Біг Миру 2018 у фотографіях (+ результати)

0

У неділю, 13.05.2018 р., на Соборній площі у Чернівцях відбувся V «Бігу Миру» (та «Естафета Миру» серед навчальних закладів).

Як і анонсувалось, на відкритті цього насиченого позитивною енергетикою спортивно-масового заходу Гімн України виконав зірковий Михайло Грицкан. А інший друг проекту Микола Задора перед стартом масового забігу прем’єрно заспівав гімн «Буковинської милі» («Біг Миру» – це теж складова проекту «Буковинська миля»).

Серед почесних гостей «Бігу Миру 2018» були також заслужені майстри спорту – олімпійська рекордсменка, чемпіонка Європи та світу Ліна Герасименко (з чоловіком – МСМК також зі стрільби з лука Владиславом Данилюком), учасниця двох Олімпійських ігор (і І Юнацької Олімпіади), чемпіонка Європи та світу зі стрільби з лука Лідія Січенікова-Косташ (з чоловіком-збірником Михайлом Косташем та маленьким первістком Сашком), неодноразовий чемпіон світу з більярду Ярослав Тарновецький (з тренерами Василем Тарновецьким та Іллею Осачуком), МСМК, учасник Олімпійських ігор Микола Лабовський, «свіжеспечена» чемпіонка Всесвітньої Гімназіади Марія Винник (з тренером Сергієм Одинаком-старшим), перший капітан збірної незалежної України Юрій Шелепницький, заслужений тренер України з рукопашного бою, один з тренерів збірної Іван Штефюк, керівники облмолодьспортуправління Богдан Вітовський та міськспортуправління Дмитро Макаренко, «головний спортсмен» міського управління освіти Володимир Цуркан (який активно допомагає реалізовувати подібні пропагандистські проекти), депутати міської ради, громадські діячі. Офіційно відкрили захід учасник трьох Олімпійських ігор – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р., голова обласного відділення НОК України і профільної комісії обласної ради Іван Гешко та депутат міської ради, голова Асоціації готельєрів Чернівців і директор готелю «Буковина» (постійний партнер і співорганізатор цих заходів) Андрій Брязкало.

Особливими гостями і учасниками «Бігу Миру» були маленькі мрійники, які в рамках підтриманої організаторами акції «Ти – добрий!» (благодійний фестиваль «Буковинська мрія», Марта Левченко) отримали від небайдужих гарні ексклюзивні футболочки. Окремо відзначимо заступника керівника Буковинського земляцтва у Києві Ігоря Яків’юка, який придбав аж 100 таких футболок, та народного депутата Івана Рибака (50 футболок). Велике спасибі і іншим небайдужим, які придбали по 1-2 таких футболок для діток (Ліна Ільніцька, Лідія СіченіковаОлег РойВіктор ТретяковАндрій КалинкаІрина АнтонюкЛіна Герасименко, Дмитро Сірман). А частину цих діток на Біг Миру з району привіз Михайло Сеничак.

Також особливі учасники – дітки із синдромом аутизму, які завдяки спеціальним заняттям (у т.ч. спортом) досягають значних позитивних зрушень. Цим проектом у Чернівцях займається колишній футболіст «Буковини» Олександр Білоус (який півтори сезони грав за «SV 09 Arnstadt» у німецькій Ландеслізі) з однодумцями. Для цих особливих чернівчан участь у «Бігу Миру» – перший старт, і важливий крок на шляху до подолання основних проблем, пов’язаних з аутизмом. Молодці!

Не дуже склалось цього разу з благодійною реалізацією «цікавих номерів». Лише Дмитро Паладян (вже вкотре) придбав один з таких номерів і передав представникам Фонду «Я Майбутнє України» кошти на придбання одного фірмового м’яча для когось з маленьких учасників фестивалю «Буковинська мрія».

Змагальна частина розпочалась традиційно з естафети. Серед загальноосвітніх закладів знову найшвидшими виявились представники військово-спортивного ліцею, які залишили у себе перехідний трофей. Друге та третє місця вибороли гімназія №4 та ЗОШ №37 (садгірці традиційно дуже масово підтримують «Біг Миру» та «Буковинську милю»). Серед професійно-технічних училищ призову трійку утворили ліцей сфери послуг, ВПХУ №5 та кулінарне училище КНТЕУ. Серед середніх спеціальних навчальних закладів у цікавій боротьбі перемогу вирвали представники політехнічного коледжу. На другій та третій позиціях фінішували команди педколеджу та транспортного коледжу. До слова, ця гостра боротьба за перемогу в номінації вплинула і на боротьбу за перехідний кубок за абсолютно кращий час. Адже коледжі-лідери «мусили» бігти на повну до останніх метрів дистанції. А ось серед вузів перша команда ЧНУ серйозно відірвалась від переслідувачів і ближче до фінішу хлопці дозволили собі бігти ледь не в пів сили, а це, як виявилось, коштувало абсолютної перемоги – у заочній боротьбі ЧНУ сенсаційно програв приблизно секунду політехнічному коледжу. Відповідно, саме політехнічний коледж отримав найпрестижніший перехідний трофей.

Усі переможці та призери естафети (і не лише призери) отримали симпатичні футболки від міської ради (міськспортуправління). А призери – і медалі, зрозуміло. П’ята команда серед загальноосвітніх навчальних закладів теж мала отримати футболки, але нагородження не дочекалась половина складу, що є проявом неповаги до інших призерів і учасників, тому ці футболки дістались учасникам «Бігу Миру».

На змагальній дистанції 6 миль кращими серед чоловіків та жінок були, відповідно, прикордонник-бігун Орест Малованюк та універсалка Любов Бойко. На других позиціях фінішували Юрій Скорейко та Тетяна Прокопчук (Адажий). Інші результати будуть додані.

У масовому забігу на 2 милі, як зазначив Іван Гешко, взяло участь понад 1200 учасників. І це попри не дуже сприятливу дощову погоду.

Відео буде додане.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»,
співведучий «Бігу Миру 2018»
разом з Діаною Пожар та Іриною Антонюк)

***

Відео (у т.ч. онлайн-трансляцію) можна переглянути тут:

***

***

***

***

ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

1

***

2

***

3

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

«Біг Миру 2018» підтримує акцію Марти Левченко «Ти – добрий!»

***

***

***

***

***

***

 

БІГ МИРУ 13.05.2018: РЕЄСТРАЦІЯ НА «МАСОВКУ» 2 МИЛІ, ЗМАГАЛЬНІ 6 МИЛЬ І 10 МИЛЬ

***

БІГ МИРУ 2017 У ФОТОГРАФІЯХ (+ РЕЗУЛЬТАТИ)

***

БІГ МИРУ: МЕДАЛІ – НАЙШВИДШИМ, ВЕЛОСИПЕДИ – НАЙВДАЛІШИМ, ВСІМ УЧАСНИКАМ – ПРЕЗЕНТИ

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.