У Лужанах зіркова ветеранська збірна України «билась до крові» (відео, фото)

0

У товариському матчі в Лужанах Кіцманського району між місцевим однойменним футбольним клубом та ветеранською збірною України «договірною нічиєю», як кажуть, навіть не пахло.

Перший тайм завершився нульової нічиєю. Відкрили рахунок гості хвилині на 11-й другого тайму – зі стандарту: Владислав Ващук класно пробив зі штрафного у лівий нижній кут, кіпер господарів Сергій Цюга до м’яча дотягнувся, але відбив його на Богдана Шершуна, який спокійно «зіграв на добивання». За рахунку 0:1, Олег Собуцький заробив пенальті, але реалізувати його не зміг – Сергій Цюга  парирував удар «з точки». А у другій половині другого тайму лужанці відігрались – після гарного удару зльоту у виконанні Костянтина Бізюка. Рахунок 1:1 залишився підсумковим. Хоча ближчими до перемоги були все-таки зіркові гості.

Про бойовий характер двобою свідчать, мабуть, і травми, до яких призвели жорсткі «стикі» та боротьба «на другому поверсі». Не обійшлось і без крові (внаслідок зіткнення головами у боротьбі за верховий м’яч).

Після фінального свистка гравці і тренери ветеранської збірної України ще довго роздавали автографи і фотографувались з охочими. На луганському стадіоні панувала неймовірна атмосфера, а позитивні емоції «били через край».

Цей футбольний подарунок Лужанам зіркова ветеранська команда зробила «з подачі» першого радника президента ФФУ і голови обласної федерації футболу Василя Орлецького, якого називають «хрещеним батьком» ветеранської збірної України.

Під час урочистості перед матчем (якій передувала концертна програма) серед інших до слова запросили і присутню маму колишнього гравця «Динамо» (Київ) та збірної України Андрія Гусіна (який трагічно відійшов в інший світ) – Валентина Василівна, уродженка гірського райцентру Путила. Користуючись нагодою, вона запросила зіркових ветеранів та лужанську команду на V Меморіал Андрія Гусіна до Путили. Збірна ветеранів торік брала участь у цьому турнірі і святкувала перемогу.

Символічно, що післяматчевий фуршет відбувся у сусідньому із стадіоном ресторані Ярослава Мазура, який свого часу разом з Василем Орлецьким тривалий час підтримував ФК «Лужани», відсвяткувавши і місцеві тріумфи, і перемоги у Кубку України (2000 р.) та чемпіонаті України (2008 р.) серед аматорських колективів. Василь Григорович дуже душевно згадав про свого футбольного побратима, який, на жаль, відійшов в інший світ.

У неофіційній обстановці зіркові ветерани зауважили, що це наймолодша команда серед тих, з якими доводилось грати подібні товариські пропагандистські матчі. І зізнались, що їм було дуже непросто грати проти непоступливих лужанців. Останні, у свою чергу, «напросились» на матч-реванш, можливо, в Києві.

Також «за лаштунками» у хмельницького рефері Ігоря Хібліна (який визнавався і кращим арбітром України) поцікавились, наскільки він впевнений, що був пенальті, який він призначив у ворота господарів поля. Володар «Золотого свистка 2000 р.» натякнув на супер принциповість Олега Собуцького (якого збили у штрафному майданчику) і жартома зауважив, що, мовляв, якби в тому епізоді насправді не було пенальті, то на другий день і його б не було. Хібліну асистували місцеві судді – Аркадій Томашевський та Василь Маковій (керівник районної федерації футболу).

А ще під час «шостого питання» славного наставника ветеранської збірної – заслуженого майстра спорту Анатолія Дем’яненка прийняли у козаки.

Зазначимо також, що перед початком матчу той же Анатолій Дем’яненко вручив місцевим юним футболістам два комплекти футбольної форми – від Василя Орлецького та від екс-гравця «Буковини» Олександра Білоуса, який другий сезон грає у німецькій Ландеслізі і передав додому з два десятка комплектів (різної комплектації) форми різних вікових команд «SV 09 Arnstadt». Плюс з рук зіркових ветеранів місцеві ветерани футболу (спорту) отримали в презент футбольні м’ячі.

Інформація буде доповнена.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натисніть на фото, галерея буде доповнена):

***

***

***

***

***

***

***

Дем’яненко, Ващук, Максимов і Ко у Чернівцях «попали» (відео, фото)

***

***

***

Відео: Ізерський Юрій, Бойда Анатолій, Дубіна Олександр (Alexproduction)

***

Дем’яненко, Ващук, Максимов і Ко у Чернівцях «попали» (відео, фото)

Leave A Reply

Your email address will not be published.