Буковинці Білоус і Ко спортивно підтримають в Голландії асоціацію України і ЄС

0

У міжнародній акції підтримки Угоди про асоціацію України і Євросоюзу, яка відбудеться в Амстердамі напередодні відповідного референдуму в Голландії, візьмуть участь одразу декілька чернівчан.

 

Цю спортивну акцію підтримки в Голландії, як повідомляє fakty.cv.ua проводить всеукраїнський

Сашко Білоус показав форму учасників акції
Сашко Білоус показав форму учасників акції

рух «Спорт за мир» (Sport For Peace), а серед ініціаторів був і чернівчанин Роман Жорін. Серед учасників буде і титулований надмарафонець з Чернівців – майстер спорту міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи 2001 р. (в команді) Станіслав Лазюта, який, як і Жорін, у 2015 р. брав участь у рекордній естафеті «Забіг Миру».

Відомо, що спортивно асоціацію України і ЄС в Голландії 3 квітня 2016 р. підтримають також колишній футболіст «Буковини», на громадських засадах редактор fakty.cv.ua і волонтер облцентру «Спорт для всіх» Олександр Білоус, його брат – лікар Дмитро Білоус та зірковий ведучий Нікіта Добринін (чернівчанин, справжнє ім’я – Влад Вакулович).

Як повідомив SportBuk.com Станіслав Лазюта, він приєднається до української команди 31 березня у Львові. Звідти колона мікроавтобусів і машин вирушить на Голландію. По дорозі запланована екскурсія в Берліні та інші заходи.

Учасники бігової частини акції зупиняться в Амстердамі у хостелі, а вело учасники – на кемпінгу.

3 квітня зранку бігуни вирушать до Гааги, звідки будуть бігти 65 км до Амстердаму. Як зазначає Станіслав, напевно, більшість учасників будуть бігти такою собі естафетою, а разом долатимуть вже останні кілометри. Адже мало кому під силу пробігти 65 км.

Крім Станіслава Лазюти, в команді є ще один над марафонець – Олександр Головницький, який має в активі «срібло» чемпіонату Європи, 5 місце на чемпіонаті світу та перемогу на етапі Кубку світу з бігу на 100 км. До слова, деякі ЗМІ помилково називають його чемпіоном світу з бігу на 100 км. Насправді на цій дистанції на чемпіонаті світу єдним серед українців тріумфував чернівчанин Сергій Яненко, який у 1997 р. переміг у Голландії (Вінсхоттен)  з рекордом України, який тримається досі (6 год. 25 хв. 25 сек.).

До акції долучились і директор департаменту Міністерства молоді та спорту Оксана Анастасьева, екс-гравець збірної України з футболу Євген Левченко та інші. Колишнього футболіста «Буковини» Олександра Білоуса в деяких мас-медіа також назвали збірником України – можливо, заплутались через те, що Сашко не раз представляв Буковину і Україну на міжнародному аматорському футбольному турнірі в Румунії. Але це деталі.

Головне, щоби професійні спортсмени та любителі спорту досягли поставленої мети – посприяли позитивному рішенню голландців на референдумі щодо підтримки Угоди про Асоціацію України і ЄС.

До української делегації у цій акції, за попередніми даними, приєднаються представники Польщі, Німеччини, Австрії, Бельгії та Голландії.

У цей же час в Голландії відбуватимуться дні українського кіно.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

“Забіг миру” – перші перепони, але бігти продовжують

***

Двоє буковинців візьмуть участь у масштабному проекті “Забіг миру”

***

Забіг миру: Чернівчани вже стали рекордсменами і добігли до Чехії (фото, відео)

***

Двоє чернівчан бігтимуть заради миру через всю Європу!

***

«Забіг миру 2015» стартував у Києві та Чернівцях (фото, відео)

***

Run for Peace, в якому брали участь чернівчани – нагородили в Монако

***

Дмитро Білоус з Німеччини – про «євромайданівські емоції» і АТО

***

Білоус Дмитро Георгійович (лікар, громадський діяч)

***

Станіслав Лазюта (Stanislav Lazuta, легка атлетика)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.