Валерію Чинушу до ювілею хочуть подарувати олімпійську медаль

1

Сьогодні, 16.02.12, свій 50-й день народження святкує Валерій Чинуш – депутат Чернівецької міської ради, голова Правління спортклубу «Гешко» і заступник голови міської федерації футболу.

Валерій Миколайович знаний не лише як чудовий господарник (чого вартує перетворення готелю «Буковина» за час управління Чинуша), активний громадський діяч, а й як великий шанувальник і меценат спорту. Під його патронатом перебуває низка провідних спортсменів краю (в т.ч. кращі спортсмени Буковини останніх років Іван Гешко і Наталія Лупу) та спортивних проектів, серед яких найуспішнішими можна назвати спортивний клуб «Гешко» і міську федерацію футболу.

«Спортивні» люди, які мали справу з Валерієм Миколайовичем, відзначають його, передусім, як людину слова. А це, погодьтеся, дуже важливо.

Спортивна громадськість краю щиро вітає Валерія Миколайовича з ювілеєм. І бажає, звісно ж, богатирського здоров’я, «кавказького» довголіття, бізнесового процвітання і простого людського щастя! Многая літа!!!

 

Іван Гешко (кращий спортсмен України 2006 р., чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м):

Практично скільки я в спорті, стільки знаю Валерія Чинуша, як мецената спорту. Колись навіть задрив білою заздрістю тим, кого він підтримував (сміється – авт.). І гадки не мав, що з часом він і мене візьме під патронат. Це відбулося дуже цікаво, у квітні 2005 року. Я повертався з Чернівців до Кіцманя. Мені зателефонував тодішній керівник крайового спорту Георгій Мазурашу і сказав, що треба терміново під’їхати до готелю «Буковина». Я розвернувся і з Мамаївців швидко туди доїхав. Виявилося, що на мене очікувало знайомство з Валерієм Миколайовичем. Поспілкувались ми хвилин 10, але вже на третій хвилині я отримав надійного мецената на роки (сміється – авт.). Тоді ж «народилися» Міжнародні змагання «Буковинська миля», які, не секрет, Валерій Миколайович фінансує і які стали головною спортивною подією в святкуванні Дня міста. На його плечах тримається і спортивний клуб «Гешко», про діяльність якого, думаю, немає сенсу зайве говорити. У Кіцмані ми спільно з владою практично організували невеличкий спортінтернат, де поки що можливість удосконалюватися мають здібні бігуни. Шкода, що через певні непорозуміння ця діяльність, як кажуть, ще не «розгорнулася» на всю потужність. До того ж, там ми планували тренувати і фактично юнацьку сільську збірну області з футболу, де, думаю, «приховані» серйозні резерви, зокрема, і для головної команди краю. Можно довго говорити про справи, які підтримує Валерій Миколайович. Багато з них можна знайти на спортивному порталі SportBuk.com, який теж є аід його патронатом. Ось буквально днями він вирішив встановити стипендії для буковинських кандидатів до олsмпійської збірної України. Саме Валерій Миколайович мене «підштовхнув» свого часу і в депутати (у 2006 р. Іван був обраний до Чернівецької міської ради – авт., у 2010 р. – до Кіцманської міської ради). Якби я мав розказати про всі добрі справи Валерія Миколайовича, на це пішла би не одна година. Тому я щиро вітаю його з ювілеєм і бажаю, щоби все те добро, яке він робив і робить, як кажуть, повернулося до нього сторицею! І, звісно, щоби ювіляр був нам здоровим до ста літ!

 

Святослав Дяконюк (начальник міськспортуправління):

Що тут скажеш, Валерій Миколайович – поважна людина, яку поважає вся спортивна громадськість Чернівців (я працююв Чернівцях, тому за область говорити не буду, хоча добре знаю, що його діяльність виходить далеко за межі обласного центру). Що особливо приємно, – його слова ніколи не розходяться з ділом. Що обіцяє, – завжди виконує. При цьому любить чіткі домовленості, а не поверхневі. Чимало разів Валерій Миколайович, як то кажуть, виручав, тобто «підкладає плече» в найважчі хвилини для окремих спортсменів або нашої сфери, загалом.

Як депутат міської ради, завжди відстоює інтереси фізичної культури і спорту. І не лише, звичайно. Просто мене хвилює саме ця складова його депутатської діяльності.

В день ювілею бажаю Валерію Миколайовичу міцного здоров’я, благополуччя, щоби бізнес процвітав. І, звичайно, щоби він ще на багато років залишався меценатом для нашого спорту.

 

Наталія Лупу (чемпіонка Європи з бігу на 800 м, краща спортсменка Буковини 2009-10 рр.):

Я дуже вдячна Богу за те, що Він зводить мене в житті з чудовими людьми! Таких як Валерій Миколайович. Коли, так сталося, я залишилася без спонсорської підтримки, він погодився допомогти і робить це регулярно вже багато років. Причому мені часом здається, що у Валерія Миколайовича або надзвичайно розвинутиа інтуїція, або він має якийсь дар провидця, бо фінансово підтримує він, так стається, саме тоді, коли у мене фінанси починають голосно співати романси (сміється – авт.). Я бажаю Валерію Миколайовичу прожити в доброму здоров’ї, як мінімум, ще 50 років! І щоби його зігрівали добро і любов, з якими він ставиться до нас, «його» спортсменів. Дуже хочеться, щоби в ювілейний рік хтось з нашого спортклубу «Гешко» подарував Валерію Миколайовичу олімпійську медаль! Або можна і декілька. Хоча в крайньому разі… Олімпійське гасло ж: «Головне не перемога, а участь» (сміється – авт.). А головне – многая літа Валерію Миколайовичу!

 

Сергій Задорожняк (голова міської федерації футболу, директор обласної ШВСМ):

Якби мені сказали охарактеризувати Валерія Миколайовича двома словами, я би сказав: «Людина слова!» Ми знайомі з 1992 року… До речі, це теж ювілей (сміється – авт.). У 1992-93 роках він підтримував футбольну команду «Лада», за яку я грав. Можна називати дуже багато людей і справ (особливо спортивних, бо я в цій сфері працюю), які підтримував і підтримує Валерій Миколайович. Мені дуже приємно, що останнім часом позитивно відгукуються про діяльність міської федерації футболу. Так я скажу, що 99% цього успіху – заслуга Валерія Миколайовича. Одне слово, наші дружні стосунки перевірені роками. І з ним, як кажуть, я готовий без сумніву піти в розвідку!

До всіх найкращих побажань приєднуються начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Довганич та заступник Богдан Вітовський, кращий бомбардир за всю історію ФК «Буковина» Віктор Олійник та його син – гравець збірної України і дніпропетровського «Дніпра» Денис Олійник, кращий бомбардир і гравець І ліги України сезону-2010/11 Руслан Гунчак, неодноразова переможниця і призерка юнацьких і юніорсбких Чемпіонатів Європи та світу зі стрільби з лука Лідія Січенікова, рекордсменка України серед дівчат з бігу на 400 м Ольга Михайличенко, бронзовий призер Кубку Європи з бігу на 1500 м (група Б) Олександр Борисюк, срібний призер Командного Чемпіонату Європи з бігу на 3000 м Микола Лабовський, чемпіонка України з потрійного стрибку Руслана Цихоцька, директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу та багато інших.

***

Валерій Чинуш і його зірковий "підопічний" - кращий спортсмен України 2006 р., чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко
1 Comment
  1. Ігор says

    Вітаємо з днем народження!!! Дай Боже Вам здоров’я! І дякуємо за все добро, що Ви робите!

Leave A Reply

Your email address will not be published.