Стали відомі подробиці загибелі буковинського рекордсмена у США…

0

Майстер спорту СРСР з марафонського бігу, титулований бігун-ветеран, рекордсмен Книги рекордів України (забіг на Говерлу у 70 років), екс-викладач кафедри фізвиховання Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Олександр Дмитрович Громик відійшов в інший світ 30.01.2017 р. у США, куди він вирушив (не вперше) минулої осені, аби брати участь у ветеранських змаганнях та попутно, як кажуть, підзаробити на життя.

Як ми вже повідомляли, Олександр Дмитрович втопився… Донька від першого шлюбу Світлана Голушко повідомила SportBuk.com подробиці цієї трагедії.

Олександр Дмитрович жив там на великому катері в океані. Йому запропонували це і він погодився. А на берег і назад плив на човні з веслами. Як сталось, що човен перекинувся, невідомо. Можливо, батько встав або посунувся якось, – припускає донька Світлана: «На батькові був рятувальний жилет, але не його розміру і неправильно вдягнутий та неправильно застібнутий. Коли човен перекинувся, жилет притиснув йому голову… Був повний штиль. Дурна смерть… Якби тато був при свідомості, він би виплив. Він був дуже сильний. Олі (сестра, донька від другого шлюбу – прим. SportBuk.com) показали фото… Як живий, тільки спить… Поліцейські розповіли Олі все. Кажуть, класичний нещасний випадок. Причина смерті – утоплення…»

Витягнули Олександра Дмитровича хвилин за 20-30 після трагедії…

Донька Світлана каже, що батько ніби відчував щось: «Коли ми говорили з ним по телефону в січні, тато ніби прощався… Я сказала про це сестрі, мамі, просила її «зайвий раз» подзвонити йому. Перед смертю батько снився мені. Ми обіймалися і плакали уві сні…»

Як ми вже повідомляли, тіло мають намір кремувати. Прах батька донька Оля (яка вийшла заміж і живе в Каліфорнії) спершу мала привезти до Чернівців влітку. Оскільки багато колег по спорту, по ЧНУ, просто знайомі цікавляться цим, п. Світлана сказала, що дадуть знати, коли буде ближче до цього перевезення. І цього ж дня, коли був розміщений цей матеріал, Світлана уточнила, що прах батька передадуть додому протягом двох тижнів, тобто найближчим часом…

Ще п. Світлана повідомила, що мала бесіду з братом Олександра Дмитровича, і що вони хотіли би поховати прах на кладовищі в Годилові.

Майстер спорту міжнародного класу з військового багатоборства Олексій Коломієць, який декілька років очолював обласну федерацію легкої атлетики, повідомив, що, разом з теперішнім головою федерації – депутатом міськради Валерієм Чинушем, мають намір порушити питання щодо виділення місця на центральній алеї, оскільки Олександр Громик був знаковою фігурою для крайового спорту, багато-багато років після завершення кар’єри в елітному спорті успішно виступав на ветеранських змаганнях і власним прикладом пропагував спорт і здоровий спосіб життя…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

В інший світ відійшов буковинський герой Книги рекордів України

Буковинські ветерани відзначились на ЧУ-2016, Громик готується підкорити США

***

Олександр Громик до 70-ліття подарував собі… забіг на Говерлу

***

Легка атлетика: Хотинчанин Власов привіз ще 2 нагороди з Франції

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.