Бокс: Коломия знову приймає кращих юнаків України

2

Останнього тижня серпня у невеличкому, але дуже гарному прикарпатському містечку Коломия зібралися всі найкращі юні боксери країни на турнір, який за рівнем і змістом є неофіційним чемпіонатом України, за результатами якого мала остаточно сформуватися збірна України з боксу серед юнаків, яка і вирушить невдовзі на Чемпіонат Європи в цій віковій категорії.

Буковину на цьому Турнірі сильніших боксерів України серед юнаків представляли 150910-boks-Kolomyja-Komariвідразу четверо юних боксера, які мають доволі солідний досвід виступів на національному рівні,  а саме – двоє чернівчан і двоє вижниччан.

 У в.к. до 38 кг на коломийському ринзі виступав минулорічний чемпіон України в Чернівцях Юрій Том’юк (ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман), який, на жаль, на цьогорічному ЧУ в Ужгороді сенсаційно зупинився в перший же ж день змагань. Цього ж разу він підтвердив свій статус фаворита змагань у даній ваговій категорії. На старті турніру він доволі впевнено розібрався з КМС Ростиславом Шиманським (Черкаська область). У першому ж раунді він нокаутував суперника і без жодних питань вийшов до фіналу Турніру сильніших боксерів.

Його товариш по команді Вадим Клим (теж ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман) у в.к. до 44,5 кг, натомість, є дворазовим чемпіоном України (переміг і в Чернівцях 2014 р., і в Ужгороді 2015) і, звісно, просто не мав права віддавати титул сильнішого боксера у своїй ваговій категорії. Першою його «жертвою» став КМС Ярослав Морозов із Дніпропетровської області, якого Вадим переміг одноголосним рішенням суддів і теж став півфіналістом змагань.

В.к. до 50 кг від Буковини була представлена Ратміром Турчаніновим (БК «Варяг» Чернівці, тренер Дмитро Сажен), срібним призером ЧУ-2015 серед юнаків. Проте, Ратмір на ЧУ виступав у в.к. до 48 кг, а в цій, новій для себе ваговій категорії, він натрапив на дуже потужного супротивника, чемпіона України й кандидата №1 до збірної України Олександра Гречаника з Чернігівської області. Чернівчанин боксував із досвідченим суперником на рівних, навіть, деколи переважаючи його, та перемогу судді, нажаль, віддали фавориту двобою – боксеру з Чернігова, який згодом і став переможцем турніру в цій в.к.

Ну й Георгій Морар (БК «Спартак-Ліга Прим» Чернівці, тренер Федір Бурма), минулорічний бронзовий призер ЧУ, у в.к. +76 кг в перший же ж день змагань поступився Данилові Ковтуну з Київської області, якому навесні програв і на ЧУ-2015.

Таким чином, двоє чернівчан повернулися додому після чвертьфіналів, а двоє вижничан пробилися до півфінальної стадії турніру, відразу забезпечивши собі медалі цих змагань. Як далі склалася доля буковинців на змаганнях у Коломиї, читайте в наших наступних матеріалах.

Альберт Комарі, спеціально для sportbuk.com

***

Бокс: Буковинець виграв ХVІІ Міжнародний турнір на призи братів Кличків

***

2 Comments
  1. Павло says

    Шановний Альберт, де продовження про змагання в Коломиї???

  2. Альберт says

    Дякую за уважність і бажання читати! Це насправді дуже приємно!!!!
    Нажаль, періодичність публікацій від мене абсолютно не залежить… 🙁
    Я не маю доступу до функції додавання матеріалів і тільки надсилаю їх електронною поштою головному редакторові.
    А от коли він вже поставить – то питання до нього особисто!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.