Олімпійців і Ко нагородили до Дня фізкультури і спорту 2016 (фото)

0

У четвер, 8.09.16, у «Будинку з левами» відбулось нагородження кращих спортсменів, тренерів та інших фахівців сфери фізичної культури і спорту з нагоди професійного свята.

 

На урочистості були присутні і 2 з 3-х учасниць Олімпійських ігор – лучниця Лідія Січенікова та легкоатлетка Руслана Цихоцька (бігуна Наталка Лупу готується до міжнародних змагань у Франції).

Привітати буковинських олімпійців та інших кращих спортсменів, тренерів і фахівців сфери прийшли найтитулованіший спортсмен краю, учасник трьох Олімпійських ігор, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, який на громадських засадах очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію обласної ради, перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька, заступник голови обласної державної адміністрації Олег Стецевич, заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк, начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський, начальник управління по фізичній культури та спорту міської ради Дмитро Макаренко. Останній і сам потрапив до числа нагороджених – зазвичай, «самі себе» не прийнято нагороджувати, але Дмитро Васильович за недовгий час роботи на чолі міського спорту встиг справити надзвичайно позитивне враження – і діловими, професійними, і людськими якостями. Тому, попри те, що він проти, облмолодьспортуправління все-таки нагородило молодого начальника.

Звісно, свої нагороди отримали олімпійці та їх наставники. Лідія Січенікова отримала Почесну грамоту ОДА (її наставник – Заслужений тренер України Олег Осипенко перебуває у відрядженні на змаганнях, тому отримає нагороду пізніше), Наталка Лупу також пізніше отримає Почесну грамоту обласної ради, а Руслана Цихоцька була відзначена міською радою. Крім цього, Русі вручили і відзнаку до 25-річчя Незалежності України (коли нагороджували інших лауреатів, вона була ще у Ріо-де-Жанейро).

Почесними грамотами ОДА були відзначені також Геннадій Слюсарєв (наставник кандидата в олімпійці Еміля Ібрагімова), Владислав Динту (президент Новоселицької районної федерації волейболу, меценат команд «Колос-Роднічок», яка цього року вперше здобула «бронзу» у професійній вищій лізі України) та Ярослав Зорій (декан факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ), а Почесними грамотами облради – Степан Глігор (керівник сільськогосподарського підприємства «Золотий колос», с. Строїнці Новоселицького району), Олександр Пікулін (співкерівник і тренер СК «Лідер»), Руслан Адамович (голова міської федерації рукопашного бою та обласної федерації унібою), Володимир Старко (сільський голова/староста Кострижівки Заставнівського району).

«Головний олімпієць» Буковини Іван Гешко нагородив начальника регіонального відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОНУ Корнелія Жукотинського та «хрещеного батька» сучасних успіхів чернівецького динамівського футболу – полковника міліції Івана Зайцева.

Іван Гешко зауважив, що, нарешті, вдалося підвищити обласну стипендію, яка була вже «смішною» (~126 грн. в місяць, тобто 150 грн. «брудними»), підняли її до 1500 грн. в місяць. Тепер йде робота над тим, щоби запровадити 10 ставок для провідних спортсменів області з олімпійських видів спорту. Плюк, як зазначив Іван Тарасович, зрушилось з місця питання щодо відродження традиції забезпечувати житлом в обласному центрі всіх буковинських олімпійців – найближчим часом керівник області та міста мають намір обговорити як спільними зусиллями допомогти учасникам Олімпійських ігор вирішити житлові проблеми.

Список інших нагороджених буде доданий.

Напередодні у Центральному палаці культури Чернівців (екс-Палац текстильників) традиційно обласна рада ветеранів спорту (Василь Палагнюк) організувала для ветеранів святковий захід з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Фото та інформація будуть додані.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ (натиснути на фото):

160908-denj-fk-s-oda-sportbuk-com-124-copy

***

Нагородження грамотами управління молоді та спорту обласної державної адміністрації
1 Руссу Ілля Якимович Тренер-викладач з велосипедного спорту обласної школи вищої спортивної майстерності, голова обласної федерації велосипедного спорту, заслужений тренер України
2 Васкан Іван Григорович Викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ, волейбол
3 Гринчук Ростислав Васильович Тренер-викладач обласної ДЮСШ «Спартак», голова обласної федерації бейсболу
4 Штефюк Іван Кирилович Тренер-викладач з рукопашного бою обласної школи Комплексної ДЮСШ м. Чернівці
5 Ростоцький Василь Іванович Директор спортивних споруд обласного відділення КФВС МОН України
6 Серецький Михайло Миколайович Голова обкому профспілки працівників АПК
7 Макаренко Дмитро Васильович Начальник управління по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради
8 Слюсарєва Любов Петрівна Директор обласної ДЮСШ «Авангард» ФСТ «Україна»
9 Головачук Микола Григорович Завідувач кафедрою фізичного виховання Чернівецького державного торговельно-економічного інституту КНТЕУ
10 Степанов Володимир Васильович Тренер-викладач з легкої атлетики Новоселицької ДЮСШ районного управління освіти, перший тренер Наталії Лупу

***

***

Фото: День фізкультури і спорту 2015 відзначили без пафосу, але приємно

***

Фото: Рекордна і патріотична урочистість до Дня фізкультури і спорту

***

12 вересня запрошуємо на масовий забіг до Дня фізкультури і спорту 2015

***

Фото: Ярмарок здоров’я до Дня фізкультури і спорту 2015

***

Вітання з нагоди Дня фізкультури і спорту

***

Фото: Нагородження в ОДА до Дня фізкультури і спорту

***

Фото: Турнір з боулінгу серед спортсменів до Дня фізкультури і спорту (+ відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.