Гирьовий спорт: Запекла боротьба у спортзалі Сокирянської виправної колонії (+ фото)

0

11 березня 2011 року у спортивній залі Сокирянської виправної колонії № 67 відбувся турнір з гирьового спорту, де за звання найсильніших у чотирьох вагових категоріях змагалися команди органів та установ виконання покарань області.

Гирьовий спорт – заняття для  справжніх чоловіків

Звітні змагання відбулися згідно із календарним планом фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів відділу Державного департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області.

Гирьовий спорт – силовий вид спорту, який ґрунтується на підніманнях гирі максимальну кількість разів за визначений проміжок часу (згідно з правилами змагань у двох змагальних вправах – поштовх і ривок).

Цей вид спорту є частиною культури і традицій нашого народу. За своїм впливом на організм людини, він є одним з найбільш ефективних засобів фізичного розвитку. Вправи з гирями прості та доступні. Їх можна швидко і легко засвоїти. В процесі тренувань виховуються силова витривалість, висока фізична працездатність.

Після закінчення урочистого відкриття змагань розпочалася запекла спортивна боротьба на помості. Змагання проводились за програмою двоборства: поштовх двох гир від грудей двома руками та ривок гирі почергово однією та іншою рукою. Вага гирі – 32 кг. Учасники стверджують, що головне у цьому спорті, крім фізичної сили спортсмена,  техніка виконання вправ. Лише це може стати запорукою перемоги у змаганнях.

За підсумками змагань перше загальнокомандне місце виборола команда Сокирянської виправної колонії. Дух справжньої боротьби та заряд бадьорості отримав кожний учасник змагань.

В особистому заліку перемогу отримали:

у ваговій категорії до 70 кг – молодший інспектор відділу нагляду і безпеки Сокирянської ВК-67 прапорщик внутрішньої служби Сергій Гінгуляк;

у ваговій категорії до 80 кг – начальник відділення Сокирянської ВК -67 лейтенант внутрішньої служби Андрій Леленко;

у ваговій категорії до 90 кг – молодший інспектор відділу охорони Сокирянської ВК-67 ст. сержант внутрішньої служби Дмитро Колєснік;

у ваговій категорії понад 90 кг – молодший інспектор відділу охорони Сокирянської ВК-67 прапорщик внутрішньої служби Сергій Жук.

Переможців привітав начальник відділу Держдепартаменту у Чернівецькій області Олег Володимирович Іванов, який подякував командам за видовище та наголосив, що  постійний фізичний розвиток, зміцнення загартованості, являться  пріоритетним напрямком самовдосконалення співробітників органів та установ виконання покарань області.

Усі переможці та призери були нагороджені дипломами та медалями.

Микола Лазенко

(Старший інспектор взаємодії із ЗМІ

та зв’язків з громадськістю

ВДДУПВП  у Чернівецькій області,

капітан внутрішньої служби)

***

Фото: Микола Лазенко

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.