Буковинський етап Чемпіонату України з авторалі виграв екіпаж Салюка

0

Переможцем першого етапу Чемпіонату України з авторалі став чинний чемпіон Олександр Салюк, чиїм штурманом є ще один киянин Іван Герман. Вони представляють команду «Mentos Ascania Racing».Друге місце на ралі «Буковина» вибороли Юрій Шаповалов (Кременчук) та Кирило Несвіт (Дніпродзержинськ), які відстали від переможців на 2 хвилини. На третій позиції опинилися кияни Валерій Горбань та Євген Леонов з команди «Mentos Ascania Racing», які до срібного п’єдесталу не дотягнули лише 14 секунд. Цей екіпаж мав всі шанси фінішувати в абсолютному заліку і в «рідному» класі №4 другим, якби в неділю на перевалі Шурдін їхне авто на одному з поворотів не винесло з траси – вона вперлася у дорожній знак і заглохла. Там, напевно, і були втрачені ті дорогоцінні секунди, які вартували однієї позиції.

На одне місце відкотився і екіпаж Юрія Кочмара і Сергія Коваля – з третього на четверте. На спецділянці 10 вони мали проблеми з електросистемами авто, але все ж змогли втриматися від подальшого падіння у підсумковому протоколі. На відміну від Миколи Соболєва та Тетяни Кравцової, які лише трохи не доїхали до фінішу спецділянки 8. Їх авто занесло на повороті, де воно зачепило пеньок і вилетіло з траси, опинившись…  на смереці. Звідти машину, як повідомив директор ралі «Буковина» Іван Мельничук, довелося діставати співробітникам МНС. Цікаво, що той же пеньок зачепило авто Антона Кравченка і Володимира Щербакова, але Антону таки вдалося втриматися на трасі.

У класі А7 в неділю з боротьби вибули двоє фаворитів – машина Дмитра Роткевича вилетіла з траси, а у авто іншого одесита Дмитра Тананевича поломався приводний вал. У підсумку перемогу святкували теж одесити Сергій Фаюк і Віктор Артемов.

У класі У10 висока напруга у боротьбі за лідерство трималася до сходу Михайла Анісімова (Донецьк). У підсумковому протоколі переможці етапу Микола Чмих/Олександр Вільчинський (Харків) випередив майже на півтори хвилини срібних призерів – Ярослава Кадученка і Дмитра Пищика (Київ). На третій позиції із суттєвим відставанням фінішували Андрій Небесний (Кам’янець-Подільський) і Максим Мартинюк (Чернівці).

У класі У12 очікувана перемога Тараса Кравченка не відбулася – на спецділянці 7 харків’янин не втримав на дорозі машину, яка опинилася в кюветі. Можливо, екіпаж і повернувся би оперативно на трасу, якби поручи виявилося достатньо вболівальників, які могли би допомогти. Таким чином поза боротьбою за нагороди опинилися і Кравченко, і киянин Руслан Кучер, який в суботу потрапив в аварію. Таким чином, перші три місця дісталися екіпажам Дмитро Ніколаєнко/Юрій Панасенко (Харків), Андрій Креденцер/Володимир Римчук (Київ) та Олександру Маньківскький/Вадим Закшецький (Київ/Чернівці).

У командному заліку призову трійку утворили «Mentos Ascania Racing» (Київ), «KOSA Racing» (Київ) та «ХАДО Моторспорт» (Харків).

Олександр Салюк-молодший
Олександр Салюк-молодший

Leave A Reply

Your email address will not be published.