Буковинці виграли Шкільну баскетбольну лігу України 3х3 2019

0

Два призових місця, у т.ч. «золото», здобули представники Буковини у фінальній частині шостого Чемпіонату України «Шкільна Баскетбольна Ліга 3х3» 2019 р. у Києві. 

Серед юнаків старшої категорії перше місце посіла команда Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей (Чернівці). У фіналі буковинці перемогли представників Ліцею №10 (Калуш, Івано-Франківська область) – 11:10. Чемпіонами стали Олександр Столярчук, Нікіта Когут, Богдан Мартищук, Валерій Чермак. Тренери – Ігор Безушко, Геннадій Водовоз.

А серед дівчат середньої вікової групи, як повідомляє Чернівецька Обласна Федерація Баскетболу, 3 місце посіли представниці Мамаївського ЗНЗ І-ІІІ ступенів №2 (Кіцманський район). Склад команди: Марина Лікар, Каміла Коханюк, Інна Лутчак, Анастасія Яковишин (дівчата входять до складу колективу «Кобри» 2006 року народження). Тренер – Сніжана Крицька.

У рамках цих змагань, 14 травня у СК Меридіан змагалися 92 команди з усієї України. А це, як зазначається на fbu.ua, майже півтисячі учасників!

Діти грали, вчителі спостерігали, усі разом аналізували – а головне раділи! Вони – учасники чемпіонату, які зарядилися позитивом, навіть, якщо не вдалося реалізувати свої амбіції на майданчику. Бо ж місць на п’єдесталі лише три.

До вашої уваги результати вирішальних матчів. Цікава деталь – у кожній з чотирьох категорій тріумфаторами стали представники чотирьох регіонів – Київщини, Рівненщини, Буковини і Черкащини.

Дівчата старшого шкільного віку

Фінал

ЗОШ № 28 (Рівне) – Переяслав 18:6

Чемпіонками стали Владислава Кіба, Анастасія Кучерьонок. Катерина Ящук, Ярослава Іванюк.

Дівчата середнього шкільного віку

Фінал

Новосілківська ЗОШ (Київська обл.) – Новопечерська школа (Київ) 16:6

Чемпіонками стали Олександра Семенчук, Ганна Алдушина, Єва Адаменко, Анастасія Ільченко.

Хлопці старшого шкільного віку

Фінал

Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей (м. Чернівці) – Ліцей №10 (м. Калуш) 11:10

Чемпіонами стали: Микита Когут, Богдан Мартинуца, Олександр Столярчук, Валерій Чумак

Хлопці середнього шкільного віку

Фінал

Черкаська школа №17 – Гармонія (м. Боярка) 14:13

Чемпіонами стали: Гліб Буравський, Микита Гречуха, Іван Токовенко, Іван Кригін

Чемпіонат України «Шкільна Баскетбольна Ліга 3х3» – це спільний проект Федерації Баскетболу України та Міністерства освіти і науки України. То ж у церемонії нагородження шкільних команд взяли участь і співорганізатори–освітяни – голова комітету з фізвиховання і спорту МОН України Вадим Стеценко та його заступник Володимир Артамонов.

Leave A Reply

Your email address will not be published.