«Веселі старти» з «німецьким підтекстом» у чернівецькій школі №20 (фото)

0

У вівторок, 24.10.2017, у чернівецькій ЗОШ №20 відбулися «Веселі старти» з подвійним сюрпризом – «олімпійським» та «німецьким».

«Олімпійський сюрприз» – це перший візит до цієї школи найтитулованішого буковинського спортсмена – чемпіона Європи та світу з бігу на 1500 м, кращого спортсмена України 2006 р., учасника трьох Олімпійських ігор Івана Гешка, який тепер на громадських засадах очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію обласної ради.

А «німецький сюрприз» – це форма команди німецької Ландесліги «SV 09 Arnstadt», яку чернівецький легіонер цього клубу Олександр Білоус зібрав у одноклубників і за допомогою волонтерки Юліани Маркізан передав у рідні Чернівці, де її розподіляють різним командам через облцентр «Спорт для всіх» (волонтером якого є Сашко). Цю форму для команди ЗОШ №20 передав зірковий бігун Іван Гешко.

А самі веселі естафети, в яких змагались учні 5-х класів, завершились перемогою 5-А класу, який випередив суперників на одне очко, ось така напружена та інтригуючи була боротьба;)

Нижче інформація про передані інші два комплекти форми – представникам Вашківців Вижницького району, юним футболістам з Лужан (яким форму вручив легендарний український футболіст Анатолій Дем’яненко, який виблискував у складі київського «Динамо» та збірної СРСР, він же вручив старшій команді форму від голови обласної федерації футболу і першого радника президента ФФУ Василя Орлецького) та збірній команді ЗОШ №33, яку закінчили, до слова, перший серед нескандинавів чемпіон світу зі спортивного орієнтування Юрій Омельченко (з 1996 р. перейшов тренуватися в шведський клуб «Оріон»), чемпіон Європи серед юніорів з футболу Ігор Чайковський та ін.

До слова, «SV 09 Arnstadt», який лідирує у Ландеслізі, у 10 турі переміг вдома Silbitz – Crossen з рахунком 4:1. Екс-гравець «Буковини» Олександр Білоус грав на позиції опорного півзахисника. А напередодні чернівецький футболіст вийшов за другу команду «SV 09 Arnstadt», яка грає в Крайслізі, за рахунку 0:0. Але у ролі форварда. На 79 заробив пенальті, який партнер по команді не реалізував. А на 87-й сам забив єдиний і переможний м’яч!

У Ландеслізі після 10 турів у верхній частині турнірної таблиці команди розташувались так: 1 «SV 09 Arnstadt» – 26 очок. 2 SV Motor Altenburg (A) – 20. 3 FC Saalfeld – 20. 4 SV Germania Ilmenau – 20. 5 SG VfR B. Lobenstein – 16. 6 GW Stadtroda – 15. 7 SV BW Neustadt – 15. 8 FC Motor Zeulenroda – 15…

У наступному турі команда чернівчанина 28.10.2017 р. зіграє на виїзді з другою командою Ландесліги «SV Motor Altenburg».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Баскетбол (ЗОШ 33), дівчата, гімназія №4 – ЗОШ №16:

***

ЗОШ №20 (червоно-чорні футболки) та ЗОШ №13 («салатові» футболки):

***
6.12.2017 р., Кіцмань:

***

ЗОШ №1 (5.09.2018), ЗОШ №16 (15.03.2018):

***

СШ ОРТ №41

***

***

Школа-інтернат №4

***

НВК с. Мигове (Вижницький район)

***

***

***

***

***

***

***

Дітки позмагались і отримали презенти, у т.ч. з Німеччини (фото)

***

Команда екс-гравця «Буковини» лідирує у німецькій футбольній лізі

***

У Лужанах зіркова ветеранська збірна України «билась до крові» (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.