Олімпійський день 2016 в Карпатах – з футбольно-баскетбольним «присмаком» (фото)

0

У четвер, 14.07.16, у дитячому літньому таборі «Юність» відбулися спортивні заходи в рамках «Олімпійського літа» для другої зміни.

160714-tabir-Yunist-Olimp-sportbuk.com (318)-copy

Традиційно у ДЗОВ «Юність» у кожній зміні організовують урочисте відкриття «Малої Олімпіади» – з внесенням олімпійського прапору (який голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення і керівник обласної федерації баскетболу Микола Петрович Попадюк привіз з Пекіну з Олімпіади-2008) та запаленням олімпійського вогню.

Почесними гостями цього разу, крім Миколи Петровича та директора облцентру «Спорт для всіх» Георгія Мазурашу, були, зокрема, футболіст «Буковини» Микола Геник та начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Васильович Мартинюк (до слова, він був одним з найактивніших вболівальників).

Після гарної церемонії відкриття (з показовими виступами) по 5 хлопців та дівчат з кожного загону вступили у боротьбу за «профспілкові» нагороди, які розігрувались за підсумками веселих естафет. Аби урівняти шанси для молодших відпочивальників, методист табору Тетяна Михайлівна Тодоріко традиційно встановлює «віковий гандикап» (трішки різні дистанції для різних загонів). Завдяки цьому навіть наймолодші в деяких естафетах боролися за перемогу, один з наймолодших загонів увійшов до числа призерів, а найстарші за віком (1 загін) залишилось за межею підсумкової призової трійки. Але на цих «сухих результатах» ми не будемо акцентувати увагу, адже, як підкреслила і директор табору Катерина Олексіївна Ковальчук, під час змагань «Малої Олімпіади» найважливішим є олімпійське гасло: «Головне не перемога, а участь!»

Зазначимо, що крім командних медалей, окремо були розіграні призи для кращих баскетбольних снайперів. У конкурсі на баскетбольну влучність переможцями стали: серед дівчат – Настя Горак (6 загін, одні з наймолодших), серед хлопців – Богдан Гарбар (2 загін).

Учасники конкурсу баскетбольних снайперів, які пройшли до другого етапу, отримали календарі від ФСК «Буковина».

Після церемонії нагородження Микола Геник залишив автограф всім охочим. І, що цікаво, багато хто брав автограф на руці – мода тепер така:)

Олександр Чоботар, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Олімпійський день у таборі “Юність” (Берегомет) 14.07.2016

***

Малі Олімпійські ігри 2016 стартували у підніжжя Карпат (фото)

***

На Буковині Олімпійський день 2015 відзначили Малою Олімпіадою (фото, відео)

***

Фото: Телевізійний «Олімпійський день 2014» у таборі «Юність»

***

Відео: На Буковині стартували Малі Олімпійські ігри 2013

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.