40 спортсменів з олімпійських видів – на зарплаті від обласної влади!

0

Поки у Чернівцях, точніше у крайовій виконавчій владі, «граються» у «бути добрими для всіх» і щедро підтримують представників ТРЕТЬОГО і НИЖЧИХ ешелонів спорту вищих досягнень (тобто неолімпійські види, які не входять навіть до програми Всесвітніх ігор з неолімпійських видів), що є СУПЕР НЕСПРАВЕДЛИВИМ по суті і нищить олімпійський спорт (ВИЩИЙ ешелон), у столиці запровадили 40 зарплат для перспективних спортсменів з олімпійських видів спорту. Ось це державницький підхід!

А ось і сама інформація:

З середини  червня 2018 року 40 найкращих спортсменів Київщини з олімпійських видів спорту віком до 23-х років, які є членами збірної команди Київської області та входять до складу збірної команди України починають отримувати заробітну плату.

Для більшості спортсменів Київщини це стало першим робочим місцем.

Критерієм відбору став Всеукраїнський рейтинг з олімпійських видів спорту за 2017 рік, затверджений Мінмолодьспорту.

Формування персонального складу відбулося за пропозиціями федерацій, комунальних закладів та громадських організацій спортивного спрямування.

«Комісія з формування штатної спортивної команди Київської області резервного спорту»  у складі представників управління фізичної культури і спорту,  керівників комунальних закладів обласного рівня, членів національного олімпійського комітету детально опрацювавши пропозиції вищезазначених організацій, рекомендувала персональний склад резервної штатної збірної команди Київської області. Склад затверджено управлінням фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації та погоджено Міністерством молоді та спорту України.

Отримуватимуть заробітну плату 40 спортсменів з таких видів спорту:
– біатлон
– бокс
– боротьба вільна
– боротьба греко-римська
– важка атлетика
– велосипедний спорт
– веслування академічне
– дзюдо
– легка атлетика
– плавання
– сноуборд

Нормативні документи, що регламентують створення робочих місць

– Накази управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації щодо штатної спортивної команди Київської області резервного спорту

– Розпорядження Київської обласної державної адміністрації «Про утворення штатної спортивної команди Київської області резервного спорту»

– Київська обласна програма розвитку фізичної культури та спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки

– Постанова Кабінету міністру України від «Про затвердження порядку створення штатних спортивних команд резервного спорту», – повідомляє sport-koda.org.

У Чернівецькому облспортуправлінні теж не перший рік пробують сформувати штатну збірну команду області, де енна кількість спортсменів могли би бути офіційно працевлаштовані і отримувати заробітну плату. Тобто «називати речі своїми іменами», можна сказати. Але до фінішу цього процесу поки що не можуть добратися… Можливо, в т.ч. тому, що в «Будинку з левами» ніяк не розберуться з градацією видів спорту і ніяк не можуть усвідомити, що представники неолімпійських видів спорту, які не входять навіть до Всесвітніх ігор з неолімпійських видів (ДРУГИЙ ешелон спорту вищих досягнень), ніяк не можуть претендувати на увагу і підтримку на рівні з вищими ешелонами. Хоча дякувати їм за роботу з підростаючим поколінням можна і варто;) Але це не має нічого спільного зі спортом вищих досягнень. Хай собі займаються на здоров’я, хай собі їздять на їхні чемпіонати Європи та світу, але то ТРЕТІЙ і НИЖЧІ ешелони, крапка. А хочуть показати, що вони справді можуть добитися чогось у СПОРТІ ВИЩИХ ДОСЯГНЕНЬ, – ласкаво просимо у високонкурентний олімпійський спорт! Або хоча би у неолімпійські види з програми Всесвітніх ігор з неолімпійських видів, де конкуренція теж вже доволі висока.

Наразі ж депутат міської ради Ігор Наконечний, який «з нуля» доволі непогано розвинув у Чернівцях та області панкратіон (молодець, звісно, просто якщо говорити про спорт вищих досягнень, – цей вид спорту все одно не входить навіть до програми Всесвітніх ігор з неолімпійських видів, а лише до Всесвітніх ігор єдиноборств, які ініціювали росіяни, і те ці ігри не відбулися планово у 2017 році, а у 2013 році чомусь ніхто з буковинських чемпіонів і призерів європейських і світових змагань навіть на ті ігри не потрапив…), і ще декілька колег з таких неолімпійських єдиноборств, захищаючи свої спортивні бізнес-інтереси (не секрет, що в тих секціях займаються переважно не безкоштовно, плюс спонсори і вже й влада активно підтримують, не розбираючись, або ігноруючи градацію видів спорту), дуже агресивно лобіюють інтереси тих декількох неолімпійських єдиноборств ТРЕТЬОГО і НИЖЧИХ ешелонів спорту вищих досягнень. Плюс вони активно борються проти автора цих рядків, напевно, думаючи, що якщо я не буду звертати увагу на спортивну ієрархію та градацію видів спорту, у всьому світі раптом закриють очі на це і почнуть визнавати ті види на рівні з олімпійськими:) Ще й для чогось «не туди» спрямували цю свою боротьбу – атакують обласний центр «Спорт для всіх», де я працюю директором. але який не має нічого спільного з моєю громадською та журналістською діяльністю:) Про те, як саме «ведуть боротьбу» Наконечний і Ко, можете дивитися нижче.

Звісно, багато чого залежить і від профільного Міністерства, яке, на жаль, теж останнім часом ігнорувало спортивну ієрархію і щедро підтримувало ці неолімпійські види. Але, схоже, у високих столичних кабінетах, нарешті, зрозуміли, наскільки небезпечною і нищівною є така політика для олімпійського спорту і нормальних спортивних принципів в цілому (як і для спортивного престижу держави). І не так давно з Міністерства молоді та спорту, за підписом міністра Ігоря Жданова, відправили в регіони листа, в якому рекомендує «вжити заходів стосовно забезпечення розвитку в регіоні олімпійських видів спорту, використовуючи на олімпійський спорт не менше 85% ресурсів, спрямованих на фізичну культуру і спорт». Нарешті! Рано чи пізно все має ставати на свої місця;)

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

***

***

Досвід сусідів: ~3,85% (!) бюджетних коштів – на неолімпійські види

***

«Вбивча» статистика: Міністерство виплатило неолімпійцям +31 млн. преміальних!

***

Чернівецькі панкратіоністи за рік отримали з міністерства премій на понад мільйон!

***

Наконечний – віце-президент ФПУ, буковинці готуються до Євро-2018 (відео)

***

Мера і депутатів знову пробують надурити на спортивній темі… (відео)

***

Пристрасті навколо стипендій для кращих і перспективних спортсменів Буковини

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.