Відео: Приємно подивитися, як у Франції співали гімн України на честь буковинця

0

Чотири золоті нагороди та світовий рекорд буковинця Миколи Ткачука на чемпіонаті світу з гирьового спорту (поштовх довгим циклом) 2014 р. у Франції заслужили особливу увагу не лише самими успіхами, а й тим, як виконували Гімн України на честь тріумфатора.

 

Це приємно згадати і ще раз подивитися.2014-WC-gyri-Tkachuk-sportbuk.com (2)

Вихованець Миколи Камінського та Юрія Щербини з с. Романківці Сокирянського району просто блискуче виступив на 17-му чемпіонаті світу з гирьового спорту у поштовху довгим циклом серед дорослих, юніорів, ветеранів та 4-му чемпіонаті світу серед студентів у французькому місті Ліон. Микола Ткачук став чемпіоном світу серед чоловіків, юніорів, студентів та в командній естафеті, а також вчетверте побив рекорд світу серед студентів (111 разів, вагова категорія 80 кг).

Буковину представляли також: Петро Ілик (с. Шишківці, Кіцманський район) – посів п’яте місце серед чоловіків та перше серед ветеранів, Іван Ілик (Кіцманський район) – здобув «бронзу» серед юніорів, Ульяна Деревенко (дружина Пера Ілика, с. Шишківці, Кіцманський район) – посіла четверте місце серед жінок та перше серед ветеранів, Іван Урсакій (Красноїльськ Сторожинецького району) – четверте місце серед дорослих та перше місце у командній естафеті.

У змаганнях взяли участь 113 спортсменів із 13 країн світу. Перше місце у командному заліку виборола збірна України, на другому місці команда Італії (яку очолює, нагадаємо, виходець зі Сторожинеччини Олег Іліка, який тривалий час гідно представляв на змаганнях Буковину і Україну), третє місце посіли спортсмени із Білорусії. Серед студентів на першому місці спортсмени України, друге місце у збірної Казахстану, на третьому місці команда Узбекистану.
Змагання відбулися з 6 по 8 червня 2014 року.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (змагання)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (нагородження)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Успіхи буковинців на чемпіонаті України 2014

Чемпіонат України з гирьового спорту у поштовху довгим циклом з 14 по 16 березня 2014 р. гостював у м. Токмак (Запорiзька обл.).

Титулований Микола Ткачук з с. Романківці Сокирянського району (тренери – Микола Камінський та Юрій Щербина) переміг серед чоловіків та юніорів у ваговій категорії до 90 кг із результатом 66 підйомів двох гир вагою 32 кг.

Петро Ілик з с. Шишківці (Кіцманський район) виборов перше місце серед чоловіків та серед ветеранів. До числа призерів увійшла і його дружина Уляна Деревенко. Іван Урсакій (Красноїльськ Сторожинецького району) здобув перше місце серед чоловіків у ваговій категорії до 80 кг із результатом 53 підйоми двох гир вагою 32 кг.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Буковинці відзначились у Харкові (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.