Чернівчани, Кличко і Ко агітували голландців за Асоціацію ЄС з Україною (відео)

0

Напередодні референдуму в Голландії щодо Асоціації ЄС і України (6.04.16) в Амстердамі відбулась акція, у рамках якої представники нашої країни, у т.ч. чернівчани, намагались переконати голландців підтримати відповідну Угоду Євросоюзу.

У спортивній частині акції 3.04.16 (велопробіг і ультрамарафон 65 км з Гааги в Амстердам), як 160403-Amsterdam-aktsia-DB-fakty.cv.ua (13)-Bilous-Lazuta-Dobrynin-вже повідомляли fakty.cv.ua, взяли участь і декілька чернівчан. Організатором виступив всеукраїнський рух «Спорт за мир» (Sport For Peace), одним із засновників якого є чернівчанин Роман Жорін. Також українську акцію в Голландії підтримали титулований надмарафонець з Чернівців – майстер спорту міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи 2001 р. (в команді) Станіслав Лазюта, який, як і Жорін, у 2015 р. брав участь у рекордній естафеті «Забіг Миру», колишній футболіст «Буковини», на громадських засадах редактор fakty.cv.ua і волонтер облцентру «Спорт для всіх» Олександр Білоус, його брат – лікар Дмитро Білоус та зірковий ведучий Нікіта Добринін (чернівчанин, справжнє ім’я – Влад Вакулович).

Сашко Білоус «засвітився» одразу у декількох телевізійних сюжетах про акцію в Амстердамі, у т.ч. з його коментарями (див. нижче). Це окремо відмітив у своєму пості про поїздку до Голландії і його брат Дмитро Білоус (не той що футболіст, а лікар):

«Велика відповідальність була представляти нашу державу перед простими голландцями та в спілкуванні показувати наш європейський дух. Особливо порадував Брат:-) Be happy!:-):-):-)»

***

***

***

***

***

***

А ось якими враженнями поділилась одна із ініціаторок дійства Наталя Мартіашвілі:
«Ми зробили те, що мали зробити!!!
99.9% інфо публікацій використовують світлини нашоі акціі Say “Yes” SportForPeace. Більше десятків мільйонів охопленої аудиторії)
Та головне, що 100 українців змінювали ставлення нідерландців до України. Вони витримали надважкий шлях до Голландії, сіли за свої байки, взули кросівки та здолали шлях в 65 км задля своєї країни. Показали, що ми здатні на неймовірні вчинки, що ми розумні, спортивні, дипломатичні. Та не зважаючи на результат завтра – МИ ЄВРОПЕЙЦІ – МИ УКРАЇНЦІ!!! І нам не треба це постійно доводити треба просто іми бути кожен день.) Дякую ВСІМ та особисто кожному хто був частиною цього проекту!!! Та вибачте, за незручності та непрості умови!
До зустрічі, в новому проекті Sport For Peace;)!!»

В Амстердамі за Угоду про асоціацію України з ЄС агітували також зірковий боксер, нині мер Києва Віталій Кличко (він також проїхався на велосипеді вулицями цього міста), міністр закордонних справ України Павло Клімкін, нардеп Олексій Гончаренко та інші.

А вже 5 квітня, як і анонсувалось, спортивну акцію продовжили у Польщі (Краков), звідки учасники вже вирушили до України.

Ультрамарафон пройшов через Берлін, Гаагу, Амстердам.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

 

Буковинці і Ко на акції в Амстердамі в підтримку Асоціації України і ЄС

***

Буковинці Білоус і Ко спортивно підтримають в Голландії асоціацію України і ЄС

***

Чернівчани їдуть в Голландію на вело- і бігову підтримку асоціації України і ЄС

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.