У Чернівцях на честь Ріо-2016 підняли Олімпійський прапор і роздали презенти (фото)

1

На честь офіційного відкриття ХХХІ Олімпійських ігор (Ріо-де-Жанейро), на яких Буковину представляють 3 спортсменки, у п’ятницю, 5.08.16, на Соборній площі у Чернівцях відбулось урочисте підняття Олімпійського та Державного прапорів.

160805-Olimp-prapor-sportbuk.com (67)-copy

Церемонію відкрили хвилиною мовчання пам’яті загиблих у зоні АТО…

Далі до присутніх звернулись перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька, голова обласного відділення НОК України – учасник трьох Олімпійських ігор Іван Гешко, начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський. Пізніше до святкового дійства приєднався і голова обласної ради Іван Мунтян, який також передав найщиріші вітання нашим олімпійцям від депутатського корпусу і закликав активно вболівати за наших земляків, які захищають честь краю та держави в олімпійському Ріо-де-Жанейро.

Прапор України підняла титулована лучниця, учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова, а Олімпійський прапор – рекордсмен України в естафеті 4х100 м Еміль Ібрагімов, який до останнього претендував на участь в Іграх-2016.

Принагідно під час церемонії прозвучали вітальні слова на адресу присутніх представників бейсболу та карате з включенням цих видів спорту до програми Олімпіади-2020 у Токіо.

Окремо поаплодували присутнім наставнику Лідії Січенікової, яка вже цього дня розпочала виступи у Ріо, Олегу Осипенку та її чоловікові Михайлу Косташу, а успіху бейсболіста Андрія Костащука, який напередодні став чемпіоном Європи серед молоді U-21, причому у фіналі Україна перемогла Росію (!), а також юним баскетболістам з ДЮСШ «Спартак» та БК «Ірбіс» (Геннадій Водовоз, Олександр Тюрін), які нещодавно виграли відбірний етап чемпіонату України з баскетболу 3х3, що вперше гостював у столиці Буковини.

Саме юні баскетболісти розпочали показові виступи. Разом з хлопцями свою майстерність демонструвала і Ліза Водовоз, яка є кандидатом до юнацької збірної України.

Далі показову програму продовжили представники «новоспеченого» олімпійського виду спорту – юні каратисти зі спортивного клубу «Лідер». До слова, у «Лідері» тепер два олімпійські види спорту, адже нещодавно там відкрили і секцію боротьби дзюдо.

Завершилось свято теж на приємній ноті. Юним присутнім вручили символічні презенти від обласного відділення НОК України. Потім розіграли футболки, м’ячі, олімпійський вимпел у невеличкій вікторині на олімпійську тематику. Цікаво, що один з призів виграв знаний буковинський фермер і громадський діяч Олег Мельничук, який показав себе ще й знавцем олімпійської історії Буковини. І оскільки так збіглось, що у його чарівної дружини був день народження, симпатичний презент сюрпризно дістався і іменинниці – з рук Тетяни Дорохової.

Крім цього, всі присутні мали можливість «акційно» сфотографуватися з почесними гостями біля банеру з логотипами відділення НОК та партнерів – з подальшою перспективою отримати одне роздруковане фото у подарунок від студії «PIXEL» (Театральна площа, 6).

Інформаційна підтримка – облцентр «Спорт для всіх» (SportBuk.com).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Переглянути на Facebook

***

***

***

***

Церемонія відкриття Олімпіади в Ріо в ніч з 5 на 6 серпня о 01:55 (1tv.com.ua/live):

http://seetv.tv/vse-tv-online/1tv-ua-perviu#link=10260

https://youtu.be/HPopT6QMDwA

***

https://youtu.be/He4kUtU_XY8

***

Розклад виступів буковинців на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро

***

СК «Гешко» встановив грошові винагороди за Ріо-2016 – до 120 тис.

***

Перед Ріо-2016 у Чернівцях вручили «олімпійську підтримку» (відео, фото)

***

Лабовський подався у карате (фото)

***

1 Comment
  1. Чув, що одна дівчина точно підходила пару разів до Ігоря в “Піксель” за фото в презент. Але я тоді забіганий-запрацьований вночі не скинув йому фото, потім далі забігався, закрутився, потім ще й комп виходив з ладу:( У підсумку значно пізніше перекинув йому по файлообміннику фото. В принципі можна було знайти їх і на сайті та й роздрукувати. Але то таке. Хто в цей період був у Ігорі безрезультатно, можу привезти фотку прямо додому:) Якщо у Чернівцях:) Це в якості компенсації:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.