ми би спокійно розібрали проблемні моменти і розійшлися би нормально, можливо, навіть закінчивши якимись перспективами наступних спільних дій (бо ж багато років співпрацюємо). Власне, ніхто не заважає перейти від конфлікту до конструктивних речей і тепер. І я, як бачите, не дозволяю собі когось ображати.

      Повертаючись до аргументів і фактів:) Вам, друзі, теж ніхто не заважає спілкуватися фактами, як і анонімам. Ви ж можете спростувати ті анонімно висловлені припущення, приміром, щодо тих же двох посад (про що я справді не знаю). Або Юрію Борисовичу чи його друзям теж ніхто не заважає спокійно спростувати, що він є якимись сумнівним майстром спорту чи щось таке. Це звання присвоюється за конкретні результати і наказом профільного центрального органу. Можна ж і перше, і друге “засвітити” і зняти питання, заодно показавши приклад анонімним “коментаторам”;)

      Навіть ця неприємна історія з ще більш неприємним продовженням особисто мене ніяк не змушує ігнорувати якісь успіхи та імідж Михайла Васильовича Тостановського та Юрія Борисовича Ячнюка. Ми немало разів стикалися раніше по роботі і навколо неї. І, можете не сумніватися, особисто я, як і раніше, не відмовлятимусь від пропозицій щодо підтримки (інформаційної або іншої можливої) якихось проектів, організаторами або співорганізаторами яких вони є;) Думаю, це нескладно буде перевірити;)
      Попри те, що вони повелися по відношенню до мене некоректно, я їм бажаю лише добра, здоров’я, успіхів і всіх гараздів! Про Ірину Омельянівну взагалі мовчу – у мене досі враження, що це був неприємний сон, який просто треба забути:) Тобто я продовжую ставитися до неї лише позитивно;)

      Ви пишете, що поважаєте мене, а називаєте не моїм ім’ям:) Це так, напівжартома;)

      З повагою до “спартаківців”, спортсменів-паралімпійців та керівників відповідних організацій, Георгій Мазурашу

  21. Андрій Калинка says

    Хлопці є ідея я озвучу її на англійській   LET’S MAKE SPORT BETTER!

  22. спортсмени та колектив "Інваспорт" says

    Цікаво куди зникли наші попередні коментарі. Дивно  

    1. А які коментарі зникли? Дайте знати, якщо є якісь технічні проблеми. Передивившись “по діагоналі”, не помітив, щоби якісь коментарі зникли. А поява нових коментарів має таку закладену специфіку, що перший коментар від людини розміщується через модерацію, а другий і наступний – автоматично. Я так думаю, що ви просто вказали іншу електронку, ніж вчора, тому довелося зачекати, поки я мав технічну можливість виконати цю технічну дію.

  23. Коллега says

    Ребята, вы все такие сторонники фактов, так опровергайте официально или подтверждайте факты про Тостановского и Ячнюка. Зачем лишние разговоры? Да, я общаюсь анонимно. На это есть свои причины. Но я знаю что говорю. От того что вы тут печатаете отчеты что меняется? Напишите официально правда или нет про две должности и про мастера спорта. Слабо? Мазурашу как я понимаю просто не хочет расследовать эти факты. Хотя он и так должен знать правду. Наверное даже знает, но умалчивает, чтобы не топить коллег по цеху. Или нет, пан Мазурашу?

    1. Шановний “Коллега”! Я не займаюсь подібними розслідуваннями! Приємніше висвітлювати успішні виступи наших земляків на змаганнях різного рівня!;) Хочете – розслідуйте самі все, що Ви вважаєте за необхідне. Мене це не дуже цікавить… Я вже писав, що реально не в курсі, чи на декількох посадах працює Михайло Васильович і чи є майстром спорту (і з якого виду) Юрій Борисович. Не вважаю це якимось секретом, але я не знаю і не маю бажання, як Ви кажете, це “розслідувати”. Якщо Ви вважаєте, що ця інформація буде цікавою для людей, можете самі “розслідувати” (або просто дізнатися, бо це не має бути секретом) і написати, без проблем розміщу. І ще раз повторюю, що вважаю коректним спілкуватися від власного імені! Хоча розумію, що від цього фактаж і запитання не міняються…

  24. Віктор says

    Номальний матеріал і нормальне спілкування. Як кажуть, у кожного своя правда, і все виглядає достатньо переконливо. Правда, є і факти, які потребують підтвердження або спростування. І це мали би зробити Тостановський і Ячнюк. Або прокуратура та інші компетентні органи

  25. Коллега says

    Так что, будут опровержения или подтверждения фактов про Тостановского и Ячнюка? Или решили все затихарить?

    1. Шановний “Коллега”! Я вже писав, що не збираюсь займатися розслідуваннями такого типу, не вистачає часу і бажання:) Чи буде хтось спростовувати або підтверджувати, складно спрогнозувати. Швидше, ні, я так думаю. Якщо Вас це так цікавить, можете звернутися безпосередньо до фігурантів. Або ще якось дізнатися ту інформацію. Мені зараз не цікаво цими справами займатися, є важливіші речі;)
      І вкотре Вам (та іншим) нагадую, що спілкуватися відкрито набагато коректніше;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.