Чернівчанин знову забиває в Німеччині (підготовка до сезону 2017/18)

0

Колишній гравець «Буковини» Олександр Білоус, який сезон 2016/17 успішно провів у складі «SV 09 Arnstadt» в німецькій Ландеслізі, відзначився і у першому після відпустки контрольному поєдинку перед новим сезоном.

 

Матч з FC Sonneberg в клубі назвали «генеральною репетицією» перед стартовим поєдинком сезону 2017/18, який «SV 09 Arnstadt» розпочинає 6.08.17 домашнім поєдинком проти SV Germania Ilmenau.

Цю «репетицію» команда з Арнштадта виграла з рахунком 5:0. Олександр Білоус подвоїв рахунок, інші голи забили Dome Voigt (2), Lukas Scheuring та Felix Hartung.

Для Сашка це була перша гра після повернення з «домашніх канікул» у Чернівцях, де, на жаль, він не стільки відпочивав, скільки лікувався…

Ще минулий сезон екс-гравець «Буковини» мусив був догравати, як кажуть, «на уколах» – через проблеми з хребтом. Попри це, примудрявся і за першу команду вдало грати (хоч і не реалізував пенальті у переможному, 3:1, матчі з передостаннім місцем), забивати і віддавати гольові передачі, входити до символічної збірної турів в Крайслізі, де двічі поспіль під кінець сезону визнався кращим гравцем матчу.

Керівництво «SV 09 Arnstadt» одразу визначилось, що хочуть бачити Олександра Білоуса у складі і в новому сезоні. І поки чернівецький легіонер вдома лікувався, на клубній сторінці 15 липня його вже «засвітили» серед заявлених на сезон 2017/18. Взагалі і керівники «SV 09 Arnstadt», і тренери зазначають, що чернівчанин, якого вони називають «цвайте Чевченко», грає у сучасний футбол, відзначається універсальніст, плюс дуже відданий клубу.

Сашко, звісно, теж дуже хоче продовжити виступи у складі «SV 09 Arnstadt». Тим більше, що цей клуб встиг стати дуже рідним для нього. Але має сумніви, чи здоров’я дозволить продовжити виступи на бажаному рівні. І навіть після забитого м’яча у згаданому вище контрольному двобої, він вагається, чи таки «впрягатися» в новий сезон, чи переключатися на довгостроковіше лікування… 

У цей же час вдома встиг, як екс-керівник в обласній структурі, отримати пропозицію повернутися в чиновники (на керівну посаду), яку не прийняв, бо має підвищені вимоги до бюрократичної роботи – тобто або «карт-бланш» на «радикальні», принципові дії «європейського зразка», або краще взагалі не братися.

До слова, будучи вдома фактично «в лазареті», Сашко встигав і серйозні соціальні проекти підтримувати (у т.ч. в інших містах України – наприклад, в Одесі, в Києві і т.п.), і місцеві пропагандистські оздоровчі заходи підтримувати – в.ч. як волонтер облцентру «Спорт для всіх» та представник фонду «SPORT for PEACE» (Забігу Миру Європою, агітаціє в Голландії за Асоціацію ЄС з Україною«Kids Athletics Games» і т.п.). На жаль, мав вдома і інші «пригоди», менш приємні, але… 

Сподіваємось, у Олександра все-таки складеться нормально і цей сезон в Німеччині, де він попутно набирається досвіду, маючи бажання з часом застосовувати його в рідних Чернівцях, у т.ч., можливо, на тренерській роботі.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

Пробіжка з «присмаком» німецької Ландесліги та цирку «Du Soleil» (фото, відео)

***

З Книги рекордів Гіннеса – на «міжконтинентальні» змагання в Карпатах (фото)

***

Літо-2017: «2 в 1» – пробіжка в гарній компанії і безкоштовне тренування з карате

***

Футбол: Дубль чернівчанина приніс перемогу німецькій команді

***

Чернівчанин долучився до проведення «Kids Athletics Games» на Одещині

***

У Чернівцях підпалили авто «надто відвертого» журналіста (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.