Перед Ріо-2016 у Чернівцях вручили «олімпійську підтримку» (відео, фото)

0

Напередодні офіційного відкриття ХХХІ Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) мер Чернівців дав «олімпійських брифінг» разом з «головним олімпійцем» краю, спортсменами і тренерами.

Вела брифінг Ірина Вишневська.

Микола Лабовський і Олексій Каспрук
Микола Лабовський і Олексій Каспрук

Констатувавши з приємністю, що Чернівці будуть представлені в Олімпійських іграх 2016 трьома спортсменами, мер Олексій Каспрук зазначив, що ми покладаємо на них великі надії. Водночас, подякував і тим спортсменам, які, як кажуть, лише трохи не дотягнули до олімпійської і параолімпійської збірних 2016. І вручив трьом таким спортсменам символічний витяг з рішення міськради щодо виділення фінансової допомоги в розмірі 20 тис. грн. (Еміль Ібрагімов – легка атлетика, рекордсмен України в естафеті 4х100 м, Микола Лабовський – легка атлетика, учасник Олімпіади-2012, Віктор Карп – настільний теніс, кандидат до паралімпійської збірної), а також представникам олімпійців (Лідія Січенікова – стрільба з лука, Наталія Лупу, Руслана Цихоцька – легка атлетика). За Лідію витяг отримав її наставник Олег Осипенко, за легкоатлеток – зірковий бігу і голова обласного відділення НОК України Іван Гешко. Хоча пізніше до дійства приєдналась сестра Руслани ЦихоцькоїМирослава, якій і передали символічні «олімпійські гроші» (реально кошти вже надійшли на картки спортсменів).

Говорили і про квартирні перспективи для олімпійців, які є, якщо будуть реальні спільні зусилля з боку міської та обласної влади. Готовність до таких спільних кроків задекларована, далі мають піти справи.

Іван Гешко зауважив, що наша підтримка тут важлива для олімпійців, і запросив всіх у п’ятницю о 17:00 на Соборну площу на урочисте підняття Олімпійського прапору на честь відкриття Олімпіади у Ріо-де-Жанейро. А також на колективне вболівання, у т.ч. на фан-зону на площі Філармонії, де можна буде дивитися олімпійські трансляції на великому екрані.

Нагадаємо, що першою у боротьбу, в день офіційного відкриття Ігор, вступить лучниця Лідія Січенікова (03.02.93, «Спартак», «Динамо», ШВСМ, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – житловий комплекс «Водограй»). 13 серпня розпочне змагання у кваліфікації легкоатлетка Руслана Цихоцька (23.03.1986, Чернівецька, Анатолій Голубцов, Геннадій Терехов, потрійний стрибок), а ще одна легкоатлетка Наталка Лупу (04.11.1987, Чернівці/Новоселиця, «Динамо», СК «Гешко», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина», 800 м) стартуватиме у Ріо 17 серпня.

Розклад виступів буковинців можна подивитися тут:

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
член виконкому обласного відділення НОК України

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Олімпійський брифінг у Чернівцях напередодні відкриття Ігор у Ріо. 4.08.16

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.