Двоє чернівчан бігтимуть заради миру через всю Європу!

0

У суботу, 21.03.15, у Києві стартує безпрецедентний «Забіг миру» через 42 столиці європейських країн, в кому візьмуть участь і двоє чернівчан.

150319-Lazuta-Zhorin

Один із них – знаний бігун Станіслав Лазюта – вирушив 19.03.15 до Києва – для участі у цьому супер забігу.

Як повідомив SportBuk.com Станіслав, у п’ятницю він має пройти в столиці медкомісію:

Усі члени команди проходять медогляд в одній із столичних клінік. І я спершу туди поїду. А вже потім познайомлюся з командою, з якою маємо подолати таку велику дистанцію.

А як потрапив в цю команду?

Друзі порекомендували мою кандидатуру, зі мною зв’язались, і я погодився взяти участь у «Забігу миру». Буде приємно зробити якийсь внесок у справу встановлення миру, якого прагнуть, думаю, всі нормальні люди. Та й в спортивному плані це цікаве випробування.

До слова, так сталось, що я навіть не мав за що їхати до Києва. Але, на прохання організаторів «Забігу миру», відрядити до Києва погодилось облмолодьспортуправління. А поки ті гроші бюджетні будуть (відомо, що з ними є затримки), на поїздку кошти дав новий голова обласної федерації легкої атлетики Валерій Чинуш. Він, як і обіцяв, утворив такий собі «федераційний фонд», з якого можна брати гроші на поїздки, поки бюджетні через казначейство пройдуть. А ще я хочу висловити щиру вдячність двом любителям бігу, які допомогли мені з підготовкою до цього забігу (паспорт, віза, екіпірування і т.п.). Це Сергій Фаремний та Євген Лукаш. Класно, що є такі люди, які можуть допомогти.

 

Пропонуємо до вашої уваги також матеріал про «Забіг миру» від fakty.cv.ua:

21 березня 2015, у річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, команда з 12 сміливців вирушить у бігову подорож Європою.

Один за одним члени команди “Забігу миру” долатимуть неймовірні відстані, незважаючи на час доби, погодні умови та інші перешкоди. За три етапи пробігу команда розраховує подолати близько 18 тисяч кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи.

Мета “Забігу миру” – подяка європейцям за підтримку України у прагненні миру. “Ми прагнемо миру і висловлюємо подяку європейцям за їх підтримку народу України. Ми обрали біг, бо вважаємо його справжнім символом миру, який об’єднує мільйони людей, незалежно від громадянства, політичних чи релігійних переконань та не дивлячись на будь-які кордони”, – зазначають організатори безпрецедентного проекту.

Цікаво, що серед 12 бігунів присутні двоє буковинців – майстер спорту міжнародного класу з над марафонського бігу, срібний призер чемпіонату Європи з бігу на 100 км (в команді) Станіслав Лазюта та маркетолог Роман Жорін. Що цікаво, Роман Жорін, який керує підприємством із надання рекламних та поліграфічних послуг, має біговий досвід лише трохи більше року і готується пробігти свій перший марафон! На відміну від Романа, Станіслав Лазюта – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики з 1997 року, надмарафонець, у 2001 році у складі збірної України виборов «срібло» на чемпіонаті Європи в Голландії.

Крім наших земляків, до команди “Забігу миру” входять фінансисти, менеджери, журналісти.

Маршрут “Забігу миру” охоплює більшість європейських країн, а більша частина шляху – безперервний естафетний біг. Кожен з 12 учасників команди буде долати близько 20 км щодня. Крім того, даним пробігом планується встановити декілька національних та світових рекордів, зокрема:

– найдовгий естафетний забіг;

– спортивний захід, що охопив найбільшу кількість країн;

– найшвидше подолання дистанції маршруту бігом.

Старт “Забігу миру” запланований на 21 березня о 12:00 із Майдану незалежності у Києві. Старт супроводжуватимуть Київський міський голова Віталій Кличко, Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, а також міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко, громадські активісти, відомі спортсмени.

“Забіг Миру” – це глобальна громадська, аполітична ініціатива, що покликана об’єднати громадян різних країн у прагненні до стабільності, миру та безпеки. Ініціатор та керівник Забігу Миру – економіст та громадський діяч Віктор Мазярчук. Більше інформації на сайті: http://runforpeace.eu/

Отож, побажаємо удачі у реалізації проекту нашим землякам, адже вони займаються дійсно доброю справою!

Leave A Reply

Your email address will not be published.