«Спортивна зима» у 2016-му отримала «олімпійський присмак» (відео, фото)

2

Представники 10-ти областей України зійшлися у фіналі Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима 2016», які традиційно гостюють у комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни Новоселицького району).

 

Цей проект реалізується Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з1-160212-Sportyvna-zyma-Dolyna-sportbuk.com (203)!-strybok- метою популяризації зимових видів спорту, встановлення дружніх стосунків між підлітками з різних куточків України, гуртування навколо активного зимового відпочинку та здорового способу життя.

У «Спортивній зимі 2016» представлені Вінницька обл., Донецька обл. (м. Дружківка), Житомирська обл., Київська обл. (м. Українка), Львівська обл., Одеська обл. (м. Котовськ), Полтавська обл., Тернопільська обл., Хмельницька обл. і, звісно, Чернівецька обл. До складу команди входять по 2 дівчат та хлопців віком від 9 до 15 років, плюс представник команди. У буковинській команді – учні Боянської ЗОШ та чернівецької гімназії №4.  Ширше представлена Дружківка з Донеччини. Також в деяких делегаціях присутні і окремі батьки, які завітали підтримати своє чадо і, принагідно, також покататися на лижах і на сноутюбах. А деякі батьки, як і більшість діток, робили перші кроки на лижах. Приміром, тернополянка поступилась донечці за швидкістю освоювання уроків гірськолижного спорту. Але при цьому, як зазначає, здаватися не збирається – має намів повернутися сюди наступного року і таки довчитися кататися та подолати разом з донею змагальну дистанцію.

Приємним сюрпризом для юних учасників стала присутність на урочистому відкритті заходу зіркового бігуна – чемпіона Європи та світу з бігу на 1500 м, кращого спортсмена України 2006 року, триразового учасника Олімпійських ігор Івана Гешка, який з 2014 р. очолює обласне відділення НОК України, а після місцевих виборів 25.10.15 – і профільну комісію в обласній раді.

Вітаючи гостей на Буковині, Іван Тарасович нагадав присутнім, що 12 лютого в Ліллехаммері (Норвегія) офіційно стартують ІІ зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Аби заочно підтримати 23 спортсменів, які захищають там честь України, у всіх регіонах символічно піднімають Олімпійський прапор та грають гімн НОК України. Відповідна буковинська церемонія відбулась якраз разом із відкриттям «Спортивної зими», що було доволі символічно.

У церемонії взяли участь і викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ, кандидат наук з фізичного виховання, голова обласної федерації гірськолижного спорту Тетяна Лясота та  начальник обласного управління молоді та спорту Богдан Вітовський, який передав вітання від керівництва краю і побажав гостям гарно провести час на Буковині та успішно опанувати для багатьох нові зимові види спорту і активного відпочинку, а комусь – і удосконалити свою майстерність (якщо не вперше стикаються з цими видами).

У рамках цього проекту дітки отримують безкоштовні уроки сноутюбінгу та гірськолижного спорту. а потім змагаються у цих двох номінаціях. А також у боулінгу. Організатори підбивають загальнокомандні підсумки, хоча, звісно, у подібних проектах особливо актуальним є олімпійське гасло: «Головне не перемога, а участь».

Поза минулого року перемогли гості з Дружківки Донецької області, а у 2015 р. призову трійку за підсумками трьох видів програми утворили Чернівецька область, Дружківка та команда з Котовська Одеської області. Підсумки цьогорічних змагань будуть додані.

Фінальні заходи «Спортивної зими 2016» гостюють у «Сонячній долині» 10-13 лютого.

Основну організаційну роботу беруть на себе працівник Всеукраїнського центру «Спорт для всіх», яким активно допомагають і колеги з буковинського центру «Спорт для всіх».

Організатори висловлюють щиру вдячність керівництву комплексу «Сонячна долина» та особисто депутату обласної ради Івану Семенюку за те, що з розумінням поставились до проблем сьогодення та надали учасникам ексклюзивні знижки у комплексі, без чого «Спортивна зима 2016» могла і не відбутися…

У п’ятницю, 12.02.16, після завершення змагань з гірськолижного спорту в рамках «Спортивної зими», на трасі «Сонячної долини» поряд із учасниками заходу (які вже просто катались) «засвітилась» і цікава «пара» – власник «Льодового майданчика» Павло Польовий з донечкою Глорією, якій лише 2 роки і 5 місяців, а вона вже вчиться кататися на лижах. Як зазначив Павло, для Глорії це другий «лижний урок» від батька. І, судчи з усього, схоплює вона все дуже швидко.

До слова, Павло запросив учасників «Спортивної зими» перед від’їздом по областях завітати на «Льодовий майданчик» і покататися і на ковзанах.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Відео і фото будуть додані.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Спортивна зима у “сонячній долині” 11-12.02.2016

***

***

***

***

***

***

***

Фото: «Спортивна зима 2015» стартувала «заїздом» до Книги рекордів України

***

Ставлення буковинців до донеччан на «Спортивній зимі 2015» шокувало (фото)

***

Фото: На Буковині стартувала Всеукраїнська «Спортивна зима 2014» (відео)

***

2 Comments
  1. Олег says

    На жаль, не відкриваються фото за посиланням у цій статті…
    Виправте, будь-ласка!!!!!!!

    1. Ага, я думав, все Ок, а тут, виявляється, були якісь техпроблеми (може, коли хостери переносили щось там внутрішньо, не знаю) і замість переходу на фото – “Страница не найдена”. Вже виправив.

Leave A Reply

Your email address will not be published.