Біг Миру: Медалі – найшвидшим, велосипеди – найвдалішим, всім учасникам – презенти

0

Про особливості, цікавинки та програму Бігу Миру 2017, який відбудеться у неділю, 14 травня, у центрі Чернівців (на Соборній площі), розповів SportBuk.com керівник проекту – зірковий буковинський бігун і віце-президент Федерації легкої атлетики України Іван Гешко.

 

Біг Миру – це ще один проект від організаторів “Буковинської милі”, – розповідає чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, голова обласного відділення НОК України та профільної комісії обласної ради Іван Гешко. – Весняне свято “королеви спорту” в центрі міста відбудеться вчетверте. Традиційно епіцентром заходу є Соборна площа.

Головнією подією, як і раніше, буде масовий забіг для всіх охочих, до якого з кожним роком долучаються все більше чернівчан і гостей міста. Запрошуємо і цього року підтримати ідеї миру і здорового способу життя. Участь безкоштовна, треба просто прийти, зареєструватися і подолати символічно дистанцію. Це точно всім під силу, бо у нас долають дистанцію навіть мами з дітьми в колясці

Чи можуть взяти участь у Бігу Миру ті, які не зареєструвалися попередньо в інтернеті?

Так, зареєструватися можна і на місці в неділю з 9:30 до 11:00. За пропозицією друзів, ми цього року надрукували запрошення-форми для реєстрації, які зведуть до мінімуму реєстраційні формальності на місці. Тобто кожен учасник може заповнити ту форму вдома (якщо взяв її завчасно, а це можна було зробити у робочий час в офісі облцентру “Спорт для всіх” по вул. Університетській, 50), або отримати її на місці, підійти до столику з ручками, заповнити і віддати дівчатам на реєстрації, яким залишиться лише вписати номер і віддати його. А самі ці форми будуть вкинуті у лототрон для проведення розіграшу.

Якою є програма заходу?

Реєстрація, як вже сказав, з 9:30 до 11:00. Далі, після офіційного відкриття колективної зарядки, відбудуться естафетні змагання серед загальноосвітніх, професійно-технічних, середніх спеціальних та вищих навчальних закладів. У кожній номінації розігруються медалі та перехідний кубок переможця. Старт масового забігу запланований на 12:00.

Якісь особливості є цього року?

На прохання любителів бігу, ми запровадили і змагання, крім символічного забігу. Змагатися охочі зможуть на дистанціях 6 миль (трохи більше 9,5 км) і 10 миль. Пропозиціями робити обов’язково і змагальні дисципліни нас “атакували” ще перед І Бігом Миру. Подивимось, наскільки активно відгукнуться на цю вже нашу пропозицію позмагатися на 6 миль і 10 миль… Але головним у нас залишається символічний забіг.

В яких номінаціях відбудуться саме змагання?

Дистанція 10 миль у нас для чоловіків, відкрита номінація, від 18 років і старше. На дистанції 6 миль можуть змагатися жінки (1994-1983 р.н.), чоловіки молодь (1995-99 рр.н.), жінки молодь (1995-99 рр.н.), ветерани чоловіки (1982-1973 рр.н.), ветерани жінки (1982-1973 рр.н.), ветерани чоловіки (1972-1963 рр.н.), ветерани жінки (1972-1963 рр.н.), ветерани чоловіки (1962 р.н. і старші), ветерани жінки (1962 р.н. і старші).

Скільки учасників очікуєте у масовому забігу?

Складно сказати, бо у нас далеко не всі учасники реєструються попередньо в інтернеті. Рекордною для цих масових забігів є минулорічні майже 1500 учасників. До речі, попередньо в інтернеті тоді зареєструвались близько 500 учасників, якщо не помиляюсь. Тому тоді нам навіть не вистачило номерів, деякі бігли без номерів.

Можливо, варто було теж запровадити стартовий внесок, як це роблять багато інших організаторів пробігів? Тоді і з кількістю ясніша ситуація…

Такі пропозиції теж були, і не раз. Ще в рамках “Буковинської милі” пропонували проводити забіг із стартовими внесками. Але ми залишили наші заходи відкритими для всіх і безкоштовними. У людей і так фінансові проблеми, більшість – на межі виживання, на жаль. Наші заходи – соціальні, тому вони мають бути без стартових внесків. Принаймні, поки така ситуація в нашій країні.

А півмарафон у Чернівцях проводять в цих же умовах, і стартові внески у них є…

На все є свій попит. Це бізнес-проект. Але чим більше буде різних пробігів, тим краще для популяризації спорту і здорового способу життя.

Але ж витрати все одно є, і звідкись гроші все одно треба брати…

У нас традиційні партнери – готель “Буковина” (Валерій Чинуш) і Асоціація готельєрів м. Чернівців (Андрій Брязкало). Ми відкриті для всіх, але чомусь інших бажаючих підтримати захід фінансово немає, на жаль, поки що. Звертались до міської ради з проханнм підтримати цей та інші соціальні проекти. Поки що це питання не розглядали. Хоча організаційно міська влада допомагає. Плюс надає деякий інвентар тощо. А так ми використовуємо скромні можливості олімпійського відділення та облцентру “Спорт для всіх”. Звісно, захід має підтримку, крім партнерів, і від співорганізаторів – СК “Гешко” та обласної федерації легкої атлетики, яку очолює Валерій Чинуш.

Якісь ще сюрпризи будуть на цьогорічному Бігу Миру?

Якщо я розкажу, це вже не будуть сюрпризи:) Запросили деяких цікавих почесних гостей, побачимо, хто з них зможе бути. Всі учасники на фініші отримають презент. А потім всі-всі візьмуть участь у розіграші 3 велосипедів, футболок-вишиванок та інших призів.

Так що чекаємо всіх в неділю на Соборній площі – підтримати ідеї МИРУ і здорового способу життя! За будь-якої погоди;)

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.