Спортивна зима 2019: Солодкий початок і «прапор вам в руки» (фото, відео)

0

14 територіальних одиниць представлені у фінальній частині Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима 2019», яка стартувала 19 лютого традиційно у комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни, Новоселицький район).

Пропозицією від Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх» щодо «поєднання приємного і корисного» (зокрема, навчання азам гірськолижного спорту, боулінг і просто активний відпочинок) скористались наступні території: Донецька (2 команди, Дружківка), Житомирська, Запорізька,  Івано-Франківська, Кіровоградська, м. Київ (Деснянський район), Львівська,  Одеська,  Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька (дві команди з Новодністровська). До кожної команди, нагадуємо, входять по 2 хлопчика і дівчаток віком від 9 ло 15 років.

Спочатку юним учасникам дають уроки гірськолижного спорту, це вони поєднують із змаганнями з боулінгу, а потім вступають у боротьбу у найбільш «зимових» дисциплінах – гірськолижному спуску та сноутюбінгу. Зі снігом на цьогорічній «Спортивній зимі» туговато, із зрозумілих причин, але його «настріляли», так що все одно все йде за планом;)

Першого дня заходу відбулась і церемонія відкриття фінальної частини. Уперше – не біля самої гірськолижної траси, як раніше, а в спортзалі. У т.ч.  через погодні особливості.

Вів відкриття посадовець Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Петро Вікторович Городецький. Серед присутніх були і керівник центру Тарас Віталійович Заруда, Юрій Григорович Козаченко, Людмила Степанівна Околот, Тетяна Олександрівна Омельчук, Віктор Вікторович Гаптенко, Сергій Тимофійович Ткач, Тетяна Володимирівна Лучок.

Власник комплексу «Сонячна долина» – депутат обласної ради і заступник голови обласного відділення НОК України Іван Васильович Семенюк трішечки не встиг на церемонію, але з поважної причини – вони з друзями власним прикладом пропагували здоровий спосіб життя на сусідньому зі спортзалом міні-футбольному майданчику зі штучним покриттям. До слова, Іван Васильович, якого знають в спорті за заняттями боксом, виявляється, доволі непогано і м’яча ганяє. Побачивши, як він прийняв верхову передачу на груди і з розвороту ефектно пробив по воротах, автор цих рядків вирішив не відволікати його участю в більш бюрократичному дійстві:)

Також традиційно вже під час відкриття «розіграли» декілька солодких подарунків (торти). Раніше володарів визначали за найкращими представленнями. Цього разу столичні організатори через брак часу вирішили замінити цей конкурс на коротший – веселий забіг юних представників команд до флагштоку, де треба було якнайшвидше знайти і розгорнути прапор рідної області (або міста Києва). Трійку лідерів визначив Петро Городецький. Але оскільки часу на вивчення «фотофінішу» не було, вирішили і підготовлений для оргкомітету солодкий презент також віддати одній з команд-лідерів:)

«Головні змагання» – у середу, 20 лютого, а фінішує фінальна частина – 21 лютого, коли команди роз’їдуться по домам. 

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Фото (для перегляду натиснути на фото, або нижче на значок Facebook – f)

***

***

Відео:

***

***

«Спортивна зима 2018»: на Буковину з’їхались з 13-ти областей (фото, відео)

***

«Спортивна зима 2017»: лижі, сноутюби і… «міністерсько-богатирський» більярд (фото)

***

«Спортивна зима» у 2016-му отримала «олімпійський присмак» (відео, фото)

***

Відео: «Спорт-тайм» від 2.03.15 (зміни у федерації легкої атлетики, Павелко на Буковині, ВЮБЛ,…

***

Фото: «Спортивна зима 2015» стартувала «заїздом» до Книги рекордів України

***

Відео: «Спорт-тайм» №204 (світове «золото» Січенікової, «Спортивна зима», дзюдо, панкратіон, бокс,

***

Фото: На Буковині стартувала Всеукраїнська «Спортивна зима 2014» (відео)

***

Фото: «Спортивна зима 2013» для буковинців виявилась «бронзовою»

***

Фото: Всеукраїнська «Спортивна зима» знову гостює на Буковині

***

Фото: Буковинці виграли Всеукраїнський фестиваль «Спортивна зима» у «Сонячній долині»

***

Фото: Всеукраїнський фестиваль «Спортивна зима» у «Сонячній долині» (змагання зі сноутюбінгу)

***

Чемпіон-АТОвець – на «Веселих стартах 2018» у с. Мигове (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.